Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

30Eyl/170

BARİ KERKÜK’E SAHİP ÇIKIN! – Kadir CEVRİM

b01569b856335158734c61fafc9cedafBARİ KERKÜK’E SAHİP ÇIKIN! - Kadir CEVRİM,
Takvimler 1700’lü yılları gösteriyor. Yunan askerleri Mora’da oturan Türk ve Arnavut nüfusu katletti. Mora yarımadasında 20 binden fazla Müslüman katledildi. 

1770'de Mistras kentinde 400 Türk öldürüldü.

Ağustos 1821'de Monemvasia kasabası yağmalandı ve pek çok Türk öldürüldü yine.

Tarihçi William St. Clair'e göre, Mora'daki soykırım ancak öldürecek başka Türk kalmadığında sona erdi.

Yunanlılar tarafından kuşatılan Navarin kentinin Türk halkı o tarihlerde açlık çekiyordu. Sonunda, Türklerin güvenli bir şekilde Mısır'a gönderilmelerine karar verildi. 19 Ağustos 1821 günü kentin kapıları açılınca, Yunanlılar Türklerin üzerine hücum etti ve kaçabilen 160 kişi dışında kentin yaklaşık üç bin kişilik tüm halkı öldürüldü.

Tripoliçe katliamı, Mora İsyanı sırasında bölgede Türklere karşı yapılan katliamların en büyüğü. Şehrin Yunanların eline geçmesinden birkaç gün sonra şehre gelen Britanyalı Thomas Gordon, sekiz bin kişinin öldürüldüğünü, bir başka tarihçi Justin McCarthy ise katliamda ölenlerin sayısının 35 bin olduğunu belirtiyor.

21 Mayıs 1864. Rusya imparatorluğu ile Kafkasya halkı arasında 300 yıl süren savaş son buldu. Rusya zafer kazandı ve Kafkasya halkından yüz binlerce insan katledildi, bir o kadarı da sürgün edildi. Osmanlı topraklarına ve Balkanlara sürgün edilen yüz binlerce Kafkasyalının da bir çoğu yollarda hayatını kaybetti.

1876 yılında Sakız Adası’nda ve çevresinde yaşayan binlerce Müslüman katledildi.

93 harbi olarak da bilinen, 1877 yılında büyük acılara neden olan olaylarda yüz binlerce Balkan Müslümanı, köylerinin basılması ve katledilmeleri sonucu grup halinde göçe zorlandı. Makedonya'daki Müslümanlara karşı bir ay süren katliamlar yapıldı. Binlerce kişi hayatını kaybetti. Bölgede asılmadan önce abdest alan dedelerimizin fotoğraflarının bir kısmı günümüze ulaştı. Sofular, Kozluca, Kızanlık, Keçidere ve daha nice köyde yaşayan Türk Müslümanlarının evleri yağmalandı, Hristiyanlığa zorlandı, okul ve camileriyle birlikte yakılarak katledildi. 5 bine yakın Arnavut Müslüman Priştine de Sırplar tarafından öldürüldü.

1910-1922 yılları arasında yarım milyon Müslüman Türk,  Ermeniler tarafından öldürüldü. Bölgedeki kadınlar yok edilirken tecavüz damgası eksik edilmedi. Erzurum, Kars, Van, Bakü, Erzincan da yaşayan Müslümanların bir kısmı camileriyle beraber birden bire ortadan yok oldu.

Mayıs 1919 İzmir işgali sonrası Yunan birlikleri şehri katletti. Binlerce Müslüman Türk’ün evleri yağmalandı, camilere doldurularak toplu olarak yakıldı. Bazı tanıklar İzmir'den Konya'ya kadar olan bölgede Yunan askerlerinin Türk kadınlarına çok sık bir şekilde tecavüz ettiğini belirtirler. Kurtuluş Savaşı boyunca Anadolu’nun her yerinde yapılan yağmacılık, kundaklama sonucu milyonlarca Müslüman Türk evsiz kaldı.…

Stalin Şubat 1944 yılında, yarım milyon Müslüman Çeçen’i trenlere bindirilip Kazakistan’a sürdü. On binleri bulan bu tren seferlerinde on binlerce kişi hayatını kaybetti. Sürgün sırasında ölenlerin cesetleri İslami usullerle gömülmek yerine trenlerden yollara fırlatıldı ya da aç hayvanlara yem edildi.

Mart ayında ise sıra Müslüman Balkarlara gelmişti. İki saat içinde eşyalarınızı toplayın gidiyorsunuz” denilen halk, 18 gün süren yolculuk esnasında her vagonda yüzlerce kişiyi kaybetti. Bir daha memleketlerine dönemeyen Balkarların nüfusunun yarısı 13 yıl süren sürgünlerde eridi.

Mayıs 1944 sabahı aynı senaryo Müslüman Kırım Türklerine uyguladı. Kırım’ı terk etmek istemeyenler kurşuna dizildi. İki yüz bine yakın Müslüman Kırım Türkü Özbekistan’a sürgün edildi. Yine hepsinin hikayesine açlık sonucu ölümler bulaştı. On bin kişi açlıktan öldü.

Müslüman Ahıska Türkleri Kasım 1944’de Batı Türkistan’a sürüldü. Binlercesi sürgünde can verdi.

Temmuz 1959’da Kerkük’te bulunan Müslüman Türkmenler 3 gün 3 gece boyunca katledildi. Gencinden yaşlısına, kadın-erkek herkes ya boğazlandı ya da iplerle caddelerde sürüldü. Sağ kurtulanların çoğu sakat kaldı. Parçalanmış cesetleri ağaçlara ve elektrik direklerine asılıp günlerce bekletildi. Müslüman Türkmenler, Telafer katliamıyla başlayan acı tarihlerinde Levi, Gavurbağı, Erbil, Musul, Yengice ve daha onlarca katliamı sığdırdı.

Şubat 1992 Hocalı Katliamı’nda 600 kişiden fazla Müslüman Azeri öldürüldü. Başları kesilen, gözleri oyulan hamile kadın ve çocuklar bugün hala unutulmadı.

Temmuz 1995,  Srebrenitsa'lı 110 bin Müslüman BM tarafından Sırp askerlerine teslim edildi. Sırp askerleri 60’tan fazla toplu mezara kimlikleri tespit edilmesin diye işkence sonrası parçaladıkları 80 binden fazla Müslümanı gömdü.…

Yüzyıllardır süren Çin soykırımları sonucunda bölgede milyonlarca Müslüman Uygurları katledildi. Camiler yıkıldı, ibadetleri yasaklandı, yüzlerce çocuk yasadışı dinî eğitim aldığı gerekçesiyle hapis cezası aldı. Başörtüsünü çıkarmayı reddeden kadınlar diri diri yakıldı.

Myanmar’da bulunan Budist rahipler ve ahalisi hala bölgedeki Müslümanları sokak ortasında yakmakta. Günümüze kadar birçok küçük çocuk katledildi, camiler yıkıldı ve yakıldı, hatta insanlar araçlara bağlanıp sürüklendi.

Bunlar tarihçiler tarafından aydınlatılan, ortaya çıkarılan Türk ve Müslümanlara yapılan soykırımlar.

Şimdi ise sırada yeniden Kerkük var.

Ve sen Kerkük’te yapılacak olan referanduma ses çıkartmıyorsun!

Eğer o referandum yapılır da ortaya istenmeyen bir sonuç çıkarsa;

Vay benim oradaki Türkmen kardeşimin haline!

Zaten yıllardır, aylardır neler çekiyorlar,

Sen kalkıp bir de ona giden silah yardımını Türkiye DAEŞ’e yardım ediyor diye bir yerlerin yırtınırcasına bağırıyorsun!

Ama Kerkük’te özgürlüğü elinden gitmesin diye didinen, hayatını hiçe sayan Türkmen kardeşim içim ağzını açmıyorsun ya…

Allah seni affetsin ne diyeyim!

http://kocaelifikir.com/kose-yazilari/kadir-cevrim/bari-kerkuk-e-sahip-cikin-/58

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.