Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

9Ara/170

Prof.Dr. Harun Demirkaya hocam ziyaretime geldi..

IMG_2137

7 Aralık 2017 Perşembe / Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Harun DEMİRKAYA hocam ziyaretime geldi. Güncel ülke meselelerini konuşma imkanı bulduk. Sağolsun  Sosyal Davranış ve Protokol kitabını da imzalayıp hediye etti.

Prof.Dr. Harun DEMİRKAYA kimdir?

1958 Görele-Giresun doğumlu, evli ve 2 çocuk babası.  

İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisini bitirdi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Okulunda Subay Temel Eğitimi gördü. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinde Yüksek Lisans,  İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde Doktora eğitimini tamamlayarak, İnsan Kaynakları Yönetimi alanında ABD Doktoru  unvanı aldı. 

Erken yaşlarda başladığı çalışma hayatında SSK’da Mübayaa Memuru, Halkla İlişkiler Büro Amiri, SSK Giresun Bölge Yurtdışı İşçi Sorunları Raportörü olarak görev yaptı.

Bir dönem Karadeniz Teknik Üniversitesi Giresun MYO’da (Yarı zamanlı) Öğretim Görevlisi olarak bulundu.  

Subay olarak; KKK Personel Ok. Sb. ve Astb. Kurs Takım Komutanlığı, Gölköy Askerlik Şube Başkanlığı,Gebze Askerlik Şube Başkanlığı (8 yıl), Yüksekova Askerlik Şubesi ve Şemdinli Koordinatör Şube Başkanlığı görevlerinde   bulundu. İstanbul 1 nci Ordu Komutanlığı (Personel Başkanlığı)’nda görevli iken, istifa ederek Gebze Belediye Başkan Adayı oldu. Seçimi çok az farkla kaybederek ikinci oldu. Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü İşletme Fakültesi’ne  Dr. Öğretim Görevlisi olarak atandı. 2 yıl süreyle Hazine Temsilcisi olarak Eti Gümüş AŞ Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu. 

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyeliğine atanarak, Gebze Meslek Yüksekokulu’nun kuruluş çalışmalarına katıldı ve Türkiye’de ilk kez bir İnsan Kaynakları programının açılmasına  öncülük etti. İnsan Kaynakları ve Kalite Yönetimi Derneğinin kurucuları arasında yer aldı ve bir dönem Genel Başkanlığını yürüttü.

Temiz siyaseti, dürüst siyaseti ve siyasette kaliteyi savunan Demirkaya, ikinci kez aday  olduğu Gebze Belediye Başkanlığında, yüksek bir oy almasına  rağmen seçimi kazanamayınca, genel eğilimin aksine, siyaseti bir geçim aracı ve  meslek olarak görmedi ve  akademik çalışmalara yöneldi.  2010 yılı başından  itibaren Doçent unvanı alan Harun DEMİRKAYA’nın İnsanKaynakları Yönetimi, Stratejik Yönetim, Toplam Kalite Yönetimi ve Örgütsel Davranış alanında ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış makaleleri ayrıca bir kitapta bölüm yazarlığı ve Sosyal Davranış alanında yayınlanmak üzere olan bir kitap çalışması vardır.

IMG_2139

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.