Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

30Ara/170

Mesut Uğur üstattan, “Eski yıla veda, yeni yıla hoş geldin” mesajı

14_thumbKıymetli Dostlar - Mesut UĞUR

Ölçemediğin şeyi yönetemezsin. Zaman farklı birimlerle ölçülmekte. Yaptıklarımız; zaman ölçüleri birimleri dakika, saat, gün bazında anlamsız kalabilirken ay, yıl, dekad bazında daha fazla anlam ifade ediyor. 

Bazı şeylerin zaman bazında netice vermesi anlam kazanması için uzun intervallere ihtiyaç var. Siyasi seçimler 4 yılda bir, bazı atamalar 4 yıl için gibi. Bu intervallerde iz bırakmak kısmen kendi irademizde kısmen ortamın şartlarına bağlı; mevkiin ne kadar yüksekse karar verme yetkinde o kadar fazla, yani iz bırakabilme olasılığın o kadar fazla oluyor. İnsanın bilgi birikimi, görgüsü, vizyonu değişim ve dönüşüm yapabilecek seviyede olsa dahi mevkii yeterli olmayınca  kalıcı etki bırakacak, iz bırakacak işler yapamıyor.

Ben 3 Aralık 2017 itibarıyla kamudaki danışmanlık görevinden emekli oldum.

Brexit oylamasında kendisinin görüşünde olmayanların galip gelmesi nedeniyle Büyük Britanya başkanı David Cameron’un söylediği şu söz çok hoşuma gitmişti: Büyük Britanya çok köklü, kurumsal ve büyük bir devlettir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra yeni liderler çıkaracaktır. Bu nedenle başbakanlık görevimi bırakıyorum.

Bu davranış benim için kolay kolay unutamayacağım çok erdemli bir davranış örneği oldu. Emekli olmama şaşıranlara bende aynı şeyi söylüyorum. Bu ülke iddialı ve büyük bir ülkeyse başka danışmanlarda çıkaracaktır. Ben sadece kamudaki bir danışmanlık görevinden emekli oldum ama yaşamdan, sevdiğim işleri, bildiğim işleri yapmaktan emekli olmadım, olamaya da niyetim yok.

Gelişmenin motorunu merak kabul ettiğim için 2017 yılında bilimsel merakım azalmadan devam etti. Yeni şeyler öğrendim, öğrendiklerimi paylaşmaya çalıştım, çünkü bilginin paylaştıkça artacağına inanırım.

Gezip görmenin zihinsel olarak dinlendirdiğini zaten biliyorum. Bunun dışındaki en önemli katkısının medeniyet seviyelerinin ölçülmesinde yeni ölçü mesnetleri kazandırması oluyor. Sanat ve estetiğin çok eski zamanlarda dahi mükemmel olabileceğini 2016 da İran gezisinde özellikle, Şiraz, Persapolis, İsfahan’da görmüştüm. 2017 ise Endülüs’te gördüm  Sevilla, Kordoba, Granada’da olup bitenleri binlerce yıl önce orada yaşayanlarla empati yaparak anlamaya çalıştım.

Doğu veya batı medeniyeti fark etmiyor her dönemde yükselmeler ve çöküşler olmuş.  Bu yükseliş ve çöküş zaman intervalleri dekadları hatta yüz yılları bulabiliyor. Fetih yapanların çok kindarlık göstermeden estetik  ve sanatla ilgili kültür mirasını muhafaza etmelerini çok önemsiyorum.

Aslında başarı denen şey geçmişteki iyi ve güzeli muhafaza etmek ve üzerine yeni güzellikler katabilmek olsa gerek. Gördüğüm estetik ve güzel şeyler ruhumu dinlendiriyor ve daha fazlasını görmeyi arzu ettiriyor.

Bu doğa içinde geçerli. Her mevsim farklı renk cümbüşleri yaşamak istiyorum. Bembeyaz kar altında da kıpkırmızı çiçek meyveleri ve yemyeşil yapraklar görmek istiyorum. İlkbaharda yeşilin her tonunu görmek, sonbaharda yeşilden sarıya, sarıdan kırmızıya ve kahverengiye tüm renkleri yaşamak, yazın sıcağı ve canlılığı hissetmek  benim için mutluluk kaynağı.

Madem bunlardan bu kadar mutluluk duyuyorum o zaman bunları kendim planlayabilirim, geliştirebilirim, yetiştirebilirim moduna girdim 2017 de. Bu nedenle adını burada sıralamakta zorlanacağım bir çok bitki ve ağaç diktim.

2018 de bu uğraşılarım devam edecek. Sanatı ve sanatçıyı destekleyeceğim. Her çıkan fide, açan çiçek, olgunlaşan meyve ve sebze, sararan yaprak, sıcak-yağmurlu-soğuk hava beni mutlu edecek. 2018 de umarım çevremde daha iyi anlaşılırım; ailem, dostlarım, müşterilerim beni daha iyi anlarlar beraber başarılı oluruz.

Kendim ve ailem için istediğim iç huzur, barış, sevgi, sağlık, mutluluk, başarıyı tüm dostlar için en kalbi ve samimi duygularla istiyorum. 2018 yılınız gönlünüze göre olsun. Allah milletimize zor ve sıkıntılı günler göstermesin.

Selam ve sevgilerimle

Mesut Uğur

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.