Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

9Nis/170

DP Genel Başkanı Uysal: Sıkıntıları beraber göğüslüyoruz…

IMG_8601

8 Nisan 2017 Cumartesi / Referanduma sayılı günler kala kentimize gelen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Memleketimizle ilgili derin endişeler yaşadığımız için buradayız. Pek çok sıkıntıyı beraber göğüslüyoruz” açıklamasında bulundu.

DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül ve yönetim kurulu üyeleri Uysal’ı Kandıra Sapağı’nda karşıladı. Ardından Emex Otel’de düzenlenen programa katılan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal partililer ile bir araya geldi. Programa Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ruhittin Sönmez, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Milletvekili Haydar Akar, CHP eski Milletvekili Erol Köse, DP Genel Başkan Baş Danışmanı Murat Aydoğdu, DP eski İl Başkanı Cem Serhat Dayanç ve partililerde yer aldı.

Programda DP İl Genel Başkanı Gültekin Uysal referandumda hayır oyu vereceklerini ve nedenlerini anlattı.

BU BİR DEVLET MESELESİ

Programda açılış konuşmasını yapan DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, “Bugün burada yüz yıllık bir geleceğin oylanacağı bir referandum kararı konusunda konuşmak için toplandık. Bu bir ülke meselesi, devlet meselesidir. Yasama, yürütme ve yargıyı bağımsız hale getireceğinizi söyleyin sizi destekleyelim. Geçmişte verilen birçok mücadelemizi bu meclisimiz ile yaptık. Sıkıntı parlamenter sistemde değil iktidarın zihniyetindedir” açıklamasında bulundu.

CEVABI BİRLİKTE VERECEĞİZ

CHP Milletvekili Haydar Akar ise şu ifadelere yer verdi “Çanakkale zihniyetinde dedelerimiz bir araya gelerek düşmanı def ettiler. Eğer vatanın bütünlüğünün korunmasında bir sıkıntı varsa yine bir araya gelerek mücadele vereceğimizi bu gibi toplantılarla farklı görüşlerden olsak da bir araya gelerek gösteriyoruz. Devletin tüm imkânlarını kullananlara karşı gönülden, kalpten bir araya gelerek onlara karşı mücadele veriyoruz. Bundan sonra ülkemizin tekrar söz sahibi olması için 16 Nisan’da gereken cevabı hep birlikte vereceğiz”

SIKINTILARI BERABER GÖĞÜSLÜYORUZ

Gültekin Uysal ise selamlama konuşmasının ardından partililerine ve konuklara şu cümlelerle hitap etti: “Bugün aramızda büyük mutlulukla görüyorum ki farklı görüşlerden insanlar var. Memleketimizle ilgili derin endişeler yaşadığımız için buradayız. Pek çok sıkıntıyı beraber göğüslüyoruz. Dünya büyük bir değişime uğramaya başlarken bizi de etkileyeceğini görüyoruz. Zamanın böyle hızlı aktığı bir çağda gönlümüz istiyor ki Türkiye bu bölgede eski gücüne ulaşarak, hukukun ve adaletin bayraktarlığını yapsın.

OHAL’DE REFERANDUM YAPIYORUZ

Üzülerek görüyoruz ki ülkemiz içeriden ve dışarıdan etkiye maruz kalmaktadır. Biz istiyoruz ki bu ülkenin geleceğinin kararını kendi insanı versin. 27 Mayıs’lar, 12 Mart’lar, 28 Şubat’ları yaşamış bir parti olarak bunlara yenilerinin eklenmesini istemiyoruz. Bugün ülkenin genelinde bir OHAL varken referandum yapmak zorunda kalıyoruz. 15 Temmuz akşamı da milletimizi bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya bıraktılar. Tarihimizde karşı karşıya kalmadığımız pek çok meydan okumayla karşı karşıya kalmaktayız.

BURADA TERÖRİST YOK

Elbette ki insanların ve kurumların düşünceleri değişir. Ancak bunların sonrasında insanlara makul sebepler anlatılmalıdır. Türkiye’de hayır diyenleri terörist ilan ediyorlar. Böyle bir çaresizlik içerisinde muhalif olanları terörist ilan ediyorlar. Burada terörist yok. Burada ülkesi ve milleti için her şeyi yapmayı amaç edinmiş vatandaşları var. Gönlümüz isterdi ki OHAL durumu olmadan meclis içerisinde bu anayasa değişikliğini ortak bir çatı altında yapabilseydik. Ama objektif olarak baktığımızda bakıyoruz ki bu iktidar sahipleri yarınlarda yargılanma korkusu yaşadıkları için tek başlarına böyle bir anayasa yapma plânı içerisindeler.”

http://www.kocaelibarisgazetesi.com/siyaset/dp-genel-baskani-uysal-sikintilari-beraber-gogusluyoruz-h79316.html

IMG_8592Cem Şakoğlu

IMG_8601DP Genel Başkanı Gültekin Uysal

IMG_8587Ahsen Okyar, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez, e. Kocaeli Milletvekili Erol Köse

IMG_8593DP Kocaeli  İl Başkanı Mustafa Nazlıgül

IMG_8588Günay Gülcü, Erdal Baykara, Salih Akyıldız

IMG_8595Kocaeli Milletvekili Haydar Akar

IMG_8611Sefa Sözer, Günay Gülcü, Erdal Baykara, Salih Akyıldız ve toplantıya katılanlar

IMG_8600DP Genel Başkan Baş Danışmanı Murat Aydoğdu

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.