Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

11Kas/160

“Çözüm Süreci” Başladı mı? – Serhat DUYAR

  “Çözüm Süreci” Başladı mı? – Serhat DUYAR

HDP’lilerin gözaltına alınmaları ve tutuklanmaları yurdumuzda bayram havasında kutlandı. Adı ne olursa olsun, bütün terör örgütleri ile devletimizin ve hükümetin yaptığı mücadele desteklenmelidir. Terör ile yapılan mücadelede aykırı ses çıkaranlarında önüne, ardına, sağına, soluna bakılmalı. İlişkileri incelenmelidir.

Sözde “Çözüm Süreci” denilen süreçte bölgede yaşayan vatandaşlarımız yerine terör örgütünün muhatap alınması gömleğin birinci düğmesi idi. Gömleğin birinci düğmesi yanlış iliklenince, bütün düğmelerde de yanlış iliklendi.

İlerleyen zamanda PKK’nın uzantıları; HDP, STK’ları  ve sözde aydınlarında yardımıyla Pkk terör örgütünü meşrulaştırma çalışmaları hız kazandı.

Sonuç olarak hiçbirimizin arzu etmeyeceği sonuçlar ortaya çıktı. Hükümetin “Çözüm Süreci” denilen ülkemizi bölünmenin eşiğine getiren süreçten ders çıkartarak terörle mücadeleye geçmesi önemli bir gelişmedir.

Bu gün geçmişten ders çıkarıp, atılması gereken adımlar belirlenerek terörle mücadele topyekûn sürdürülmelidir.

Terörle mücadele için milletin desteği önemlidir. 15 Temmuz gecesi itibariyle Milletimiz bu desteği açıkça ortaya koymuştur. İdam cezasının artık her kesim tarafından dillendirildiği, mecliste Pkk’nın istenmediği tavrını milletimiz net ortaya koymaktadır.

PKK terör örgütü ile silahlı mücadele devam ederken HDP’lilerin tutuklanması bana “Çözüm Süreci Başladı” sözünü söyletti.

Hızlı bir durum değerlendirmesinin ardından, terör ile mücadelede atılacak adımlar hızla belirlenmelidir. Devlet ve Milletimiz el ele terörün kökü kazınmalıdır.
Bu adımlarla ilgili müsaadelerinizle benimde önerim olacak;

1-Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki sözde “Çözüm Süreci” ile oluşan psikolojik tahribat ortadan kaldırılmalı. Devletimiz her zamankinden fazla varlığını göstermelidir. Vatandaşlarımıza güvende olduğu hissettirilmelidir.

2-Terör örgütü faaliyetlerine destek veren siyasi partilerin kurulmasının, terörist ve teröre destek verenlerin siyaset yapmasını engelleyecek Hukuki düzenlemeler yapılmalıdır.
Terör örgütleri ile etle tırnak gibi faaliyet gösteren STK’larında açılması ve faaliyet yapması yasal düzenlemeler ile engellenmelidir.

3-Ülkemizi bir bütün olarak ele alarak bütün vatandaşlarımızın bireysel hakları noktasında çözüm üretilmeli. Toplumsal haklar çerçevesinde değil, bireysel haklar ilkesinden adımlar atılmalıdır.

4-Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde refah seviyesini artırmamız gerekmektedir. Bu sayede insanlar doğduğu yerde doyacaktır.

Bir şehrimizi seçsek ve sağlığı öne çıkarsak, sağlık turizminin başkenti yapsak. Bir şehrimizi ticaret bölgesi olarak planlasak. Bir şehrimizi sanayi bölgesi ilan etsek. Bir şehri tarım diğer şehrimizi hayvancılıkla öne çıkarsak.

Öyle geçmişte yaşanan hatalara düşmeden, göstermelik teşviklerle değil. Kamu kaynaklarının talan edildiği bir yapıda değil. Devlet, millet ve sermaye işbirliği ile. Geniş katılımlı sermaye ve toplumsal işbirliği ile bu mümkün görünüyor.

5-Sınır güvenliğimiz gözden geçirilerek. Tampon bölge oluşturulmalıdır.

6-İstihbarat birimlerimiz daha hızlı hareket edebilmeli ve teşkilatlar arasında koordinasyon arttırılmalıdır.

7-Silahlı mücadele içinde yer alan birimlerimizin moralleri yüksek tutulmalıdır.

8-Terörün finansal kaynakları kurutulmalıdır.

9-Uluslararası desteğe karşı yol haritası belirlenerek, teröre ve teröristlere yapılan uluslar arası destek ile mücadele edilmelidir.

10-Teröristlerin ve onlara destek verenlerin hak ettikleri cezayı almalarını sağlayacak düzenleme yapılmalıdır.

FETÖ/PDY, PKK, PYD, KCK, İşid, Daeş v.s alfabede harf bırakmayan terör örgütleri ne ilk nede son olacak. Uluslar arası desteği de alan bu terör örgütlerini hafife almamalıyız.

Milletimizle, Devletimizle el ele vererek çok büyük bir ciddiyetle terörün bütün unsurları ile topyekun mücadele kararlılığımızı göstermeliyiz.

10 Kasım 2016 tarihli yazısı

http://www.bizimyaka.com/yazar-66223-Cozum-Sureci-Basladi-mi

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.