Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

15Eki/160

İş Yerinde Verimli Çalışmak İçin 10 Tavsiye

yeni-yolcusu-iş-toplantısı-300x200  İş yerinde monotonluktan kurtulmak, yaptığın işten keyif almak ve yaptığın işe daha iyi odaklanmak istemez misin? Peki yaptığın işte daha başarılı olmak, yaptığın işe değer kattığını düşünmek? Monotonluktan kurtulmak için ilk olarak kararlı olmanız gerekiyor.

Aşağıdaki adımları takip etmenizin sizin için çok faydalı olacağını düşünüyorum.

1. Planlama Yapın: İş yerinde düzenli yapmanız gereken rutin işleri belirleyin. Bu davranış daima zamanı daha verimli kullanmanızı sağlar. Bu planlamayı yapmak için güne normalden biraz daha erken başlayın. Gün içinde yapmanız gereken işlerinizi önem sırasına koyun. Yine yaptığınız palana ve önem sırasına göre işlerinizi yapmaya ertelememeye dikkat edin!

2. Bilgisayarda Geçirdiğiniz Zamanı Azaltın: “Ne! Ama her türlü işimi bilgisayarda yapıyorum.” diye tepki verdiğinizi duyar gibiyim. Gerçekten öyle olduğuna mı inanıyorsunuz? İşinizin gerçekten ne kadarını bilgisayarda yaptığınıza ve bilgisayarda bu işlerinizin ne kadar vakit aldığını kontrol edin? Bilgisayarınızı sadece gerçekten işinizin olduğu zamanlarda açık tutmaya dikkat edin. Gözlerinizi ara ara ekrandan ayırıp dinlendirmek size yaratıcılık noktasında daha fazla enerji sağlar. Bir işlem yaparken o işlemin düşünme safhasında bile gözlerinizi kapatmanız büyük fayda sağlayacaktır.

3. Molalara Önem Verin: İşinize ara ara küçük molalar vermek hem yaratıcılığınızı hem de üretkenliğinizi arttıracaktır. Bunu bilimsel çalışmalar ortaya koyuyor.

4. Yolda Geçen Zamanı Değerlendirin: Yolda geçen zamanınızı nasıl değerlendiriyorunuz? Bu sürede geçen zamanı oldukça iyi değerlendirmeye çalışın. Yolda geçen zamanı iyi değerlendirebilir, verimli hale getirebilir ve aynı zamanda keyifli bir sürece dönüştürürseniz bunun size büyük faydaları olacaktır.

5. Güleryüzlü olmaya ve Nazik Olmaya Çalışın: İşinizde azimli, hırslı ve üretken olmak için resmi, soğuk ve ciddi bir duruş sergilemeniz gerekmez. Güleryüzlü olmanız etrafınıza neşe dağıtmanız da ciddiyetsiz olduğunuzu göstermez. İş yerinde geçirdiğiniz zamandan keyif almaya çalışın, işinizi eğlenceli hâle getirin, neşenizi etrafınıza yayın. Pozitif tavırlar dağıttıkça yayılır bu durum performansı düşürmez aksine performans ile birlikte üretkenliği de arttırır.

6. Sakin Olmaya Özen Gösterin: Aceleci olmayın. her işi aynı anda yapmaya çalışmayın, bir plan dahilinde düzenli ilerlemek aceleci olup her şeyi bir birine karıştırmaktan çok daha iyidir. Gerçekten sakin bir gün geçirebilirseniz işleriniz vaktinde yetişecektir ve kendinize de ayıracak kadar vakit bulabileceksiniz.

7. Tartışmalarda Dikkatli Olun: İş yerinde üretkenliği ve başarıyı hedefleyin. macınız ilerleme kaydetmek olsun. İş yerindeki anlaşmazlıklarınızda haklı çıkmaya ya da karşınızadaki kişiyi çürütmeye çalışmayın, bu tür tartışmalar kör inada dönüşür ve sonu gelmez. Bunun yerine kimin haklı ya da haksız olduğundan çok olayın çözümüne yönelik ilerlerseniz vakit kaybını önlersiniz. Çözüme odaklanın ve başarıyı yakalayın.

8. Başarılarıyı Paylaşın: Başarı tek başına değil takım çalışması ile gelir. Bu sebeple egonuzu tatmin etmeye yerine şirketin ya da kurumun başarısına odaklanın ve takım halinde bir şeyleri başarmaya çalışın. İlerlemek ancak böyle mümkün olacaktır.

9. Eleştirilerden Ders Alın: İşinizle ilgili, davranışlarınızla ilgili sevmediğiniz kişilerin dahi eleştirilerine açık olun, bazen iyi anlaşamadığınız kişiler eksik yönlerinizi yakın arkadaşlarınızdan daha net bir şekilde ortaya koyarlar. Bu sebeple onların eleştirilerinde ders çıkarılacak çok şey olabilir.

10. Öğrenin ve Gelişin: İşinizle ilgili her türlü yeniliğe açık olun, araştırın ve öğrenmeye çalışın eskide kalmayın, hızla ilerleyen ve gelişen dünyaya ayak uydurmaya çalışın. Sektörünüzle ilgili önemli seminer ve eğitimleri de düzenli takip etmeye çalışın. İş yerinizin bu tarz eğitim ve seminerlerin ücretlerini ödeyip ödemediğini sorun. Sektörünüzle ilgili bol bol kitap okuyun ve kendinizi geliştirin. Tüm bunlar işinizle ilgili başarınızı ve üretkenliğinizi arttıracaktır.

http://muthispsikoloji.com/is-yerinde-verimli-calismak-icin-10-tavsiye/

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Kategori: Mesaj Yorum gönder.
Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.