Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

27Eyl/170

“NİL’DEN” İSRAİL, “FIRAT’A” KÜRDİSRAİL – Süleyman PEKİN

NİL’DEN” İSRAİL, “FIRAT’A” KÜRDİSRAİL–  Süleyman PEKİN

Çok şükür (!) savaştopu gibi bir Kürdistan’ımız oldu; artık Cumhurbaşkanlığı Forsuna güneşimsi bir yıldız daha ekleyebiliriz.

Neo Osmanlı pozlarıyla oynadığımız ve orjinali İngilizce alt yazılı Büyük Ortadoğu Filmi yada Türkçesiyle Ortadoğu’da büyük devlet bırakmama, hepsini ceviz kıracağıyla kırma projesinde ilk galayı yaptık.

Bu noktada emperyalizmin gedikli işbirlikçisi Barzanî Aşireti’nin baba Mustafa, oğul Mesut ve torun Neçirvan olarak 3 kuşaktır devam edegelen istikrarlı ihanetlerinin bu oluşumda önemli payları var. Biraz da petrol payı..

İkinci olarak neo-liberal politikalarla Devleti ekonomik alanların biri haricinde hep küçülten ama inşaat alanında Dünya çapında TOKİ’leşen İktidar Aygıtı’mızın BOP Kürdistanları’nı da inşaat ihaleleri gibi görmesi yeni devlet doğumunda adeta doktor vazifesi görmüştür.

Allah’tan 7 Haziran Seçimleri’nde seçmenden ufak bir fiske yediler de direksiyonu öbür tarafa çevirmeyi akıl ettiler. Yoksa bırak Suriye’de Fırat K

alkanı ile 2 bin km2’lik Güvenli Bölge oluşturmayı, Kuzey Irak’tan sonra Kuzey Suriye’yi de boydan boya Kürdistan yapmış ve Salih Müslim ile Abdullah Öcalan’la federasyon kurma pazarlıklarını yarılamıştık. Tabiî ki Güneydoğu’ya da ‘Özyönetim’ adı altında Özerklik verdikten sonra..

Bir de bu devletin dölleyicisi var yani biyolojik babası.. Orası karışık gibi dursa da İsrail çoktan kendi kütüğüne yazdırdı bile DNA skorunu. Böylece 3 bin yıllık “Arz-ı Mev’ud Ülkücülüğü” kendi Turan’ını kurmada en önemli adımı atmış oldu.

Nil’e ulaşmak çocuk oyuncağı.. 1967’de koca Sîna Yarımadası’nı 6 günde alarak yanaştı Nil’e İsrail. 10-12 sene sonra Camp David’le kendi statüsünü kabul ettirme koşulu karşılığı Mısır’a iade etti. O iş gene 6 günlük iş, yedinci günse Şabat..

Mühim olan Dicle – Fırat.. İki nehre iki gerdanlık Kürdİsrail için Yahudilerle Kürtlerin akrabalığı gerekirse Nuh Nebi’den başlatılır. Aslında Rusya oyunu bozmasaydı bir “İsrail ve Şerikleri İş Dizaynı” olan İŞİD’in elindeki Orta Mezopotamya toprakları da bilanço kârı olarak eklenecekti; kârdan biraz zarar edildi.

Onlar çıksın kerevetine, biz bakalım Siyasî Erk’imizin kerametine.. Barzanî’yle enerji anlaşması imzalarken gölge etmeye çalışan Irak Merkezî Hükümeti’ne gider yapan muhteremlerimiz şimdi Irak güçleriyle Peşmerge’ye karşı ortak tatbikat yapıyor.

PKK ve FETÖ’den sonra bizi Barzo da kandırmış. Ak Parti Kongresi’nde Kak Mesut’u boşuna “Türkiye seninle gurur duyuyor” diye şakşaklamışız. Yetmemiş; adama Türkiye’ye her gelişinde kırmızı, kıpkırmızı halılarda Devlet Başkanı karşılaması yapmışız.

Ha, az kalsın unutuyordum; çoook uzun zaman önce Atatürk Havaalanı’na da yanlışlıkla Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin bayrağını astırmıştık. Bi hesapladım;  26 Şubat’mış.. Referandum da 26 Eylül; ne yapar: 7 ay. İnşallah 26’ları tanıdıklar ayarlamamıştır. İnşallah TEOG vâveylasının altından başka bir şey çıkmaz.

Efkârlandım, 4 Eylül Stadyumu’ndan bir Sivas Türküsü paylaşayım: ‘Gine kandırma yükünün kervanı geldi / Çekemem bu derdi Barzanî bölek seninle’.

Şehitler de ölüyor anasını satayım, coğrafyalar da bölünüyor!

Bu yazı için o kadar çok başlık buldum ki ben bile şaşırdım. Sol yanımı verdim türküye: ‘Eylüle referandum düştü güz oldu / Binbir derdim vardı, binbeşyüz oldu’.

Bıldır bıldır, 4 yıldır “BOP’lama, Dingili Kıracaksın!” dedim, yazdım; inanmadınız: E şimdi n’oldi?

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.