Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

13Ağu/180

Prof.Dr. Mehmet Bayrak; Çek Cumhuriyeti ve Almanya’da…

DSCN6024-d

12 Ağustos 2017 Cumartesi / Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanlarından Prof.Dr. Mehmet Bayrak, yapılan bilimsel çalışmaları yerinde incelemek, lisans ve lisansüstü eğitimler hakkında bilgi almak ve karşılıklı işbirliği imkanlarını araştırmak amacıyla Çek Cumhuriyeti ve Almanya’daki bazı üniversitelere ziyaretlerde bulundu.

Ziyaret ettiği üniversitelerden biri olan 1828 yılında kurulan ve Almanya’nın en iyi üniversiteleri arasında yer alan, 2012 yılında da “Mükemmel Üniversite” unvanını alan Dresden Teknik Üniversitesinde doktora öğrencilerine “Şebeke Çökmesine Neden Olan Etkenler ve Çökmeyi Engelleyecek Tedbirler” konulu seminer verdi.

Büyük ilgi gören seminerde doktora öğrencileri merak ettikleri birçok konuda bilgilenmiş oldular. Seminer sonrasında bölüm başkanı Prof.Dr. Peter Schegner Dresden Teknik Üniversitesini, Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Fakültesini ve Elektrik Mühendisliği Bölümünü tanıttı. Yıllık bütçesi 20 milyon avro olan Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Fakültesinde tam zamanlı 29 profesörün, toplamda 400 akademik personelin görev yaptığından ve dünyaca bilinen birçok projelere imza atıldığından bahsedildi. Ardından birlikte bölümün eğitim ve araştırma laboratuvarları gezildi. Birçok alanda yapılan projeler kapsamında teknolojik olarak çok üst düzeyde laboratuvarların kurulmasının yanında, lisans eğitimlerinde kullanılmak üzere her bir ders için özel tasarlanmış laboratuvarların bulunduğu görüldü.

Laboratuvar gezisinin ardından Prof.Dr. Mehmet Bayrak, Sakarya Üniversitesini ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünü tanıtıp, üzerinde çalıştığı projelerden bahsetti. Özellikle yenilenebilir enerji alanındaki çalışmaları ve rüzgar türbinleri konusundaki bütün dünyada geçerli olan patent başvurusu büyük ilgi gördü. Tanıtımın ardından Prof.Dr. Peter Schegner, Prof.Dr. Mehmet Bayrak onuruna akşam yemeği verdi ve yemek sırasında yapılan görüşmeler sonucunda sürekli olarak irtibat halinde kalınması ve ortak projeler yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.

Prof.Dr. Mehmet Bayrak, Dresden Teknik Üniversitesindeki görüşmelerinin ardından Berlin’e geçerek Berlin Teknik Üniversitesinde incelemelerde bulundu. Uzun yıllardan beri üzerinde çalıştığı “Akıllı Şebekeler” konusunda üniversitede yapılan çalışmalar, projeler ve laboratuvar altyapıları konusunda bilgi aldı.

DSCN6021

DSCN6031

DSCN6123

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.