Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

27Eyl/160

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson Türkiye’de.

boris_86  İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson Türkiye’de.

İngilizler kendilerine yapılan Hizmeti asla unutmazlar milli mücadeleye karşıtlığı ile bilinen ve İngiliz devletinin sadık bir köpeği olan Ali Kemal'in torunu bugün İngiltere dışişleri bakanı ve büyük dedesinin yarım bıraktığı işi bitirmek üzere tekrar bu topraklarda..

Peki ali Kemal kimdir:
Ali Kemal (1867 - 1922), İkinci Meşrutiyet ve Mütareke döneminde İttihat ve Terakki karşıtı görüşleriyle tanınmış yazar, gazeteci ve siyaset adamı.

Damat Ferit Paşa hükümetlerinde kısa bir süre Maarif ve Dahiliye nazırlığı yaptı, bu esnada Milli Mücadele aleyhine sert tutumlar gösterdi. Kurtuluş Savaşı'nın zaferinden sonra İstanbul'da tutuklanarak İzmit'te Nurettin Paşa'ya bağlı askeri birliklerce linç edildi. Ermeni yanlısı olarak görülen bazı yazılarından dolayı düşmanlarınca 'Artin Kemal' şeklinde adlandırılır.

Mustafa Kemal'e ve Milli mücadeleye karşı düşmanca tutumu ve ağır hakaretleri nedeniyle pek çok insan tarafından “hain” olarak damgalanmıştır.

Sonuç: İngiliz oyunu bitmez ama milli mücadele ruhu bize yeter.

Boris Johnson İngiltere Dışişleri Bakanı oldu

İngiltere'de eski Londra Belediye Başkanı Boris Johnson yeni dışişleri bakanı olarak atandı.

Ajanslar | 13.07.2016 - 23:05

Johnson, İngiltere'nin 'Brexit' sürecinde, ülkenin AB'den çıkması yönünde kampanya yürütmüştü.

BORİS JOHNSON KİMDİR

Osmanlı Devleti'nin son döneminde Dahiliye Nazırlığı yapmış olan Ali Kemal'in torunu Stanley Johnson'ın oğludur. Johnson, İngiltere'de Muhafazakâr Parti'nin Henley milletvekili iken girdiği mahalli seçimlerde, 1 Mayıs 2008 tarihinde Londra Belediye Başkanı seçilmişti.

İNGİLİZLER "SOYTARI" LAKABI TAKTI

Sıradışı hayatı nedeniyle İngilizler'in "Soytarı" dedikleri Alexander Boris de Pfeffel Johnson, damarlarında "Türk, İngiliz, Fransız, İsviçreli ve Yahudi kanı" dolaştığını söylemişti.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.