Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

21Mar/180

Prof.Dr. Atilla Çetin anıldı

IMG_6571

İlimizin tarih alanında yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan Prof. Dr. Atilla Çetin, doğum yıldönümü nedeni ile İzmit Öğretmen Evin’de sevenleri tarafından anıldı.

Kardeşi Dr. Aylin Çetin’in daveti ile gerçekleşen Anma programına, Kocaeli Dökümantasyon Merkezi Başkanı Müzeyyen Ünal, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi-KÜGEM Koordinatörü  Resul Narin, Kocaeli Kandıralılar Derneği yöneticileri, Turan Sarı, Günay Gülcü, Recep Yıldız, Salim Yaşar, Akça Koca Kültür Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, Kandıra Musiki ve Tiyatro Derneği Başkanı Rüştü Uygur, Araştırmacı-Yazar Yavuz Ulugün, tv 41 program yapımcısı Semahat Gün, Gazeteci-Yazar Tanju Cılızoğlu, Prof. Dr. Atilla Çetin’in ailesi ve çok sayıda öğrencisi katıldı.

Kardeşi Dr. Aylin Çetin’in açış konuşmasında; “Ağabeyim Prof.Dr. Atilla Çetin, Arşivci ve Tarih Profesörü olarak yaşadığı çevreye hazırladığı kitapları ile borcunu ödemiştir. Kendisi ile ilgili vefatından sonra kitaplar yayınlanmıştır. Bu Kitapları hazırlayanlara, vefatından sonra doğum gününde tertiplenen bu toplantıya gelen sizlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kocaeli Dökümantasyon Merkezi Başkanı Müzeyyen Ünal yaptığı konuşmada, “ Atilla Çetin’in Kocaeli Dökümantasyon Merkezi’ne çok büyük katkıları oldu. Bizim yıllardır yapmak istediğimiz çalışmayı o lisans tezi ile kısa sürede yaptı. Komşuları, arkadaşları, hemşeriler, sevenleri ile kendisini anmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Program Prof. Dr. Atilla Çetin’in eski öğrencisi Resul Narin ve söz alan diğer konuşmacılar Prof.Dr. Atilla Çetin’i saygıyla ve rahmetle anarak, hatıralarını dile getirdiler. 

 IMG_6592 Turan Sarı, Can Sarı, Dr. Aylin Çetin 

IMG_6594Toplantıya katılanlar

 IMG_6591Tanju Cılızoğlu, Ufuk Pekmertol, Semahat Gün

IMG_6569Ahsen Okyar, Vedat Baykara, Dr. Aylin Çetin, Nurhan Baykara, Furkan Baykara ve Nursel Okyar

IMG_6599Kandıra Musiki ve Tiyatro Derneği Başkanı Rüştü Uygur, İsmail Açıkgöz

IMG_6579Resul Narin ve Prof. Çetin’in talebeleri

IMG_6608Kocaeli Dökümantasyon Merkezi Başkanı Müzeyyen Ünal, Yavuz Ulugün ve toplantıya katılanlar

IMG_6571Dr. Aylin Çetin ve toplantıya katılan Kandıralılar

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.