Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

1Ara/160

KSMMMO Kasım Ayı meclis toplantısı yapıldı

gokce-ksmmmo-ya-konuk-oldu_420

29 Kasım 2016 Salı / Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) Kasım Ayı meclis toplantısı KSMMMO Eğitim, Kültür ve Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Biz Bu Kur Farkını Nerede Göstereceğiz

Meclisin gündem konuşması için kürsüye gelen KSMMMO Başkanı Fikret Gökmen,” Ekim ayından bu yana baktığımızda ekonomide ki gelişmeler TL’nin değer kaybı açısından son derece olumsuz şekilde gelişti. Ekim ayının başlarından bugüne gelindiğinde Dolar’da yüzde 16’ya varan bir artış gözlemlenmektedir. Özel sektörün dış borcu 222 Milyar dolar. Yüzde 14’e varan bir ortalama artış var. 666 Milyar TL olan özel sektörün dış borcu bugüne geldiğimizde 776 milyar liraya çıkıyor. Yani 110 milyar TL kur farkı var. Bu kur farkını nerede göstereceğiz” dedi.

Vergi Yansıması 20 Milyar TL

Sözlerine devam eden Başkan Gökmen,” Ne yapacağız. Zarar göstereceğiz tabi. Bu kur farkının vergi yansıması 20 milyar TL. Dolar ile bizim işimiz yok derken bu rakamı gözden kaçırmamız gerekiyor. Demek ki bizim doların bizimle direk ilişkisi var. Haksız rekabeti konuşuyoruz. Son 10 yılda bizim müşteri alanımız içinde bulunan mükelleflerinde ki artış oranı yüzde 48 bizim meslektaşlarımızda ki artış ise yüzde 68. Böyle bir matematik sonucu olduğu zaman ve yeni alanlarda yaratamadığımız zaman bu aksi rekabet kaçınılmazdır. Bütün meslek grupları için bu kaçınılmazdır” dedi. Sözlerinin sonunda KSMMMO’nun İngilizce kursundan bahseden Gökmen,” Kocaeli SMMM Odası ve Kocaeli Üniversitesi işbirliği ile üyelerimize ve stajyerlerimize yönelik İngilizce Kursu planlanmıştır. 21 Ocak’ta başlayacak kursumuza bütün üyelerimiz davet ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Yargıya Olan Güven Yüzde 3

Gökmen’in konuşmasının ardından Kocaeli Barosu Yöneticleri “OHAL Sürecinde Uyulması Gereken Kurallar ve İşletmelerin Uyum Süreci” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda KSMMMO üyelerine Türkiye’de hukukun gidişatını anlatan Baro Başkanı, ” Diğer mesleklerde olduğu gibi bugün bizim mesleğimizde de durum hiç iç açıcı değil. Özellikle ihtiyaç fazlası hukuk fakültelerinin artması ile birlikte ve bu işin bir ticari amaç olarak görülmesi ile birlikte Türkiye’de ki özellikle yargıya olan güvenin yüzde 3’lerde olduğu bir ülkede tabi ki avukatların durumunun hiç iç açıcı olmaması normal. Yaklaşık 150-160 hukuk fakültesi var ama o sayıda öğretim üyesi yok. Bazen branşına göre 5 üniversiteye tek hoca düşüyor. Türkiye’de hukuk her zaman siyasetçiler tarafından ayak bağı olarak görünüyor” diye konuştu.

IMG_2966KSMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Gökmen

IMG_2964KSMMMO Meclis Başkanlık Divanı

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.