Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

13Eki/160

Çağrı Başaran; Spor ve Sanat gençlere birlik içinde mutlu yaşama alışkanlıkları kazandırır

1  “Söz Sırası Kandıralı Gençlerde” programının üçüncü konuşmacısı Çağrı Başaran oldu.

Söz Sırası Kandıralı Gençlerde” programının üçüncüsünde Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü 4.sınıf öğrencisi Çağrı Başaran, “Spor ve Sanatın Gençler üzerindeki etkileri” konusunda bilgi verdi.

Öncelikle biz gençlere konuşma imkanı veren Kocaeli Kandıralılar Derneğimizin yöneticilerine teşekkür ediyorum diyerek sözlerine başlayan Çağrı Başaran; “Günümüz dünyasında gençlerin giderek aktif hale geldiği ve gerek okul hayatları gerekse sosyal hayatları oldukça yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu durumda gençlerin rahatlaması ve gevşemesi için bizi sağlıklı alternatif fikirler aramaya yönlendiriyor. Bu evrede neredeyse ilk aklımıza gelen cevap; SPOR ve SANAT şeklinde oluyor. Çünkü gençin gelişiminde beslenme duzeni, uyku gibi faktörlerin yanında en destekleyici yöntem gençin spor ve sanatla ilgilenmesidir. Bu aktiviteler fiziksel, sosyal ve duygusal gelişimini önemli ölçüde olumlu bir şekilde etkileyecektir. Aynı zamanda gençin spor ve sanatla ilgilenmesi ebeveynler içinde birçok katkı sağlamaktadır.

Gençlerin basketbol, voleybol gibi takım sporlarını gerçekleştirmeleri sosyal becerilerinin artmasını sağlar. Özellikle takım içinde işbirliği, paylaşma, yardımlaşma, etkili iletişim kurabilme ve problem çözme gibi beceriler sergilemeyi öğrenirler. Bireysel hırsların takımın önüne geçmesini engellemeyi ve duygularını kontrol etmeyi öğrenir. İleride iş hayatında olası bir ekip çalışmasında kullanacakları becerilerin ilk adımları bu süreçte atılabilir.

Grup ve toplu çalışmalar gençlere toplu çalışma, düzenli ve disiplinli olma, çevresine uyum sağlama ve birlik içinde mutlu yaşama alışkanlıklarını kazandıracağından, sosyalleşmesini de sağlayacaktır.” dedi.

Yoğun ilgi

Prof.Dr. Mehmet Bayrak’ın evsahipliğinde Otel Asya’da gerçekleşen programa; Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanları; Turan Sarı, Günay Gülcü, Erdal Baykara ve Recep Yıldız, Denetim Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, son Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, Dr. Ali Değirmenci, Av. Abdurrahman Kaymak, Diş Hekimi Ömer Erdal, Istırancalılar Derneği Başkanı Kamil Terzi, Kandıra Sağlık Grup Başkanlığı emekli personeli Fevzi Genç, BASF The Chemical Company çalışanı Songül Filiz, Çukurovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut, Kadostra Teknikeri Vedat Açar, KOÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü 2.sınıf öğrencisi Furkan Ergün, eski Kocabayramlar Camii İmam Hatibi Muhammet Sakaoğlu, Gönen’den misafir Fuat Akçan, Şaban Yılmaz, Medipol Üniversitesi, İşletme ve Yönetim Bölümleri Fakültesi, İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü 2.sınıf öğrencisi İrem Nur Gülcü, Mustafa Nevzat İlaç Sanayii A.Ş. Çayırova Şekerpınar’daki Hammadde Üretim Tesislerinde ustabaşı olarak çalışan İlker Altınten, Baykara Makinenin sahibi Hasan Baykara, KOÜ Gölcük Meslek Yüksek Okulu Otomotiv Teknolojisi Bölümü öğrencisi Erdi Bayram, Çağrı Başaran’ın annesi Nuray Başaran ile yakınları katıldı.

Çağrı Başaran’a plaket

Toplantı sonunda Çağrı Başaran’ı tebrik ederek, teşekkür eden Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Prof.Dr. Mehmet Bayrak, Günay Gülcü, Ali Kahrman, Erdoğan Davut, Ahsen Okyar, Kamil Terzi ve Recep Yıldız ile  birlikte plaketini takdim etti.

1KOÜ Felsefe Bölümü 4.sınıf öğrencisi Çağrı Başaran, “Spor ve Sanatın Gençler üzerindeki etkileri” konusunda bilgi verirken

2Erdoğan Davut, Hasan Baykara, Ali Kahraman, Prof.Dr. Mehmet Bayrak, Fevzi Genç ve toplantıya katılanlar

3Çağrı Başaran konferans sonrasında annesi Nuray Başaran ve teyzesi Fatma Ergün ile birlikte

4İler Altınten, Şennur Altınten, Vedat Açar, Furkan Ergün ve toplantıya katılanlar

5Günay Gülcü, Ahsen Okyar, Ali Kahraman, Prof.Dr. Mehmet Bayrak, Çağrı Başaran, Recep Yıldız, Erdoğan Davut, Kamil Terzi plaket töreni

6Konferansın en genç katılımcısı 1 yaşındaki Mete Küçük, Ahsen Okyar, Çağrı Başaran ile birlikte

10Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Prof.Dr. Mehmet Bayrak

IMG_0276Kocaeli Kandıralılar Derneği Denetim Kurulu Başkanı Ahsen Okyar

IMG_0260BASF The Chemical Company çalışanı Songül Filiz

IMG_0267Eski Kocabayramlar Camii İmam Hatibi Muhammet Sakaoğlu

9Diş Hekim Turan Sarı ve toplantıya katılanlar

15Ahsen Okyar, Çağrı Başaran

16Av. Abdurrahman Kaymak, Çağrı Başaran

IMG_0356Çağrı Başaran, Mustafa Nevzat İlaç Sanayii A.Ş. Çayırova Şekerpınar’daki Hammadde Üretim Tesislerinde ustabaşı olarak çalışan İlker Altınten

IMG_0359Dr. Ali Değirmenci, Çağrı Başaran

IMG_0362Fuat Akçan, Çağrı Başaran

20Akçan, Çağrı Başaran

IMG_0366Şaban Yılmaz, Çağrı Başaran

IMG_0375Diş Hekimi Ömer Erdal, Çağrı Başaran

IMG_0380Sanayici Günay Gülcü, Çağrı Başaran

IMG_0381İşadamı Recep Yıldız, Çağrı Başaran

25Çağrı Başaran, KOÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü 2.sınıf öğrencisi Furkan Ergün

IMG_0389Çukurovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut, Çağrı Başaran

IMG_0392Son Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, Çağrı Başaran

28Çağrı Başaran, annesi Nuray Başaran

29Nuray Başaran, Fatma Şerif Baykara, Çağrı Başaran, İlker Altınten, Şennur Altınten, Fatma Ergün

14650687_10209663996709643_5731080183082651272_nMete Küçük, Ahsen Okyar

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.