Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

21Eki/160

7 gece 8 gün Fas & Endülüs Turu, 15 – 22 Nisan 2017 tarihinde

image  Akça Koca Kültür Platformu ile Fas & Endülüs Turu, Türk Havayolları ile 7 gece 8 gün 15 – 22 Nisan 2017

Gezi programına katılmak isteyen dostlar Platform Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu’ndan geniş bilgi alabilir ve kayıtlarını yaptırabilirler.

Hasan Uzunhasanoğlu e-posta; hasanuzunhasan@gmail.com

15 Nisan Cumartesi İSTANBUL - KAZABLANKA - MARAKEŞ

İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar gidiş terminali Vizyon Turizm kontuarında, 08.00’de buluşma. Check-in ve pasaport işlemlerini müteakip THY’nin TK617 seferi ile 10.55'te Kazablanka’ya uçuş. 14.00'de varış. Rehberimiz tarafından karşılanma ve Kazablanka şehir turu. Turumuzda; Anfa & Ain Diab, Muhammed V Meydanı, Birleşmiş Milletler Meydanı ve Hassan II Camisi'nin görülmesi. Kazablanka şehir turundan sonra Marakeş’e (230 km) hareket ediyoruz. Yaklaşık 3 saatlik yolculuk sonrası, konaklama ve akşam yemeği otelimizde.

16 Nisan Pazar MARAKEŞ

Kahvaltı sonrası, tam günlük Marakeş turu. İspano Moresk mimarisinin 800 yıllık örneği Koutoubia Minaresi, 19. yüzyılda şehri idare eden paşa tarafından inşa ettirilmiş Bahia Sarayı gezilecek mekânlar arasındadır. Ardından 7 sahibi diye bilinen Kadı Iyad; Soheili; Sidi Youssef; Sebti; Süleyman Ec Jazuli; Sidi Abdülaziz ve Sidi Ghezouali kabirleri ziyareti sonrası çarşı için serbest zaman. Geleneksel dev bir labirenti andıran çarşıda el sanatlarının tüm örneklerini bulmak mümkündür. Afrika’daki en hareketli meydan olan, meddahlar, yılan oynatıcıları, dövmeciler, hokkabaz ve cambazların gösterileriyle şenlenen Jamaa El Fena Meydanı (Kıyamet Meydanı), Marakşilerin buluşma alanıdır. Fas kültürünü yakından göreceğimiz, Chez Ali Show'da akşam yemeği ve şov programını izleme sonrası, konaklama otelimizde.

17 Nisan Pazartesi MARAKEŞ - RABAT - MEKNES - FES

Erken kahvaltı sonrası Rabat’a hareket ediyoruz (330 km). İmparatorluğun başkenti olan Rabat’ı geziyoruz. Buregreg Nehri'nin okyanusa dökülen geniş deltasında kurulmuş tarihi şehir, başkent olma özelliğinin yanı sıra koloniyal mimarisi ve Udaya Kalesi ile Fas Sultanlığını ziyaret edenlerin önemli duraklarından birisidir Rabat. Kraliyet sarayının yer aldığı büyük tören alanı ile başlayacağımız turumuza bakanlıklar gibi önemli art deko binalarla süslü Muhammed V Caddesi ile devam edeceğiz. Muhammed V'in anıt mezarı ve Hassan Kulesi ile cami kalıntıları sonraki durağımız olacaktır. Rabat şehir turu sonrası Fez ve Rabat arasında Meknes yakınlarında bulunan ve 1997 yılında UNESCO Dünya Mirasları listesi girmiş Kuzey Afrika’nın en iyi korunmuş kalıntılarına ev sahipliği yapan Volubilis’i geziyoruz. Ardından Meknes’te Fas’ın en güzel şehir kapısı Bab Mansour ile Molla Ismail Türbesi gezileri sonrası Fes’e hareket (60 km). Varışta otelimize yerleşme, akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

18 Nisan Salı FES – TANCA

Sabah kahvaltısının ardından şehir turunda; Attarine Medresesi, Eski Karaounie Üniversitesi, Andalous Camii, Nejarine Meydanı, Fas’a özel takıların, bakır ve süs eşyalarının satıldığı, zanaatkârlar çarsısı gezilecek, Fes Irmağı yakınlarında kurulmuş olup bugün aynı arkaik tekniklerle derilerin işlendiği tarihi meydan görülecek, panoramik Medina (Eski Şehir) turu sonrası Tanca’ya hareket ediyoruz (400 km). Varışta otelimize yerleşme, akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

19 Nisan Çarşamba TANCA (Cebeli Tarık Boğazı) – TARİFA – SEVILLA

Kahvaltı sonrası, İspanya feribotu için limana transfer. Cebeli Tarık Boğazı'ndan İspanya’yı İslam topraklarına katan büyük komutan Tarık Bin Ziyad’ın ENDÜLÜS’ün fethi için çıktığı güzergâhtan; İspanya – Tarifa bölgesine geçiyoruz. Kısa bir tefekkür sonrası, Sevilla’ya hareket ediyoruz (210 km). Sevilla şehir turumuzda; Plaza de Espana (İspanya Meydanı), Maria Luisa Parkı, Guadalkivir Nehri, Sevilla Ulu Camii iken kiliseye çevrilerek İspanya'nın en büyük Katedrali haline gelen, avlu müştemilatı ise hala ayakta olan Sevilla Katedrali'ni ve caminin minaresi iken çan kulesi yapılan Hiralda ve Müslüman ustalar tarafından Hristiyan krallara İslam Sanatı kullanılarak yapılan Alkazar Sarayı gezisi. Akşam yemeği ve konaklama.

20 Nisan Perşembe SEVILLA - CORDOBA - GRANADA

Kahvaltı sonrası Cordoba’ya hareket (130 km). İslam mimarisinin ana eserlerinden olan yapımına 785’te başlanıp 987 yılında tamamlanan, ancak Endülüs'ün düşmesinden sonra bir bölümü katedrale çevrilen ama hala ihtişamını koruyan Cordoba Camii’ni geziyoruz. Ardından Granada’ya hareket (230 km). Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

21 Nisan Cuma GRANADA

Kahvaltı sonrası Nasiri Sultanlarının her yeri sanat ve tarih kokan Elhamra Sarayı ve Cennet-ül Arif Bahçelerini içimiz burkularak geziyoruz. Ardından Albayzin gezisi ve Albayzin Tepesi'nden Elhamra Sarayı'nın güzelliklerini seyri müteakip; serbest zaman sonrası, akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

22 Nisan Cumartesi GRANADA – MALAGA - İSTANBUL

Kahvaltı sonrası Malaga'ya hareket (130 km). Varışta kısa bir şehir turu sonrası 11.00’da havaalanına transfer. Check-in işlemlerinin ardından, THY’nin TK1306 seferi ile 13.45’te İstanbul'a uçuş. 18.55’de İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.