Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

1Nis/160

ZEYTİN AĞACI İSLAM’A UYGUN DEĞİL Mİ?!.. / Mustafa KÜPÇÜ

mustafa kupcuZEYTİN AĞACI İSLAM’A UYGUN DEĞİL Mİ?!.. / Mustafa KÜPÇÜ

Sosyal Medya’da “Ak Strateji” başlıklı bir iletide aynen şöyle diyor;

· “Zeytin ağaçları yerine İslam’a uygun ağaçlar dikilmeli!”

· “Zeytinyağı ile yapılan mezeler içki sofralarını süslüyor. Bu mezeler içki tüketimini artırıyor. Bu nedenle zeytin ağaçları sökülmeli.”

· “Zeytin, Rumların Anadolu’ya Truva Atı olarak bıraktığı bir bitkidir. Fazla tüketenlerde kısırlaşmaya sebep oluyor.”

Bunları yazan, “Cahilliğe övgüler” düzen Rektör Yardımcısı’nın bir gözdesi olmalı!

Bunu yazan, ne Kur’an biliyor ne de İslamiyet’in temel ilkelerini!

Çünkü, Kur’an’ı okusa, TİN SURESİ’nde, “Bismillahirrahmanirrahim” den sonra; “Vettiyni vezzeytuni” yani; “ANDOLSUN O İNCİRE, O ZEYTİNE” sözlerini bilir ve böyle bir densizliği yapamazdı!

Zeytin ağacı ve zeytin meyvesinin geçmişi Milattan Önce 6000 yıllarına kadar uzanıyor. Tarihsel bilgilere göre ilk, bugünkü Suriye’de ortaya çıkmış. Zeytin ağacı Ege ve özellikle Akdeniz bölgesinde son derece yaygın.

Besleyici değeri yüksek; bol miktarda bitkisel protein, yağ, A, C ve E vitaminleri, kalsiyum, fosfor, kükürt, klor ve magnezyum mineralleri içeriyor.

Bütün tıp bilim insanlarının onayladığına göre; kalp-damar sağlığı için faydalı. Cilt hastalıklarını önlüyor. Kırışıklıkları giderici, saç dökülmesini önleyici etkileri var. Diğer yağlara göre, “dumanlaşma derecesi en yüksek” yani, yanma olasılığı en düşük yağdır.

Peki, nereden çıkıyor bu “zeytinyağı düşmanlığı” ve “helal-haram” hikayesi? Kur’an’da zeytin ağacı için Allah’a şükür edilmesi isteniyor.

Zeytin ağacı ve meyvesi, ALLAH’ın insanlara bir nimeti!.. Bu nimete “haramdır, İslam’a aykırıdır, Rumlar’ın Truva atıdır” demek için ya çok cahil, ya çok yobaz ya da yabancı menşeli yağların “işbirlikçisi” olmak gerek!

Bu ülkede, dünden bugüne “Zeytin Ağacı” düşmanlığı var!

1947’de önerilen, 1948 -1951 yılları arasında yürürlüğe giren “ABD KAZIĞI” “Marshall Yardımı” Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 16 ülkeye yönelik bir “AMERİKAN PROJESİ” idi. ABD, “dost ve müttefik!” devletlere, kalkınmalarına yardımcı olmak için ekonomik yardım yapacak ama bazı koşulları vardır! En büyük Mısır üreticisi olan ABD’nin mısır ve “Mısırözü yağı” stokları yükselmiştir! Yardım alacak ülkeler, Mısırözü yağı satın alacaklardır!

Türkiye’de, bir de “Margarin Yağı Fabrikası” kurulur! Aynı dönemde yüzbinlerce zeytin ağacı sökülerek “Zeytin ağacı katliamı” yapılır!..

Yine o yıllarda, bu sinsi ve kirli politikanın da etkisiyle “Zeytinyağlı yiyemem aman” türküsü yakılır!..

“Zeytin ağacı katliamı AKP döneminde yeniden hortladı! “Santral kurulması için zeytin ağaçlarının kesilmesinin yolu açıldı. Onbinlerce ağaç kesildi, üretici halk kararlılıkla dikilince geri adım atıldı!

Zeytin ve Pancar düşmanlığının bir nedeni de, Orhangazi ilçesinde, İznik Gölü kıyısında, birinci sınıf tarım arazisinde kurulan ABD menşeli “Mısır Tatlandırıcısı” fabrikasıdır!

Katakulli ile kurulan bu fabrikanın, üst yargı kurumlarınca “Ruhsat İptali” yapılmasına rağmen, AKP iktidarının “Yargı’yı yok sayan tutumu” sonucu, “Özel Bir Yasa” ile korundu! Şimdi, ABD’den ithal edilen, genetiği değiştirilmiş mısırdan “Mısır Şurubu” üretiyor ve iç pazarda hızla büyüyor! Ülkemizdeki Şeker Fabrikalarının kapatılması ya da satılması ve pancar ekim alanlarının daraltılması siyaseti de böyle başladı!

Emperyalizm, ülkemiz tarımını çok yönlü girişimlerle yok etmeye başladı! SAMAN bile ithal eden ülke utancını yaşıyoruz!

Milas’taki üreticisinden, 2014 yılında litresini 7 liradan aldığım zeytinyağını 2015 yılında 15 TL’den aldım. Piyasada ise 20-25 TL arasında satılıyor. Bizim evde hemen tüm yemeklerler zeytinyağı ile yapılır. Çünkü, insan için en sağlıklı yağ zeytinyağı.

Zeytinyağı düşmanlığı yapan ve özellikle de “kutsal inancımızı bu düşmanlığa malzeme yapan ahlaksızlara” kanmayın!

Onlar ne insan sağlığını düşünür ne ülkesinin onurunu.

Onlar, inandıklarını söyledikleri Allah’ın nimetlerine küfreden akıl yoksunlarıdır!

Hazreti Muhammed’in dediği gibi; “Din, akıl sahiplerine seslenir.”

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.