Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

31May/170

Mina Nur Kaymas, Üsküdar Çocuk Üniversitesinden mezun oldu

IMG_2949

2012 yılında Üsküdar Belediyesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin iş birliği ile kurulan Üsküdar Çocuk Üniversitesi, ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşıyor. Kocaeli Menkul Değerler AŞ.’nin eski Müdürü Cihat Kaymas’ın kızı Mina Nur Kaymas’ta Diploma almanın heyecanını yaşadı.

Tüm 4. kademe öğrencileri ve velileri ile Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Salih Bilgin, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Akın, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Can, Çocuk Eğitim ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr. Cengiz Alacacı'nın katıldığı tören renkli anlara sahne oldu.

Üsküdar Fikir Sanat Merkezi’nde gerçekleşen mezuniyet töreni, ikramlar ve fuaye alanı etkinlikleri eşliğinde piyano ve keman solo müzik dinletisi ile başladı. Fuaye alanında ebru standı, kaligrafi standı, Robotik çalışmalar, 3D yazıcı ve çıktılar ile öğrencilerin Robochallenge Uluslararası Robot Yarışması’nda derece alan projeleri sergilendi. 

Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Üsküdar Çocuk Üniversitesi ve ilk mezunlarını vermesiyle ilgili konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar Belediyesi olarak 2012 yılında açmış olduğumuz Üsküdar Çocuk  Üniversitesi’nde ilk mezunları veriyoruz. İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile birlikte yaptığımız projenin ilk meyveleri. Bin 700 öğrencimiz var. 400’ü bu sene mezun oluyorlar. Bunlar özel çocuklar, üstün zekalı çocuklar. Bu üniversiteye gelirken belli bir sınavdan geçiyorlar. Geleceğin Türkiye’sini bu çocuklar inşa edecekler.” açıklamasında bulundu.

Tören süresince diplomaları ve transkriptleri ile birlikte hatıra fotoğrafları çektiren öğrenciler, aileleri, öğretmenleri ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden danışman akademisyenleri ile birlikte keyifli bir gün geçirdi. 

IMG_2959Üsküdar Çocuk Üniversitesinin ilk mezunlarından Mina Nur Kaymas, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile birlikte

IMG_2949Diplomaları ve transkriptleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Üsküdar Üniversitesinin ilk mezunları

IMG_2948Üsküdar Çocuk Üniversitesinin ilk mezunlarından Mina Nur Kaymas

Prof. Dr. Emine Can- medeniyet Üniv Mühendislik DekanıMedeniyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Emine Can

Ahmet Maraşlı-Eğitimci YazarEğitimci-Yazar Ahmet Maraşlı, Mina Nur Kaymas

Alpaslan Pınar-genel Koord.Ekonomist Cihat Kaymas, Mina Nur Kaymas, Genel Koordinatör Alpaslan Pınar

Emine Uğurlu - EbruHat Hocaları Emine Uğurlu ile

Enes Günay-Fatih Oğul (3D Tasarım)Mina Nur Kaymas , 3d Tasarım Hocaları Enes Günay ve Fatih Oğul ile birlikte

Fatih Demirbaş - müh GirişFatih Demirbaş (Müh Giriş)

Kerem Kılıç (Md yard.) -Süleyman Dinçer (sunucu)Kerem Kılıç (Müd. Yardımcısı) Mina Nur Kaymas, Süleyman Dinçer (Sunucu)

Mine Şanver - Rehberlik UzmanıMina Nur Kaymas, Rehberlik Uzmanı Mine Şanver ile birlikte

Yunus Emre bakırhan-OkçulukYunus Emre Bakırhan Okcuşuk

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.