Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

27Kas/170

Sakaoğlu; Kadınlarımıza saygı, sevgi ve adaletle davranmalıyız..

 IMG_1743

25 Kasım 2017 Cumartesi / Kandıra Çakırcaali Divanı Kocabayramlar Köyünde geçtiğimiz yıllarda İmam Hatip olarak görev yapan Muhammet Sakaoğlu 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” konusunda konferans verdi.

Kocabayramlar Köy meydanında, yemek ikramından sonra gerçekleşen konferansa Kocabayramlar sakinleri büyük ilgi gösterdi.

Kocabayramlar Kültür Platformunun beşinci konuşmacısı Muhammet Sakaoğlu; “25 Kasım 1960'ta Dominik Cumhuriyeti'ndeki diktatörlüğe karşı mücadele eden üç kadının (Mirabel Kardeşler) tecavüz edilerek vahşice öldürülmesinin ardından, 39 yıl sonra 1999'da 25 Kasım 1999 yılında, Birleşmiş Milletler tarafından “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” ilan edilmiştir.
Kadına yönelik şiddet, kadının fiziksel, ruhsal, sosyal ve ekonomik açıdan zarar görmesi, acı çekmesi, onurunun ve gururunun zedelenmesidir. Eğitimsiz, işsiz, mesleksiz ve karar mekanizmalarında yer almayan kadın, ağır bir erkek egemen baskı ortamında güçsüz ve her türlü şiddete açık hale getirilir.
İslamiyet'e göre kadın, varlık aleminin en şerefli üyesi insan olarak saygıyı, şefkati, adaleti ve merhameti hak etmektedir.
Kız çocuklarını "rahmet vesilesi" olarak zikreden, kadınların eğitimine ayrı bir önem atfeden, "cennetin annelerin ayağı altında olduğunu" ifade eden Hazreti Peygamber, cahiliye zihniyetinin kadına yönelik şiddet içeren bütün olumsuz inanış ve davranışlarını reddetmiştir.
Unutulmamalıdır ki ailenin sağlık ve mutluluğu, toplumun huzur ve güveni ancak kadınlarımızın saygı, sevgi ve adalet görmesiyle mümkündür." dedi.

Sakaoğlu’na plaket

Soruları cevaplayan Muhammet Sakaoğlu’na, Kocabayramlar Kültür Platformunun plaketini Av. Semih Ergün, KOÜ Felsefe 4.sınıf öğrencisi Çağrı Başaran, KOÜ Mühendislik Fakültesi 3.sınıf öğrencisi Furkan Ergün ile Berkalp Baykara birlikte takdim etti.

Saniye Sakaoğlu’ndan teşekkür

Toplantıya anneanne Kadriye Karaaslan ile birlikte katılan anne Saniye Sakaoğlu; “ Oğlum Muhammet Sakaoğlu’na Köyünüzde görev yaptığı bir yıl içinde büyük ilgi ve yakınlığınızı gösterdiniz. Bizi aratmadınız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.” Dedi.

1Toplantıya büyük ilgi gösteren hanımlar

2Muhammet Sakaoğlu 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” konusunda bilgi verirken

3İlker Altınten ve Furkan Ergün çayları hazırlarken

4KOÜ Mühendislik Fakültesi 3.sınıf öğrencisi Furkan Ergün, Av. Semih Ergün, KOÜ Felsefe 4.sınıf öğrencisi Çağrı Başaran, Berkalp Baykara ile birlikte Kocabayramlar Kültür Platformunun plaketini Muhammet Sakaoğlu’na takdim ederken

5Toplantıya katılanlar 

IMG_1699

IMG_1704

  IMG_1708

IMG_1712

IMG_1718

IMG_1720

IMG_1721

IMG_1749 

IMG_1746

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.