Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

10Kas/170

Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak… / Mustafa KÜPÇÜ

mustafa kupcuMustafa Kemal Atatürk’ü anmak… / Mustafa KÜPÇÜ

Bugün, emperyalist işgale karşı çıkan, Anadolu halkı ile kurtuluş savaşı veren ve Cumhuriyet’i kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün, “bedensel olarak” aramızdan ayrılışının 79. Yıldönümü.

Kurtuluş Savaşı yıllarından bugüne, “akıl, bilgi, bilinç ve vicdan özürlü” kimileri, olanca güçleriyle O’na iftiralar atmaya, en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’nin “demokratik, laik, sosyal hukuk devleti” kimliğini yok etmeye çalıştıkları halde Mustafa Kemal Atatürk’ü yok edemiyorlar! Aksine, her türlü engellemeye karşın daha da büyütüyorlar!

Onların en büyük yalan ve düşmanlık gerekçeleri; “Mustafa Kemal Osmanlı’yı yıktı, Hilafeti kaldırdı!”

Yalan!

Yalanlarla kandırıyorlar insanlarımızı!

Osmanlı Devleti 1854 Kırım Savaşı’ndan itibaren, yabancılardan sürekli borç almış, borçlarını ödeyemez hale gelmiş ve yabancı alacaklılar “Duyun-u Umumiye” ile bir yandan vergi gelirlerine el koymuş, bir yandan da limanları, demiryolu işletmelerini, telefon-elektrik-su idarelerini, İstanbul Vapur işletmelerini (Şirket-i Hayriye) yabancı şirketlere teslim etmişlerdi. Osmanlı iflas etmişti.

Üstelik, 1. Dünya Savaşı’nda yenilmiş ve kalan toprak parçalarını emperyalist devletler arasında paylaştıran SEVR Antlaşması’na boyun eğmişti.

Mustafa Kemal ve bir grup arkadaşı, bu onursuzluğa ve işgale karşı çıkmış, Anadolu insanı ile ölüm pahasına Kurtuluş Mücadelesi vermiş, kazanmış, LOZAN’da imzalanan Barış Antlaşması sonrası, artık halkın egemen olacağı Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştu.

İngiliz, Amerikan mandası olmaya razı kimi onursuz kişiler, bu nedenle Mustafa Kemal’e düşmandırlar!

Onlar; “Yunan ordusu Halife’nin ordusu sayılır. Kellesi alınacaklar varsa, Ankara’dakilerdir” diyen, işgalci güçlerle işbirliği yapan hainlerdir!

Mustafa Kemal, okuma yazma oranı “binde 2” olan bir toplumu eğitip üretken ve bilinçli bir toplum yapmanın mücadelesini verdi.

Yabancıların eline geçen limanları, işletmeleri bir bir geri aldı. Yetenekli gençleri yurtdışında eğitime gönderdi. Fabrikalar kurdu. ETİBANK, SÜMERBANK, SEKA gibi kamu işletmelerini kurdu. Hem de hiçbir yabancı ülkeye el avuç açmadan…

Mustafa Kemal, savaş koşullarında bile okuyan, geleceği planlayan bir deha idi. Resmen kanıtlanmıştır ki; Mustafa Kemal, her birinin sayfalarında özel notlar alarak toplam 3 bin 997 kitap okumuş. Bu kitapların 741’i Çankaya Köşkü’nde, 2 bin 151’i Anıtkabir Müzesinde, 102’si İstanbul Üniversitesi Kütüphanesinde, 3’ü Samsun İl Halk Kütüphanesinde.

Mustafa Kemal 11 kitap yazmış. En önemlileri; Medeni Bilgiler, Geometri, Zabit ve Kumandan ile Hasbıhal, Cumalı Ordusu.

O’nun kurduğu, Ankara’daki “Atatürk Orman Çiftliği” ne yazık ki bugün talan edilmiş durumda!

Cumhuriyet dönemi yapıları bakımsız. Yıkılmaları bekleniyor! Tıpkı, İzmit’teki HALKEVİ Binası gibi. İzmit ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin aklına bu binayı aslına uygun restore etmek ve güçlendirmek gelmiyor!

Mustafa Kemal, bir köşe yazısının sınırları içinde anlatılamaz. Okuma özürlü, cehaleti mutluluk sayan ve bir otoriteye koşulsuz boyun eğen “köle ruhlu insancıklar” için, kendilerine küçük yaştan itibaren öğretilen ve beyinlerine kazınan iftira ve yalanlar yeterlidir!

Bugün, tüm karşı devrim saldırılarına ve emperyalist planlarla bölünüp parçalanma tehditlerine rağmen, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları, kendilerine uygar ve eşit insanlar olarak yaşama olanağı sağlayan Ata’sına daha bir içtenlikle sahip çıkıyor.

Mustafa Kemal Atatürk’ü, bir kez daha saygı ve rahmetle anarken, yazımızı O’nun bir sözüyle noktalıyoruz;

“Uyuyan milletler ya ölür ya da köle olarak uyanır!”

http://www.kocaeligazetesi.com.tr/mustafa-kemal-ataturku-anmak-615294yy.htm

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.