Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

22Ara/160

Tuğba Havuç; “Endüstri 4.0 konusunda topyekun bir seferberlik gerekli”

IMG_3921

21 Aralık 2016 Çarşamba / “Söz Sırası Kandıralı Gençlerde” programının dördüncü konuşmacısı Tuğba Havuç oldu.

Söz Sırası Kandıralı Gençlerde” programının dördüncüsünde Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans öğrencisi Tuğba Havuç “Endüstri 4.0 da Türkiye” konusunda bilgi verdi.

Endüstri Mühendisi Tuğba Havuç; “Dünya, buharlı makinelerin icadı ile Birinci Endüstri Devrimi ile tanıştı. İkinci Endüstri Devrimi’nin habercisi ise seri üretim ve elektriğin kullanılmasıyla oldu. Elektronik ve dijital teknolojiler, seri üretim optimizasyonun bir parçası olduğunda Üçüncü Endüstri Devrimi yaşanmaya başlandı. Bugün, dünya artık Endüstri 4.0 aşamasını konuşuyor. Yani teknolojinin üretim süreçlerinin her aşamasında kullanıldığı, makinelerin birbiriyle konuştuğu yeni bir sistemin kalp atışları duyuluyor. İnternet sayesinde makineler arası iletişimin başladığı, insan gücü ile yapılan üretim süreçlerinde robotların devreye girdiği, neredeyse tüm üretim süreçlerinin dijitalleştiği bir dönemi ifade ediyor Endüstri 4.0.

Endüstri 4.0 konusunda topyekun bir seferberlik gerekli. Değişik disiplinler, aktörler ve kurumlar bir araya gelerek iş ağlarını oluşturmalı, hedef ve uygulanabilir alan çalışmalarına acilen başlanmalıdır.” dedi.

Yoğun ilgi

Prof.Dr. Mehmet Bayrak’ın ev sahipliğinde Otel Asya’da gerçekleşen programa; Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanları; Turan Sarı, Günay Gülcü, Erdal Baykara ve Harun Reşit Kocagöz, Denetim Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Şefik Ramazanoğlu, Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, Kocaeli Taşköprülüler Derneği Başkan Yardımcısı Feyzi Ergün, Av. Abdurrahman Kaymak, Körfez Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Engin Ese, BASF The Chemical Company çalışanı Songül Filiz, Tekniker Salim Yaşar, Basın Yayımcı Gürsel Gülener, Görsel İletişim ve Tasarımcısı Çağrı Baykara ile Tuğba Havuç’un babası Sağlık Memuru Mehmet Havuç, annesi Fethiye Havuç ile ağabeyi Kocaeli Olimpiyat Yıldızları Spor Kulübü'nün başarılı antrenörü ve Başkanı Tolga Havuç katıldı.

Tuğba Havuç’a plaket

Toplantı sonunda başarılı sunumu için Tuğba Havuç’u tebrik ederek, teşekkür eden Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Prof.Dr. Mehmet Bayrak, Günay Gülcü, Erdal Baykara, Songül Filiz ve Harun Reşit Kocagöz ile birlikte plaket takdim etti.

Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu’da özel hediyesini Tuğba Havuç’a vererek Türkiye için Endüstri 4.O önemini öğrenmekten duyduğu memnuniyetini ifade etti.

IMG_3874Endüstri Mühendisi Tuğba Havuç  Endüstri 4.0 da Türkiye konusunda bilgi verirken

IMG_3860Toplantıya katılanlardan bir gurup

IMG_3914Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, Tuğba Havuç’a hediyesini takdim ederken

IMG_3921Günay Gülcü, Songül Filiz, Prof.Dr. Mehmet Bayrak, Erdal Baykara ve Harun Reşit Kocagöz birlikte Tuğba Havuç’a plaketini takdim ederken

IMG_3924Mehmet Havuç(baba), Tuğba Havuç, Fethiye Havuç(anne), ağabey Tolga Havuç

IMG_3927Ahsen Okyar, Engin Ese, Mehmet Havuç, Tuğba Havuç, Fethiye Havuç, Tolga Havuç, Prof.Dr. Mehmet Bayrak, Feyzi Ergün

IMG_3930Toplantıya katılanlar

IMG_3876

IMG_3864

IMG_3907

IMG_3884

IMG_3911

IMG_3916

IMG_3919

IMG_3937

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.