Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

7Nis/160

Öğrencilerden İnsanlık Ölmemiş Dedirten Çalışma

IMG_3961   Öğrencilerden İnsanlık Ölmemiş Dedirten Çalışma

Kocaeli Üniversitesi Havacılık Ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü öğrencileri yürüttükleri sosyal sorumluluk projeleriyle, büyük dramların yaşandığı bölgemizdeki olaylara sessiz kalan dünyaya büyük ders veriyorlar

Kocaeli Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi bölümünün 1’nci Sınıf öğrencileri, Doç. Dr. Ali Talip Akpınar tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesi dersi kapsamında, Kızılay, Cemal Doğan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Otizm Derneği, AKUT gibi sivil toplum kuruluşlarında gönüllü ve karşılıksız olarak topluma hizmet faaliyetlerini yürütüyorlar.

Bu kapsamda dönem boyunca Havacılık Yönetimi Bölümü öğrencileri, Kızılay’a yardımcı olmak üzere kan bağışı ve organ bağışı konusunda bilgilendirme faaliyetlerinde bulundular. Okullarda kan bağışının önemini anlattılar. Farkındalık yaratmak amacıyla "Rengimi Sen Değiştir" adlı proje geliştirdiler. Gençler, "Biz Kızılay’da yardım etmenin ve paylaşmanın ne olduğunu gerçek anlamda öğrendik, bu bizim için unutamayacağımız bir tecrübe oldu." cümlesiyle hissettiklerini özetliyorlar. Proje koordinatörü Doç. Dr. Ali Talip Akpınar da kan ve organ bağışında bulunarak örnek oldu.

Cemal Doğan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde de gönüllü faaliyet yürüten Kocaeli Üniversitesi Havacılık Yönetimi Bölümü öğrencileri, zihinsel engelli bayanların atölye faaliyetlerine katılarak birlikte vakit geçiriyorlar. Öğrencilerle iletişim kurmaya istekli olan Merkezde kalanların da Seramik, Halı, Örgü ve Takı gibi atölye çalışmalarına katılma oranları ve çalışma motivasyonlarının arttığı gözlendi. Merkezde kalanların atölye çalışmalarına katılmaları hem zihinsel açıdan, hem de motor becerileri bakımından önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, öğrencilerin ayrıca engelliler ile birlikte gerek merkez içindeki spor salonunda ve gerekse de merkezin bahçesindeki spor alanlarında onlarla birlikte spor yaparak, engellileri spor yapmaya da teşvik ettiler.

Havacılık Yönetimi bölümü öğrencileri Güz yarıyılı boyunca; Kızılay, Cemal Doğan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Akut, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ve Otizm Derneği'nde toplam 900 saate yakın toplum yararına faaliyetlerde bulundular. Bahar yarıyılında da çalışmalara da devam ediyorlar. Öğrenciler, bu süreyi 1500 saat toplum yararına çalışarak hizmet haline getirmeye kararlı olduklarını ifade ettiler.

xxx Alptekim Cevherli

B612_20160315_141034

IMG_4032Doç.Dr. Ali Talip Akpınar ve öğrencileri

IMG_4341

IMG_4357

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.