Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

16Şub/110

Torba yasadan mükellefler yararlanmalı

3

Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Şubat ayı Meclis toplantısına konuk olan Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Yafes Pehlivan, “Kamuoyunda Torba yasa diye bilinen düzenlemelerden mutlaka yararlanın ve mükelleflerinizi de yararlandırınız.” dedi.

Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Şubat ayı Meclis toplantısına konuk olan ve Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin Kanun hakkında açıklamalarda bulunan Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Yafes Pehlivan; “ 2010 istatistiklerimize göre; ilimiz yüzde 94 tahsilatı ile Türkiye birincisi, toplanan 27,5 milyar lira ise Kocaeli tarihinin en büyük tahsilatı ve ülke bütçesine yüzde 15 katkı ile de İstanbul’dan sonra ikinci il olmuştur. Ayrıca geçtiğimiz yıl yüzde 22 oranında tahsilat ve tahakkuk artışımız olmuştur.” dedi. Kocaeli SMMM Odası Şubat ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Mehmet Balimre’nin açılış konuşması ve yönetiminde gerçekleşti. Toplantıya Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Yafes Pehlivan konuk konuşmacı olarak katıldı ve TBMM kabul edilen torba yasa ile ilgili bilgiler verdi. Meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya Oda üyeleri de yoğun ilgi gösterdi. Odanın Eğitim ve Konferans salonu tamamen doldu. Kocaeli SMMM Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Şenol kısa açış konuşmasında 2010 yılı çalışmalarını değerlendirdi ve Gelir İdaresinin yöneticilerine hoş geldiniz dedi. Toplantıya Mükellef Hizmetleri Gurup Müdürü Ayhan Yaman, Denetim Grup Müdürü Şener Öztürk, İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Grup Müdürü Kadir Koşucu, Tepecik Vergi Dairesi Müdürü M. Mesut Yılmaz, Alemdar Vergi Dairesi Müdürü Yusuf Alıcı, Acısu Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Küçükbalkaya ve diğer Müdürleri ile birlikte kalabalık bir heyetle katılan Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Yafes Pehlivan; “Yeni yasa vergisini zamanında uygulayanlar için çok önemli bir imkan sunmuyorsa da, ödeme zorluğu yaşayan mükelleflerimize ise çok önemli bir fırsat oluşturuyor. Cumhurbaşkanımızın imzasına çıkan torba yasayı hep birlikte mükelleflerimize anlatmalıyız. Önce meslek mensupları olarak Sizler istifade ediniz, mükelleflerinizin de mutlaka yararlanmasını sağlayınız.” dedi. Torba yasanın teknik ayrıntılarını aktaran, soruları cevaplayan Vergi Dairesi Başkanı Yafes Pehlivan, imza sonrası torba yasanın uygulama tebliği de geciktirilmeden yayınlanacaktır diyerek sözlerini tamamladı.

1

Kocaeli SMMM Odası Şubat ayı meclis toplantısı gündem deki dokuz maddenin görüşülmesi ile tamamlandı.Mehmet Balimre Başkanlığındaki Kocaeli SMMM Odası Meclis Başkanlık Divanı

2

KSMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Şenol 2010 yılı değerlendirmesi yaparken

3

Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Yafes Pehlivan torba yasa ile ilgili bilgi verirken

4

Salonu tıklım tıklım dolduram Mali Müşavirler

5

Salondan bir görüntü

15 şubat 2011 ksmmmo meclisi 023

15 şubat 2011 ksmmmo meclisi 031

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.