Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

6Kas/170

Duygu Mert kardeşim her zaman farklı..

GLR_2437

21 Ekim 2017 Cumartesi / Duygu Mert kardeşimin yakın ilgi ve desteğine teşekkür ederim.

GLR_2495

GLR_2437Banu Çevikel, Ahsen Okyar, Duygu Mert, Hasan Uzunhasanoğlu, Dr. A. Zeynep Turan

GLR_2568

Siyasete mola, AHSEN OKYAR ve VEFA - Duygu MERT
19 Ekim 2017 Perşembe

Siyasi kimliğimize virgül koyduk efendim. Geçtiğimiz haftalarda mensubu bulunduğumuz partimiz MHP’den istifa etmiştik zaten. Ancak yeni parti ile ilgili kulislerde adımızın geçmesine binaen kamuya tezinden bu kararımızı bildirmenin kişiliğimiz gereği olduğuna hükmedip açıklamamızı yaptık.

Boşa koyduk dolmadı, doluya koyduk almadı.

Yeni parti dilerim umulanı gerçek kılar ancak bizim yeni oluşumda ya da aktif siyasette olmayacağımız nihai kararımız ve beyanımızdır.

Vatan-millet meselelerine kafayı takmışlığımız aşikar, ancak havanda su dövmek de kabulleneceğimiz bir durum değil.

Hayata geçirmek istediğimiz projelerimiz var. 2018 sonbaharında bir kitap ve bir belgesel yapım projeleri…

İzmit Buluşmaları’mız var. İzmit’e aidiyet hissedenlerin ortak platformu olmaya başladı İzmit Buluşmaları. Yeni sezonda çok özel ve güzel konuklarla buluşmaları sürdürmek isteğimiz var.

Türkiye genelinde yayın hayatına geçirmek istediğimiz, yılbaşına dek beta test sürecinde olan ReferansTürk Ekonomi &Finans portalımız var.

Şahsımızın dışında bu projelere bağlı olan insanların da üzerimizde sorumluluğu var.

Kararımızda Allah mahcup etmesin dilerim. Hakkımızda hayırlısı olsun.

***  
Ülkede gündem bildiğiniz gibi akmayı sürdürüyor.

Bir yeni parti, bir de Melih Gökçek ile ilgili dar alanda kısa paslaşmalar devam ediyor; bahisler ve kulisler sürüyor. Yılan hikayesine dönmeye başlayan bu iki meselede de neyin ne olacağı hala bilinmiyor.

Şehitler geliyor, bizi yönetenler ağızlarından nur çıkmayan cümlelerle astığım astık, kestiğim kestik söylemler ile ‘germeye’ devam ediyor; ekonomi darlandıkça, insanları darlatmayı sürdürüyor.

Kendileri için, evlatları için gelecek kaygısı taşıyan insanlar ne yazık ki umutlanamamayı sürdürüyorlar.

Bu mutsuz toplumu ayakta tutan en önemli olan şey; ‘çekirdek aile’ olgusu sayesinde insanlar sadece günü kurtarıyor ve yaşam devam ediyor.

AHSEN OKYAR VEFA TOPLANTISI

Bu mutsuzluk tablosu içinde oksijen almaya çalışan kentliye, katkı sunmaya çalışanlar da var kuşkusuz.

Kocaeli’de faaliyet gösteren Akça Koca Kültür Platformu bu hafta sonu çok kıymetli bir organizasyona imza atmaya hazırlanıyor.

Platform başkanı Hasan Uzunhasanoğlu’nun tarafımıza daveti ile öğrendiğimiz organizasyonun kıymeti, bir vefa toplantısı olacak olmasından kaynaklandığı gibi; ‘vefa’nın gösterileceği isimden de kaynaklanmakta.

Ahsen OKYAR.

Şehrin ileri gelenlerinin hemen her biriyle istişaresi olan; protokolde, sivil toplum örgütlerinde, basın emekçilerinin kalbinde, temas ettiği her kentlide mutlak iz bırakmışlığı olan bir isim Ahsen OKYAR.

İsmiyle müsemma olabilir de bu denli mi olur dedirtecek bir kıymet.

Büyük önder Atatürk’ün imzasıyla açıklamasını yaptığı bir soyadına sahip: OK= akil, zeka YAR= dost, arkadaş, yardımcı, OKYAR= akıl arkadaşı, AHSEN OKYAR = En güzel akıl arkadaşı

Kendimden yola çıkayım örneğin: Her önemli karar arifemde kendisini arayıp da danışmazsam rahat etmem. İç sesimin bir çeşit son onay mercii gibidir Ahsen Okyar benim için.

Bu benimle başlayıp biten bir durum da değil elbette.

Kocaeli Aydınlar Ocağı ve Kocaeli Kandıralılar Derneği kurucularından. Kurucu olup köşeye çekilenlerden değil; bilakis her dönemde ilk kişi olmaya özenmeden, sonsuz tevazu içinde mutfakta çalışan ekiple daima birlikte.

Olup bitenlere sunduğu yapıcı yaklaşımı, insan severliği, alçak gönüllülüğü, tarih ve dökümantasyona verdiği önem ve çalışmalarla; bizlere daima bir ‘kılavuz’ olduğu hissini yaşatır.

Mütevazi ve sempatik kişiliği ile MİLLİYETÇİ ve AYDIN duruşu bileşiminde kent hafızasına kazandırdıklarının kıymeti ölçülemez.

Kendisiyle ilgili önemsediğim bir başka husus da ‘basın’ ve ‘arşive’ verdiği önem. Değme basın mensubu ya da halkla ilişkilerci eline bu hususta su bile dökemez.

Vefa toplantısının davetiyesinde kendisi için belirtilmiş olan  ‘Günümüz ve geleceğe iz bırakan gönül adamı’ cümlesi ile dört dörtlük karşılık bulmuştur.

Akça Koca Kültür Platformu’nu sayın başkanın şahsında tüm emeği geçenleriyle, bu incelikli ve tam isabet toplantıyı düzenledikleri için kutluyorum.

Muhterem Kocaeli beyefendisi Ahsen Okyar‘ın vefa gecesinde olmak bizim için zaten görev olmasının dışında, onur olacaktır. Kendisine esenlik dolu uzun ömürler diliyorum.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.