Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

10Eyl/160

Netanyahu’nun elini sıkmayan Türk milletvekili Tunahan Kuzu kimdir?

080920161139084441748_2-41  Netanyahu’nun elini sıkmayan Türk milletvekili Tunahan Kuzu kimdir?http://www.star.com.tr/guncel/netanyahunun-elini-sikmayan-turk-milletvekili-tunahan-kuzu-kimdir-haber-1140456/

Netanyahu'nun elini sıkmadığı görüntüleri medyada yer bulan, uzun süredir Hollanda'da siyasi hayatın içerisinde yer alan Türk milletvekili Tunuhan Kuzu kimdir? Tunuhan kuzunun hayatı ve siyasi serüveni haberimizde.

Aslen Türk olan Hollandalı Tunuhan Kuzu, meclisi ziyarete gelen İsrail Başkanı Netanyahu’nun elini sıkmadı. Görüntüler kısa sürede medyada yer buldu. Peki, Hollanda’da DENK ( think-düşün) kuruluşunun içinde yer alan ve temsilcisi olarak milletvekilliği yapan Tunuhan Kuzu kimdir?

080920161141174443615_3  TUNUHAN KUZU HAYATI VE DENK HAREKETİ

Tunuhan Kuzu Kocaeli Kandıralı bir ailenin çocuğu olarak 1981 yılında dünyaya geldi. Ailesi 1978 yılında Hollanda’ya işçi olarak göç eden, Tunuhan Kuzu hayatını Hollanda’da geçirdi.Evli ve iki çocuk babasıdır.

5 bilen milletvekili üniversite eğitimini Roterdam Erasmus Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi Bölümü’nde aldı.

2008 ve 2012 yılları arasında Rotterdam İşçi Partisi'nin bir meclis üyesi oldu.

Tunuhan Kuzu, 20 Eylül 2012 tarihinde İşçi Partisi adına Temsilciler Meclisi üyesiydi.

2014 yılında İşçi Partisi ile fikir uyuşmazlığı yaşadı. Kuzu uyum  politikasına karşı çıktığı için partiden ihraç edilmişti.

Daha sonra kurucusu olduğu DENK partisi ile meclise yeniden girdi.

Milletvekilliği yaptığı sürece, alternatif fikirlere ve azınlık politikalarına önem veren genç söylemleri olan biri olarak dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz aylarda Fransa’daki patlamanın ardından saygı duruşunda duran ama Ankara saldırısından sonra bu teklifi kabul etmeyen meclisi protesto etmiş ve tek başına 1 dakika saygı duruşunda durmuştu. Bu protestosu uzun süre gündem olmuştu.

Muhalif tavrını adaletten yana sergileyen Tunuhan Kuzu İsrail Başbakanı Netanyahu’nun da elini sıkmamıştı.

  Tunahan Kuzu, Ahsen Okyar, Erdoğan Görgün, Abdullah Köktürk, Recep Yıldız, Adem Arı, Murat Özer, Cevdet Kuzu, Prof. Dr. Vahit İmamoğlu -

http://ahsenokyar.com/?p=75535

12 Ağustos 2014 Salı / Kandıralı Tunahan Kuzu Hollanda Parlamentosunda Sosyal Domokrat Partinin Milletvekili..

Kandıra Goncaaydın Omerli Köyünden 1978 yılında Hollanda’ya işci olarak giden Cevdet Kuzu’nun 1981 yılında doğan oğlu Tunahan Kuzu, Hollanda Parlamentosunda iktidar partisinin Milletvekili olarak görev yapıyor. Roterdam Erasmus Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Tunahan Kuzu Türkçe ile birlikte 5 dil biliyor.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.