Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

11Mar/160

Elektrik Projeleri prosedür tamamlama projesi olamaz

12821369_640378022767497_3877049958491109749_n - Kopya

Mustafa Kocagöz Başkanlığındaki Kocaeli Elektrik Teknisyenleri Odası’nın çalışmaları hızla devam ediyor.

Yetkili elektrikçi üyelerin mağduriyetini giderebilmek için Kocaeli Elektrik Teknisyenleri Odası Yönetimi çalışmalarına ve ilgili birimlerle görüşmelerine yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu konuyla ilgili Oda Başkanı Mustafa Kocagöz şöyle konuştu;
“Sektörde yaşanan en önemli sorunlardan biri elektrik projelerinde Sedaş onayı inşaatın başında değil inşaatın bitim aşamasında sorgulanmasıdır, bilindiği gibi Tedaş uygulama yönetmeliği gereği ruhsat alındıktan sonraki 1 ay zarfında elektrik projesini çizen mühendis, teknisyen, yada tekniker tarafından Sedaş’a onaylatılarak ilgili idarelere teslim edilmesi gerekmektedir.

Yine en büyük sorunlarımızdan birisi olan iş başlama belgeleri işin başında değil iş bittikten sonra sorgulanmaktadır bu arada ilgili yönetmeliklerin hiç biri uygulanmamakta olup işin sonunda prosedür tamamlamak adına tamamlatılmaktadır.

Tüm bu konular Kocaeli Büyükşehir İmar Daire Başkanı Sayın Osman Günder Bey’e Yönetim Kurulumuz tarafından iletilmiştir ve her belediyeye gidip çözüm aranacaktır.

Yönetim olarak uygulanmayan, eksik uygulanarak vatandaşın, devletin ve yetkili elektrikçilerin mağduriyetine neden olan bu aksaklıkların giderilmesi için var gücümüzle çalışmalarımız devam etmektedir.’’ dedi.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.