Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

15Şub/111

Yunus ÖZEN yazdı…

12 

Dr. M. Şefik Postalcıoğlu'nu evde yakaladık

Yazarlarımıza plaket takdim ettiğimiz ev toplantılarının dördüncüsünü Dr. M. Şefik Postalcıoğlu’nun evinde gerçekleştirdik. Toplantıya kendisi de katıldı.

Kocaeli Aydınlar Ocağı web sitesinde yazan, çizen, emeği geçen her kim olursa ona plaket takdim etme hususunda azim ve kararlılığımız sürüyor. Bu gidişin sonunu ben hiç iyi görmüyorum. Ocak Yöneticilerimiz böyle bir karar aldılar almasına ama, işin içinden nasıl çıkacağız bilemiyorum. Yazan, çizen sayısı sürekli artıyor. Geçtiğimiz toplantıdan bu güne kadar 2 tane yeni yazar aramıza katıldı. Bugün itibariyle toplam 122 kişi.

Yukarıda izah etmeye çalıştığım formatta gerçekleşen toplantılarımızdan dördüncüsünde bize Dr. M. Şefik Postalcıoğlu ev sahipliği yaptı. Şefik Bey, doktor olması münasebetiyle günün her saatinde acil bir vaka için işe gidebiliyor. Genelde de bizim bu tür ziyaretlerimizde ya evde bulunamaz ya da sonradan intikal edermiş. Bu vesile ile aslında Zeynep Ablamız ev sahipliği yapıyor dememiz icap ediyormuş. Şefik Bey toplantının başlarında bir yerlerde toplantıya dahil olarak geleneğin biraz dışına çıktı. O yüzden yukarıda “toplantıya kendisi de katıldı” deme ihtiyacı duydum.

Şefik Bey, Kocaeli Devlet Hastanesinin başhekimliğini de yapmış, hekim kimliğinin yanında idareci olarak da başarılı hizmetler ifa etmiş. Bugünlerde Tahsin Özbek Hastanesinde çalışıyor. Neşesi, çalışma azmi ve kişiliği ile bizlere örnek olmaya devam ediyor. Bütün bunların yanında Türk Müziğine de yıllarını vermiş bir büyüğümüz. Kocaeli İl Kültür Müdürlüğü Türk Sanat Müziği korosunu yıllar önce kurmuş ve halen başkanlığını yürütüyor. Kocaeli Afyonkarahisarlılar Derneği’nin de kurucusu ve başkanı.

Böylesine çok yönlü bir insan olunca sohbetinden de büyük keyif alıyorsunuz. Ocağımız web sitesinde yazıları ile yer almasının yanında sitemize şarkıları ve türküleri ile de renk katıyor.

Kocaeli Aydınlar Ocağı 26. şeref yaşını kutluyor. Büyük özverilerle bugünlere kadar gelen çalışmanın ilk yıllarına şahit olmuş, kuruluşunda yer almış bir çok büyüğümüzden muhtelif zamanlarda bilgi aldım. Hatta imkan oldukça video kayıtlarını aldım. Ocağımız web sitesinden izleyebilirsiniz. İmkanların kısıtlı olduğu zamanlarda büyük fedakarlıklarla insanlara bir hizmeti gönüllü olarak sunmaya çalışmışlar. Kocaeli Aydınlar Ocağı İlim ve İstişare Kurulu üyesi e. Bahçecik Belediye Başkanı İbrahim Gencer de bahsettiğim çileyi çekenlerden. Ahsen Bey ile Ocağın kuruluşundan önce de birlikte çalışmış, kuruluşunda yer almış, bugün de katkı vermeye devam ediyor. Yakalamışken anlattırdım, videosunu çektim.

İbrahim Bey geçtiğimiz dönemin siyasetçilerinde görmeye alışık olduğumuz şekliyle insan ilişkilerini, sıcak teması seven bir yapıya sahip. Teknolojinin bu sıcak ilişkiyi azaltacağına dair bir kanaati var. O yüzden faaliyetlerimize katkı vermekle birlikte bizim yeni nesil iletişim araçları ile yaptığımız, internet orijinli çalışmalarımızdan uzak duruyor, mesela sitemize yazı yazmıyor. Teknolojinin iletişim imkanlarını azaltmak yerine artırdığını görünce kanaatini değiştiren bazı siyasilerin hayatında meydana gelen değişiklikleri görmüş, teknolojinin sağladığı imkanları fark etmiş, uzak duranların akıbetini de görmüş. Hem yazı yazmaya hem de bilgisayarla arasını düzeltmeye karar vermiş. Biz aracı olduk. Yolunu yönetimini anlattık, işin raconunu tarif ettik. Başlayacak, söz verdi. Siz de şahitsiniz.

Kocaeli Aydınlar Ocağı faaliyetlerine yaklaşık 4.5 senedir katılıyorum. İlk katılacağım faaliyet öncesi Başkanımız Ahsen Beyle bürosunda görüştüğümüzde “toplantılarda herkes tanımadığı birisinin yanına oturmalı”, “çağımızda networking önemli”, “yanınızdakilerle tanışın”  gibi o gün her yerde duyamayacağımız bilgece tavsiyelerde bulunmuştu. Zaten tanıdığım bir kaç kişi var, onların da yanına oturma şansımızı kaybedince, biz gencecik iki eğitimci olarak gittik boş bir yere oturduk. Sonra Aygutşat Selçuk Bey ve eşi geldiler. Biz önceden aldığımız taktik doğrultusunda hemen tanıştık, kartvizitlerini aldık. Aygutşat Bey emekli yarbaymış, emlak işleri ile uğraşıyormuş.

Aradan yıllar geçti, köprünün altından çok sular aktı. Aygutşat Bey sitemizde yazı da yazmaya başladı. Sayfalarca süren değerlendirmeler yazıyor. Bunun yanında toplu konutlardan ev alacaklar için yazdığı bir yazı var ki, sitemizin çok okunan yazıları arasında.

Aygutşat Bey bugünlerde tatlı bir telaş içinde. Önümüzdeki seçimlerde aday olup TBMM’de Kocaeli’yi temsil etmek üzere yola çıkmış, tanıtım faaliyetlerini sürdürüyor. Allah çıktığı yolda muvaffak etsin.

Dünya meşgaleleri bizi o kadar meşgul ediyor ki, zamanın ne kadar hızlı aktığını fark edemiyoruz bile. Hele Kocaeli Aydınlar Ocağı gibi büyük bir ailenin fertlerinin birbirlerini görmeleri, üye ve gönül dostlarının hayatlarında meydana gelen değişiklikleri takip etmeleri bütün teknolojik imkanlara rağmen güç oluyor.

Gübretaş İdari İşler ve İnsan Kaynakları Şefi Gökalp İlhan’ın evine geçtiğimiz senelerde bir ziyaret yapmıştık. O ziyaretten aklımda kalan küçük bir oğlu olduğu idi. Gökalp Bey toplantıya 4 kişilik geniş ailesi ile katıldı. Oğlan ilköğretime başlamış. Geçtiğimiz zaman zarfında dünyaya gelen kız da neredeyse yakınlarına isimleri ile hitap edebilecek yaşa gelmiş. Allah bağışlasın, vatana - millete, ailesine faydalı sağlıklı evlatlar olmayı nasip etsin.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında katıldığımız Aydınlar Ocağı Dernekleri 35. Büyük Şurasına katılan Kocaeli kafilesinde ilk defa görüştüğüm kişilerden birisi de Nuri Ertan İrfanoğlu. Nuri Abi ve eşi Filiz Yenge, olgun yaşlarına rağmen gezi boyunca en kolay organize olan ve uyum sağlayan aile oldular. Toplantıda Sinop Seyahati hatıralarımızı tazeledik. Sinop Seyahatimiz ile ilgili de web sitemizde ayrıntılı bir yazı yazmıştım. Arzu edenler detaylarını o yazıda bulabilirler.

Fevziye Camii Müezzin Kayyımı Ahmet Görgün Küçük Hocam ile de efsanevi karadeniz seyahatimizde birlikteydik. O seyahatte tanıştığımız Ahmet Hocam ile sonrasında pek çok defa birlikte olduk. Başkanımız Ahsen Bey’in de dünürü aynı zamanda. Ahmet Hocam hedef kitlesi ile günün 5 vakti birlikte olduğu için ilmini irticalen topluma aktarmayı tercih ediyor. Yazı yazmayı sevmiyor galiba.

İl dışı gezilerimizde ulaşım operasyonunu kolaylaştırmasının yanında, neşeli tavrı ile de dikkat çeken Çetin Mut, Ocağımızın Denetim Kurulu Üyesi, sitemizin de yazarı. Toplantıda yan yana oturduk. Olup bitenlerin bir kritiğini yaptık.

Genel Sekreterimiz Hasan Uzunhasanoğlu, mutad yoklamasını yaptı. Bu toplantıda hazır bulunan her yazarın sitemizde hayat hikayesi varmış. O konuda tam not aldılar. Devamlı yazılmıyor olması biraz puan kaybettirdi ama toplantı sonrasında edindiğim intiba eksiklerini telafi edecekleri yönündeydi.

İSU Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Halil İbrahim Kahraman da toplantıya ilerleyen aşamalarında dahil oldu. Cuma akşamı yapacağımız konferans sağlıkla ilgili olunca, Dr. İbrahim Bey bize bazı ön bilgiler verdi.

Yazarlarımıza teşekkür plaketlerini MHP Milletvekili Aday Adayı Aygutşat Selçuk’a E. Bahçecik Belediye Başkanı İbrahim Gencer, Dr. M. Şefik Postalcıoğlu’na Ziraat Mühendisi Hasan Uzunhasanoğlu, Makina Mühendisi Çetin Mut’a İSU Yönetim Kurulu üyesi Dr. Halil İbrahim Kahraman, Gübretaş İnsan Kaynakları Şefi Gökalp İlhan’a Makina Mühendisi Nuri Ertan İrfanoğlu takdim ettiler.

Toplantı sonrasında Şefik Abiden Afyon hakkında da biraz bilgi aldım. Zira ertesi sabah tatil ve ziyaret amacıyla Afyon’a doğru yola çıkacaktım. Hem Afyon hem de yolculuk hakkında tavsiyelerde bulundu.

Afyon, Konya’dan sonra ikinci sıradaki mevlevi merkezi durumundaymış. Hatta Şefik Abinin anne tarafı mevlevi imiş. Ziyaretinde bulunup hayır duasını almakla iyi yapmışız.

Bir ev toplantısı da böyle geçti. Yazarlarımızla bir araya gelip yüz yüze görüşmek, onların deneyimlerini dinlemek, yazdıkları yazılar hakkında gelen geribildirimleri birlikte değerlendirmek çok keyifli olmakla birlikte kanaatimce çok faydalı da oluyor.

Günde ortalama 500 kişi tarafından zyaret edilip 850 sayfa görüntülemesi yapılan www.kocaeliaydinlarocagi.org.tr sitemizde artık şirketinizin, girişiminizin reklâmını yayınlayabilme imkanına sahip olduğunuzu biliyor muydunuz?

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (1) Geri izlemeler (0)
  1. Yunus Hocam,
    Hitabetteki ustalığınız, kaleminize de geçmiş.. İlminize, ellerinize, hafızanıza sağlık diliyorum.


Leave a comment

Geri izleme yok.