Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

6Ağu/160

ALİMİN Ölümü, ALEMİN Ölümü Gibidir – Dr.H.İbrahim KAHRAMAN

15  ALİMİN  Ölümü, ALEMİN  Ölümü Gibidir - Dr.H.İbrahim KAHRAMAN

Aydınlar Ocakları için bir bilge, bir rehber, töremize göre bir Aksakal olan Nevzat YALÇINTAŞ hocamızın hakka yürüdüğü bilgisini aldığımdaki teessürümü anlatamam. Kendisini en son, her ramazan ayında Milli Kalkınma Vakfı’nda verdiği iftarda görmüş, dinlemiştik. 17 Temmuz hafta sonu programıma ise kendisini Çatalca’daki evinde, eşimle ve nikah şahitliğini yaptığı kızım Zeynep ile ziyaret etmeyi koymuştuk. 15 Temmuz günü Cuma namazına müteakiben beklenmedik vefatı bizi ve kendisini sevenleri derin bir üzüntüye boğmuştu. 

Çünkü engin tecrübesi, birleştirici tavrı, bütünleştirici üslubu ve çok zengin hatıraları ile bulunduğu ortamlarda hala çok faydalı oluyor ve kendisini dinleyenlere o engin ufkundan zenginlikler katmaya devam ediyordu. Aynı günün akşamında yaşanan ‘’kalkışma hareketi’’ oluş şekli, devletimize, kurumlarımıza, insanlarımıza hele de dini kutsallarımıza yaptığı inanılmaz tahribatı ile bizi derin teessürlere boğduğu gibi, hocamızın da çok derin üzüntülerine sebep olacak bir olaydı neyse ki hoca bunu yaşamamıştı. Cenazesi  bu olaylarda şehit düşen 6 demokrasi şehidi ile birlikte İstanbul Fatih Camiinden çok kalabalık bir cemaat ile kaldırıldı. O bir DEMOKRASİ HOCASI idi ve böyle bir tevafuk ile onu yolcu etmiştik. Mekanın cennet olsun değerli hocam.

Kendisi  bizleri çok sever ve Kocaeli Aydınlar Ocağını, ocaklar içinde ’’bir inci’’ olarak tanımlardı. Çalışmalarımızı hep takdir edip tebrik etmiştir. Yönetim tarzımızı,y önetim kurulu başkanlığının değişmelere rağmen Nihat Gürer – H.İbrahim Kahraman - Ahsen Okyar ve şu anki başkan Ruhittin  Sönmez’in hizmet etmedeki samimiyeti, bu durumun getirdiği çalışmalardaki verimliliğimizi her yerde örnek gösterir ve gerçek bir sivil toplum anlayışı için bu durumun önemine işaret ederdi.

12.04.2010 tarihinde, Kocaeli Aydınlar Ocağı, Sn. Ahsen Okyar’ın  başkanlığı döneminde, kendisine bir vefa gecesi tertiplemiş ve çok güzel bir toplantı olmuştu. Daha önce, 11.04.2009 tarihinde de, akademik hayatının 50. Yılında, Hocaların Hocası Prof.Dr.Nevzat Yalçıntaş isimli bir programı  İstanbul  yapmıştı. Her iki programda  da çok zengin bir katılımcı olmuş ve Nevzat hocanın ne kadar önemli  hizmetlere emek vermiş, değerli bir ilim-irfan ve hizmet adamı olduğu onu tanıyanların dilinden anlatılmış ve değerlendirmelere vesile olmuştu.

Hocayı anlatmak kolay değildir. Ama hoca nasıl biridir derseniz  ‘’O, iyi bir insandı’ demek  çok zayıf kalır. İyi bir aile reisi, dikkatli bir yönetici, hoşgörülü, adil, güler yüzlü, samimi ve hayrı bol bir insandır dersek biraz anlatmış oluruz. İlave olarak dava ve ülküleri için kendisini adamış bir hizmet insanıdır dememiz gerekir. Onun ülküsü, Türk milletine ve İslam dünyasına hizmet etmeyi şevk ve heyecanla yapmak ve büyütmektir dersek bu daha uygun olur.

Hoca bizim için bir rehberdi. Bize ‘Arkadaşlar çözüm üretemediğiniz konularda tenkit üretmeyin’ derdi. Bir konuda kanaat belirtirken olumlu ve olumsuz yönlerini birlikte değerlendirir ve mutlaka daha iyisi şöyle olmalıdır, kanaatini ortaya koyardı. O’nun bu özelliğine, ayrıca 3 T dediği  (Temkinli bakmak-Tedbirli olmak ve Teenni ile (ilerisini düşünerek) iş görmek) prensiplerle konulara yaklaşımı, hocayı tam bir rehber insan konumuna taşımıştır..

Peygamberimiz Hz.Muhammed ‘’Alimler yeryüzünün kandilleridir’’der. Evet, Nevzat hoca Türk milleti için bir kandil idi. Önümüzü aydınlatan, bize yol gösteren bu rehber insan Hakka yürüdü. Hatıralarındaki Muahammed Ali ile kucaklaşması ve ona namaz kıldırması, Mekke’de-Kırım’da-Tataristan’da… velhasıl tüm İslam coğrafyasındaki zengin hatıraları bizlere verdiği hizmet etme aşkında hep ışık olacaktır.

Başta eşi ve evlatları olmak üzere, Aydınlar Ocağı Camiası, Türk milleti ve İslam ümmetinin başı sağ olsun. Örnek alanı bol, mekanı cennet olsun.            IMG_4203                                                          9 9 Haziran 2016 Perşembe / Hocaların Hocası Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın geleneksel iftarına bu yılda ilgi büyük oldu. İftar orucu yurt dışından da gelen misafirler ile birlikte açıldı.

Prof.Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın iftar davetine İzmit’ten; Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, Kocaeli Aydınlar Ocağı eski Başkanları Dr. Halil İbrahim Kahraman ve Ahsen Okyar, İnşaat Yüksek Mühendisi Coşkun Karakadılar ve ekonomist Cihat Kaymas katıldı.

Eyüp Sultan’daki Türkiye Milli Kültür Vakfı salonlarında gerçekleşen iftara; Akademisyen, siyasetçi, İşadamı ve STK temsilcileri büyük ilgi gösterdi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof.Dr. Metin Feyzioğlu, TMKV Başkanı Prof.Dr. Salih Tuğ, e. Devlet Bakanı Kazım Oksay, e. Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya, Prof. Dr. Ergin Kısakürek, e. Müsteşar Prof.Dr. Ahmet Gökçen, 21. Dönem Sivas Milletvekili Mehmet Ceylan, Doç.Dr. Murat Yalçıntaş,DUMA’nın Rusya-Türkiye Koordinatörlerinden Malik Kerimov, e. Diyarbakır Milletvekili Prof.Dr. Aziz Akgül, Prof.Dr. Yahya Doğan, e. İstanbul Ticaret Odası Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, Uygur Haber ve Araştırma Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Hamit Göktürk, Mehmet Akir Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı Genel Başkanı Mehmet Cemal Çiftçigüzeli, işadamı Mehmet Yalçıntaş ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.