Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

17Haz/160

Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Prof.Dr. Mehmet Bayrak’tan Önemli Bir Buluş

Bayrak_Kandira  Kocaeli Kandıralılar Derneği başkanı ve Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Mehmet Bayrak, rüzgar türbinleri ile ilgili geliştirdiği akıllı sistem yazılımı için bütün dünyada geçerli olacak patent başvurusunu yaptı.

Kestirimci bakım amacıyla kullanılacak olan bu yazılım yardımıyla rüzgar türbinlerindeki mekanik arızalar ve kanat arızaları oluşmadan önce tespit edilebilecek. Bu sayede türbin başına yaklaşık birkaç milyon TL’ye kadar varabilen zararların önüne geçilmiş olacak. Prof.Dr. Bayrak’ın daha önceden yaptığı çalışmalar İtalya’daki bir fabrikada ve Singapur’un en önemli araştırma merkezinde kullanılmaktadır. Yapılan bu çalışmalarla Kandıra, ilimiz ve ülkemiz insanının yeni teknolojiler üretip bütün dünyaya ihraç edebileceğini göstermiş oldu.

Çalışmalarını destekleyen Sakarya Üniversitesi yönetimi ile Adaptto Teknoloji Transfer Ofisi yönetimine teşekkür eden Prof. Dr. Mehmet Bayrak, gerçekleştirdiği bu buluşunu rüzgar türbinleri üreticilerine sunmak amacıyla görüşmelere İtalya’dan başlayacak.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.