Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

19Nis/160

Dr. H. İbrahim Kahraman, Paşasuyu’nu anlattı

IMG_0041  13 Nisan 2016 Çarşamba / İDEBİR her ay düzenlediği ve geleneksel hale gelen ‘Vefa Sohbetleri’nin bu ay yapılan toplantısına 42 yıllık hekim, geçtiğimiz dönemde İSU yönetim kurul üyeliği yapan Dr.H.İbrahim Kahraman konuşmacı konuk olarak katıldı.

İDEBİR Başkanı İbrahim Yenice’nin Dernek çalışmaları ile ilgili bilgi vermesi sonrasında, “Kocaeli’de unutulan Değerlerimiz; Paşa Suyu ve Süleyman Paşa” konulu konuşma yapan Dr.Kahraman, özellikle İzmitlilerin bilmesi gerektiğini için bu konuyu seçtiğini söyledi. Kayaların altında çıkan Paşasuyu’nun debisi azalmayan bir kaynak suyu olduğu bilgisini veren Dr.Kahraman, şunları anlattı: 
“-Sular şehirlerin tarihinde önemlidir. İzmit’te Çenesuyu şehirlere değer katar. Paşasuyu, Romalılar döneminde, 40 kilometrelik hatla İzmit’e getirilmiş. 1950’li yıllara kadar İzmit’in su ihtiyacı Paşasuyu’ndan karşılanmış.  Şu anda bölgenin tarım amaçlı seracılık hizmetlerinde ana su kaynağı olarak kullanılıyor. Çayırköy Göletini besliyor. Paşasuyu Roma döneminden gelen su kaynağımız.”

IMG_0018İDEBİR Başkanı İbrahim Yenice

IMG_0013Dr. Halil İbrahim Kahraman

IMG_0021Hasan Uzunhasanoğlu, Ahsen Okyar, Musa Ordu ve toplantıya katılanlat

IMG_0022Konferansı takip edenler

IMG_0027Gürsel Gülener ve Server Yıldırım ile toplantıya katılanlar

IMG_0036İbrahim Yenice, Dr. Halil İbrahim Kahraman, Ahsen Okyar, Prof.Dr. Yusuf Bayraktutan

IMG_0041Toplantıya katılanlar

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.