Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

5Tem/160

KUDÜS KÜLTÜR TURU – 1

resim

KUDÜS KÜLTÜR TURU

Telaviv / Yafa / El-Halil / Beytlahm / Erîha / Lût Gölü (Ölü Deniz) / Telaviv

13 Temmuz – 16 Temmuz 2015 ( 3 Gece / 4 Gün )

TUR PROGRAMI

1.Gün (Çarşamba) : Atatürk Havalimanı Dış hatlar gidiş terminali Türk Havayolları Telaviv kontuarı önünde en geç saat 15.00’ de buluşma. İşlemler sonrası saat 18.00’ de Telaviv’ e hareket ve saat 20.05’ de varış. Pasaport kontrol işlemlerinden sonra Kudüs’ e hareketle varış, vakit olursa Zeytin dağı’ ziyareti sonrası akşam yemeği ve geceleme.

2.Gün (Perşembe) : Sabah saat 07.30-08.30 arası kahvaltı ve saat 09.00’ da tur için Eriha ve Lut Gölü turu için hareket. En eski yerleşim yeri olarak tarihlenen Eriha’ da, Hişam’ ın Saray, Lut kavminin helak olduğu Sodom ve Gomore şehirlerinin altında kaldığı ve deniz seviyesinden 400 m aşağıda bulunan Lut Gölü ve Hz.Musa türbesi ve alışveriş molası, sonrası Beytlahm şehrine geçiş. Burada tarihî bir kilise (Beşik Kilisesi) içinde kalan Hazreti İsâ’ nın doğduğu yeri ziyaret ve öğle yemeği molası. tur için El-Halil şehrine hareket ve varış. Burada, Yahudilerce de kutsal sayılan Harem-i İbrahîmî’ yi ve bu kapsamda Hz. İbrahim, Hz İshak, Hz Yakup ve Hz Yusuf Peygamberlerin kabirlerini ziyaret. Sonrasında, sonrasında Kudüs’ e dönüş, akşam yemeği ve geceleme.

3.Gün (Cuma) : Sabah saat 07.30-08.30 arası kahvaltı ve saat 09.00’ da Zeytin Dağına hareket, buradan kuşbakışı Kudüs’ ü temâşâ ve bilgilendirme. Sahabe Türbeleri hakkında kısa bir bilgilendirme ve sonrasında Yükseliş Kilisesi. Daha sonra Hazreti Meryem ve ebeveynlerinin medfun bulunduğuna inanılan Kilise ile Hazreti Davud türbesini ziyaret. Eski Kudüs içerisinden geçerek Mescid-i Aksa' ya varış. ‘’Cuma namazı kılmak isteyenler için mola’’. Sonrasında Mescid-i Aksa ziyareti. Kıble Camii, Kubbetüs Sahra, Mervan Mescidi, Kıyamet Kilisesi, Hz.Ömer Camii ziyaretleri. Sonrasında Ağlama Duvarı ve Eski Kudüs çarşılarında alışveriş ve sonrasında otele dönüş, akşam yemeği ve geceleme.

4.Gün (Cumartesi) : Sabah saat 07.30-08.30 arası kahvaltı ve odaları boşalttıktan sonra Telaviv-Yafa’ ya hareket. Sultan Mahmud Camii ve külliyesi ile diğer Osmanlı Camileri, Saat Kulesi ve diğer eserlerin görülmesi, sahil gezintisi Telaviv Havalimanına hareket. İşlemler sonrası Saat 14.20’ de Atatürk Havalimanına hareketle 16.35’ de varış.

TC Recep Topal 
KÜLTÜR TURİZMCİLERİ PLATFORMU

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.