Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

18Mar/160

VATAN SİZE MİNNETTARDIR

10e0b418-bbb7-4590-bc87-f6a38202cead

Somali'nin Başkenti Mogadişu'da Türk Büyükelçiliği'ndeki görevi sırasında nöbetteyken teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan gazi polis memuru Mustafa Bozkurt'a "Devlet Övünç Madalyası" verildi

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk Büyükelçiliği'ndeki görevi sırasında nöbetteyken teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan gazi Özel Harekat Polisi Mustafa Bozkurt'a "Devlet Övünç Madalyası" tevcih edildi. Ahmet Faik Abasıyanık (AFA) Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, memleketin ve dünyanın dört bir yanında Türk bayrağının şan, şeref ve iftiharla dalgalanabilmesini sağlayan kahraman güvenlik mensuplarının fedakarane görevlerine ne kadar teşekkür edilse az olduğunu söyledi.
İSİMSİZ KAHRAMAN
Adsız kahramanlardan birinin Gazi Mustafa Bozkurt olduğunu anlatan Coş, "Mogadişu Büyükelçiliğimizi ele geçirmek, bayrağımızı indirmek, oradaki Türkiye Cumhuriyeti varlığına son vermek, zarar vermek isteyen gözü dönmüş hainlerin ağır saldırılarına karşı gerçekten çok önemli ve büyük bir başarı sergileyerek, elçiliğimizi o saldırıdan korumuş, görevlerini kahramanca yerine getirmişlerdir. Şimdi de madalyasını tevcih ettik, hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.
CUMHURBAŞKANI ADINA
Konuşmaların ardından Coş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Gazi polis memuru Mustafa Bozkurt'a Devlet Övünç Madalyası'nı takdim etti. Coş ve protokol üyeleri, daha sonra Bozkurt ve ailesiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
SİLAH ARKADAŞLARIM ADINA
Gazi Bozkurt da, Devlet Övünç Madalyası aldığı için çok mutlu ve gururlu olduğunu belirterek, "Şu anda gerek Türkiye'de gerekse dünyanın neresinde olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti bayrağını koruyan bütün silah arkadaşlarımın Allah yardımcısı olsun. Bu madalyayı onların adına da aldım" diye konuştu.
NE OLMUŞTU?
27 Temmuz 2013 tarihinde Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan Türk Büyükelçiliği'nde görevlendirilen Özel Harekat Polisi Mustafa Bozkurt, nöbet sırasında terör örgütleri tarafından gerçekleştirilen saldırıda 3 canlı bombayı etkisiz hale getirmiş, bir teröristin bombanın pimini çekmesi sonucu sağ bacağından yaralanmıştı.

Gazi Polis Memuru Mustafa Bozkurt, Cihat Kaymas kardeşimizin yakın çocukluk arkadaşıdır…

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.