Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

30Haz/170

DUYGULARINIZA KULAK VERİYOR MUSUNUZ? – Yrd.Doç.Dr. Zülfikar ÖZKAN

DUYGULARINIZA KULAK VERİYOR MUSUNUZ? – Yrd.Doç.Dr. Zülfikar ÖZKAN

Her duygunun bir mesajı vardır. Her duygu bize bir şey söylemeye çalışır.

Duygularımız bir barometre gibidir. İç dünyamızdaki havanın nasıl olduğunu bize bildirir.

Kendimizi olayların akışına kaptırmadığımız ve olayları aşırı ölçüde ciddiye almadığımız zaman duygularımız genellikle olumludur.

Hayatımızın akışının hoş olmadığı zamanlarda duygularımız genellikle olumsuzdur. Bu durumda duygularımız bize raydan çıktığımızı haber verir. Bunu anlayıp hemen zihinsel ayarlamayı yapmamız gerekir.

Olumsuz duygularımız, otomobilimizdeki gösterge tablosundaki uyarı sistemi gibidir. Bu sinyaller yandığı zaman, aracımızı zorlamadan bir tamirciye götürmek zorundayız.

Dünyada hiçbir şey tesadüf olmadığı gibi bu duygular da tesadüf değildir. Her duygu içinde bizim için birer mesaj taşır. Bu mesajları fark etmek ve onlardan ders çıkarmak zorundayız. Daha iyi bir hayat sergileme yolunda bu duyguları kullanmalıyız.

Örnek verelim:

Rahatsızlık duygusu bize hangi sinyali, hangi mesajı gönderir?

Rahat hissetmemek iyi bir şeydir. Bu duygu beyni uyandırır. Rahatsızlık oluştuğu zaman, bilinçaltı bize daha da fazla potansiyeliniz, daha fazla kullanmamız gereken yeteneklerimiz olduğu işaretini verir. Bu sinyalin mesajı şudur: Hayatınızın iyileşmesi için ya algınızı değiştirin ya da hareketlerinizi. Yeni bir şeyler yapın.

Rahatsızlık hissettiğimiz zaman, hemen ne istediğimize ve hedefimize yoğunlaşmalıyız. Sonra davranışlarımızı yeni baştan gözden geçirmeliyiz. O anki davranışlarımız hedeflerimizi desteklemiyorsa, farklı bir iş yapmalı ve hareketlerimizi değiştirmeliyiz.

Kendimizi gözden geçirmek ve hedefimize yoğunlaşmamız için rahatsızlık duygusu oluşmuştur.

Rahatsızlık kötü mü?

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.