Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

5Şub/160

Sezgin; Spor yap, stresten kurtul..

7  4 Şubat 2016 Perşembe / Akça Koca Kültür Platformu Gençlerle Başbaşa Programınınüçüncü konuşmacısı olan Harun Sezgin “Sporun Hayatımızdaki Yeri” konusunda bilgi verdi.

EmexOtel’de gerçekleşen toplantıda konuşan Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Harun Sezgin, “Sporun iki yönden yararı vardır; hem vücutta fizyolojik değişikliklere neden olur, hem de psikolojik açıdan destek verir.

Günde 30 dakika spor

Sporun, ilaçlardaki gibi sağlığımıza dokunabilecek hiçbir yan etkisi olmaması bir yana, artık hepimizin bildiği birçok yararı da vardır. Başka bir deyişle, hem ilaçlara olan bağımlılığımızın azalması, hem de vaktimizi iyi değerlendirmenin verebileceği haz duygusu, günün sonunda spora başvurmamız için yeterli nedenlerdir. Sporun psikolojik yararları; Kronik psikolojik stresin birikmesini önler. Uykusuzluktan kurtulmamızı sağlar, Ruhsal açıdan bizi çok rahatlatır. Günde 30 dakikadan az olmamak üzere spor yapılmalıdır.” dedi.

Büyük ilgi

Ziraat Mühendisi Hasan Uzunhasanoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Mali Müşavir Ahsen Okyar, Derince e. Milli Eğitim Müdürü Remzi Turan, Dr. İsmail Çapçı, Çevre Yüksek Mühendisi Banu Çevikel, Elektrik Elektronik Mühendisi Harun Reşit Kocagöz, Yunkes Bilgisayar yöneticisi Mustafa Keskin, Diş Hekimi Elif Turan, Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yunus Özen, eğitimci Tuğrul Doğan Karagöz, Körfez Karadeniz platformu Başkan'ı Mustafa Akın, İnşaat Mühendisi Emre Hüseyin Genç, Yazar Hatice Kübra Kaya Bilecen, İnşaat Yüksek Mühendisi Coşkun Karakadılar, Arkeolog Sefa Yıldırım, Dr. Ali Değirmenci, Tekstil Mühendisi Nida Akova, Eğitimci Yavuz Karadeniz, Dr. Ayşe Zeynep Turan, Elektronik Mühendisi Şenol Akova, Dr. Fatma Taşolar, Rehberlik öğretmeni Kübra Kurnaz, Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Emre Bursalıoğlu, KOÜ Arkeoloji Bölümü öğrencisi Orhan Kaya ve Kültür Lisesi öğrencisi Zeynep Gökçen Okyar ile konuşmacının yakınları katıldı.

Of’tan misafir

Şubat tatillerini İzmit’te geçiren Platform Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu’nun Trabzon’da yaşayan amcasının ikizleri; Rize Fen Lisesi 2. Sınıf öğrencisi Elif Banu Uzunhasanoğlu ve  
Of Anadolu İmam Hatip Lisesi 2.sınıf öğrencisi Zeynep Begüm Uzunhasanoğlu toplantının misafirleri oldu ve kısa bir konuşma yaptılar.

Sezgin’e plaket

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Spor yapmakla ilgili çok sayıdaki soruyu cevaplayan Harun Sezgin’i tebrik ederek plaketini takdim etti.

Harun Sezgin kimdir?

17 Şubat 1994 yılında İstanbul’da doğdu. Lojistik firması sahibi bir baba ile Kur’an öğreticisi bir annenin iki çocuğunun ilki. Lise son sınıf öğrencisi Senanur isminde bir kız kardeşi var.

İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra lise eğitimini aldığı Gebze Çırağan Koleji’nden başarıyla mezun oldu. Halen Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü’nde 2. Sınıf öğrencisi.

İlkokul yıllarından itibaren çeşitli spor dallarıyla ilgilendi. Spor, hayatının bir parçası. Futbol, masa tenisi, satranç, yüzme ve güreş bunlardan olup liselerarası güreş müsabakalarında grekoromen güreş dalında Kocaeli ikinciliği ve satrançta çeşitli dereceleri bulunmakta.

Hendek Belediyesi Hendek genç tiyatro ekibiyle tiyatro çalışmalarına başladı. Halen sahnelenmekte olan “Komikal Enfeksiyon” adlı oyunda rol aldı. Fakülte bünyesinde bir grup arkadaşıyla kurdukları kültür ve sanat kulübünde tiyatro çalışmalarına devam etmektedir. İngilizce bilmektedir.

1Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Harun Sezgin “Sporun Hayatımızdaki Yeri” ile ilgili bilgili verirken

2Ahsen Okyar, Abdullah Köktürk, Dr. Ayşe Zeynep Turan ve 3. Gençlerle Başbaşa programına katılanlar

3Rize Fen Lisesi 2. Sınıf öğrencisi Elif Banu Uzunhasanoğlu konuşurken ikizi Of Anadolu İmam Hatip Lisesi 2.sınıf öğrencisi Zeynep Begüm Uzunhasanoğlu ve Platform Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu dinliyor

4Yazar Hatice Kübra Kaya Bilecen ve Çevre Mühendisi Banu Çevikel ile toplantıya katılanlar

5Platform Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu ve Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Harun Sezgin’e plaketini takdim ederken

62.Gençlerle Başbaşa programında konuşan Orhan Kaya ve toplantıya katılanlar

7Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, Hüseyin Sezgin(babası), Nimet Sezgin(babaannesi), Kuran öğreticisi Müfide Sezgin(annesi), konuşmacı Harun Sezgin, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, 
Sena Nur Sezgin(kardeşi), Giyim öğretmeni Meftune Yalçınkaya(teyzesi)

83.Gençlerle Başbaşa programına katılan hanımlar

9Platform Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu ve misafirleri

12189230_721175611316102_3113636904825006299_o

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.