Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

18Kas/160

Prof. BAYRAKDAR; “TÜRKLERİN TARİHİ, HEREDOT’UN TARİHİNDEN ESKİDİR”

IMG_2438   “TÜRKLERİN    TARİHİ, HEREDOT’UN TARİHİNDEN ESKİDİR”

Kocaeli’nin 14 yıllık fikir kuruluşu SELÇUKLU Düşünce Kulübü güz dönemi Kasım ayı toplantısında İstanbul Yeditepe Üniversitesi Profesörlerinden Mehmet Bayrakdar’ı konuk etti.

“Heredot ve Türkler” başlıklı konferansa ilgi yoğun oldu. Türk Eğitim Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Konferans Salonu’ndaki konferansa Düşünce Kulübü üyeleri, Dernek ve sendika yöneticileri katıldı.

Selçuklu Düşünce Kulübü Başkanı Süleyman Pekin konferansın açış konuşmasında Profesör Bayrakdar’ın 8 dil bilen, 5 yabancı ülkede üniversite hocalığı yapan, 50 civarında yayınlanmış kitabı olan bir ilahiyat-felsefe-tarih uzmanı olduğunu söyleyerek teşekkür etti. Akabinde Prof. Dr. Mehmet Bayrakdar, hazırlamakta olduğu “Ur, Su ve Mu Adlarıyla Evrensel Türk Tarihi” adlı kitabından kesitler aktardı.

“Türklerin tarihi bütün milletlerin tarihini ilgilendirir” ve “Türklerin tarihi Heredot’un tarihinden eskidir” diyen Bayrakdar; Türklerin tarihinin bazı kaynaklarda MÖ 5 binlere, bazı kaynaklarda ise MÖ 18 binlere kadar gittiğini vurguladı. Türklerin Nuh oğlu Yafes soyundan gelmesi bilgisinin İsrailiyyat olduğunu savunan Bayrakdar, piramitlerin Türk patentli olduklarını ve klasik Türk mezarları olan Kurganların daha gelişmiş versiyonu olduklarını dile getirdi.

Yunanlıların eski Mısır, Fenike ve Saka karışımı bir ulus olduğunun altını çizen Bayrakdar; Pers / Fars olarak bilinen Medlerin Saka Türkleri olduğuna dair önemli kaynakları sıraladı. Kuran’da geçen Zülkarneyn’in Medli (Saka) Zerdüşt olduğunu öne süren Bayrakdar, kaynaklarda bazen Budin ve bazen de Buda olarak geçen meşhur inanç önderinin de aynı kökten olduğunu beyan etti.

Kızılırmak’tan Hindistan’a kadarki alanın Milâttan Önceki tarihlerde bile Turuşka yani Türk toprağı olarak geçtiğini dillendiren Bayrakdar, Anadolu’nun çok eski bir Türk yurdu olduğunu ve Malazgirt Savaşı’yla tekrar geri dönüldüğünü ve bu kez Müslüman Türklere yurt teşkil ettiğinin altını çizdi. Dünyadaki ilk yazı örneğinin Altay tamgalarından türetildiği gibi, yabancı kaynaklarda Gog & Magog olarak bilinen Yecüc ile Mecüc’lerin 6 Saka kabilesinden ikisi olduğu ve kıyamet alâmetleri şeklindeki algıların tamamen Yahudi - Hıristiyan uydurması olması gibi oldukça ilginç konulara değinen Profesör Bayrakdar hem ilgiyle dinlendi hem de hazirûn tarafından soru yağmuruna tutuldu.

Oldukça keyifli geçen soru-cevap ve katkı faslından sonra Mehmet Bayrakdar Hoca’ya günün anısına “Düşünüyoruz; O Halde Ümitvarız” yazılı Selçuklu porselen tabağı hediye edildi. Konferans sonrasında Sendika Terasında çaylı ve ikramlı sohbet kısmı da en az konferans kadar ilgi çekti.

IMG_2445İstanbul Yeditepe Üniversitesi  Öğretim üyesi Prof.Dr. Mehmet Mehmet Bayrakdar

IMG_2440“Heredot ve Türkler” konferansına katıalanlar; Ahsen Okyar, Günay Gülcü, İbrahim Gencer, Mete Domaç

IMG_2438İstanbul Yeditepe Üniversitesi  Öğretim üyesi Prof.Dr. Mehmet Mehmet Bayrakdar, Selçuklu Düşünce Kulübü Başkanı Süleyman Pekin

IMG_2446İsmail Eroğlu, Prof.Dr. Mehmet Mehmet Bayrakdar, Ahsen Okyar

IMG_2447Prof.Dr. Mehmet Mehmet Bayrakdar, Ahsen Okyar

IMG_2450Av. Naci Kara, Prof.Dr. Mehmet Mehmet Bayrakdar, Ahsen Okyar

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.