Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

5Oca/170

KANDIRA GİOSB YENİDEN KURULDU – Galip ATAMAN

a1bec98f6d899db361514ad31b98095a_500_0_0  KANDIRA GİOSB YENİDEN KURULDU – Galip ATAMAN

Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GİOSB) kurulması için 2011 yılında düğmeye basıldı.

Organize Sanayi Bölgesi ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca imzalanan protokol doğrultusunda Kandıra’nın Kocakaymaz, Topluca, Goncaaydın ve Üğümce köylerinde toplam 2 bin 250 dönüm alanın kamulaştırılması için çalışma başlatıldı.

Bacasız sanayinin kurulacağı alanın yaklaşık yüzde 99’u mal sahiplerinin gönül rızası ile istimlaki yapılmasına rağmen İstanbullu Mürsel Yayla adlı bir kişinin arazisini satmamak için direnmesi üzerine Kandıra GİOSB’un kuruluşu yargıya taşındı.

Yargı süreci devam ederken GİOSB’ın kuruluş çalışmalarını hızlandırmak amacı ile kurulan dernek, yöneticilerinin büyük bölümünün FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiası ile kapatıldı. Derneğin mal varlıkları hazineye devredildi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun sahip çıktığı Kandıra’nın kurtuluşu olarak gösterilen Kandıra GİOSB kuruluşunda, yaşanan yol kazalarına rağmen sona yaklaşıldı.

60 iş adamının bir araya gelerek kendi finans kaynakları ile Türkiye’nin ilk ve öncü ihtisas OSB’si olan  “Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” kuruluşu için oluşturulan 15 kişiden oluşan GİOSB Müteşebbis Heyet isim listesi Bakanlığa onay için gönderildi.

5 kişilik yönetim kurulu da ilk toplantısını geçtiğimiz günlerde yaparak “Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” yol haritasını belirlediler.

1/1000’lik planı onaylanan GİOSB’a ait arazide en önemli sorunun alt yapı olduğu belirtiliyor.

Kandıra GİOSB Müteşebbis Heyet; 10 Kocaeli Valiliği, 3’ü Kocaeli Sanayi Odası, 1’er kişi Büyükşehir Belediyesi ve Kandıra Belediyesinden olmak üzere 15 kişiden oluşan müteşebbis heyet şu isimler bulunuyor; Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Vali Yardımcısı Osman Sarı, Kandıra Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Çevre ve Şehircilik Müdürü  M. Ersan Aytaç, Çevre ve Şehircilik Müdür yardımcısı Cengiz Öztürk, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl müdürlüğünden şube müdürü Halide Sancar, Kocaeli Sanayi Odasından Ayhan Zeytinoğlu, Mehmet Başol, Bora Ergene, Büyükşehir Belediyesinden genel sekreter yardımcısı Gökmen Mengüç, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken.

Kandıra GİOSB Yönetim Kurulu; Kandıra Kaymakamının başkanlığında oluşturulan 5 kişilik yönetimde, Kandıra Kaymakamı Mehmet Soğukpınar göreve başlayana kadar kaymakamlığa vekalet eden vali yardımcısı Aziz İnce, başkan vekili olarak KSO’dan Mehmet Başol, üye olarak Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl müdürlüğünden Halide Sancar görev yapacak.

http://www.bizimyaka.com/yazar-68355-Kocaeli-Universitesi-siyaset-sendika-el-ele

IMG_4451IMG_4452

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.