Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

13Oca/180

Tehdit algılaması: – Ramazan BAKKAL

ramazan bakkalTehdit algılaması: - Ramazan BAKKAL

“Batının tehdidi altında yaşamamızın ve iktidarların onların elinde kuklalaşmasının sebebi bilim ve teknoloji alanındaki geriliğimizdir. Ülkemize yönelik tehdit bilim ve teknoloji üzerinden bize ulaştığı halde, açığı kapatmak için kararlılık sergilemiyoruz. Hatta tam aksine çok da rahat görünüyoruz.” İbrahim Okur. Uygarlık yolu s.190

Bilim ve teknolojideki az gelişmişliğin, Müslüman dünyasının birinci meselesi olduğu kabul edilerek gereken tedbir alınmadıkça, Batı’nın politik, ekonomik, entelektüel egemenliği sürecektir. Çok büyük hava alanları, binlerce km oto yol veya çift taraflı yol, tüneller, deniz ve Boğazların üzerine yapılan köprüler, birkaç bin yataklı modern şehir hastaneleri, 30-40 bin kişinin aynı anda ibadet edebildiği camiler, bizi tehdit edenler için bir değer ifade etmemektedir. Tehdit, üstün teknolojilerden, sürekli iyileştirilen ürünlerin pazarlandığı ekonomilerden geliyor.

Eğer tehdidin nereden geldiğini doğru algılayabilseydik, önceliklerimiz de farklı olur. Yol, köprü, hastane, havalimanı değil, G 7 ülkelerinin pazarda hâkimiyetlerini sürdürdüğü geliştirilmiş malzeme, makine, motor, güç sistemleri, bilişim sektörü, savunma sanayii ve bunları besleyen Ar-Ge merkezleri önceliğimiz olurdu.

Eğer tehdidi doğru algılayabilseydik, daha çok insanı lise üniversite mezunu yapmaya çalışmak yerine değil, daha çok insana yurt içinde, yurt dışında yüksek lisans, doktora yaptırmayı, birinci sınıf bilim insanı, araştırmacı yetiştirmeyi tercih ederdik.

Bilimsel düşüncenin ve bilimsel yöntemin uygulanması ve bilimde ayrıntılara inilmesi gerektiği düşüncesi ülkeyi yönetenler tarafından benimsenmeden bu alanda varlık göstermemiz, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmamız imkânsızdır.

İleriyi görenler, bilimin önemini idrak edenler, karanlık kalan Türk fikir göklerini modern bilimin ışıkları tamamen aydınlatıncaya kadar çalışmaya devam etmelidirler.

Sayın Nuri Okutan

Isparta Milletvekili

Sayın Okutan, genel başkanın, parti temsilcilerinin özellikle televizyon konuşmalarında bilim teknolojiye öncelik verileceğini, halkın anlayacağı bir dille ve basit örnekleriyle vurgulaması halkın sizi satın alması –oy vermesi- için öncelikler içinde olmalıdır. Lütfen bu meseleyi gündemde tutmak için çalışınız. Önümüzdeki günlerde yapılacak genel kurul konuşmalarında, açıklamalarında yer alması faydalı olacaktır. Ben daha çok yol hastane yaparım, daha çok domates patlıcan, don gömlek satarım anlayışının faydasızlığını bir şekilde ifade ediniz. Selam saygı. 9 Aralık 2017

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.