Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

21Oca/160

Kandıralılar Derneği 23.yılını kutladı

IMG_1709  20 Ocak 2016 Çarşamba / İlimizin aktif dernekleri arasında yer alan Kocaeli Kandıralılar Derneği’nin 23’ncü yıldönümü kutlaması Otel Asya’da gerçekleşti.

11 Ocak 1994 tarihinde İzmit’te faaliyete geçen Kocaeli Kandıralılar Derneği 11.Başkanı Erdoğan Görgün ve yönetim kurul üyelerinin ev sahipliğindeki yıldönümü kutlama programına Kandıralılar yoğun ilgi gösterdi.

Büyük ilgi

Kutlama programına Üsküdar Musiki Cemiyeti Başkanı Bestekar Amir Ateş, Kocaeli eski Milletvekili Erol Köse ve Prof. Dr. Hurşit Güneş, Klarnet Üstadı Türkan Kandıralı, İşadamı Niyazi Yelkencioğlu, CHP Kocaeli İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, DP eski İl Başkanı Levent Yağız, CHP Kandıra İlçe Başkanı Recep Şenol, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, KOÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan, İşadamı Teoman Yelkencioğlu, Av. Abdurrahman Kaymak, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ruhittin Sönmez, Harita Mühendisi Ali Kahraman, Yörük Türkmen Konfederasyonu Başkanı Mehmet Özer, Ekonomist Cihat Kaymas, Kocaeli Lokantacılar Odası Başkanı Hikmet Özdemir, Çukurovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut, Kocaeli Olimpiyat Yıldızları Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Tolga Havuç, Kırkpınar Başpehlivanı Faruk Akkoyun, SAU Öğretim görevlisi Adem Arı, Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, Ecz. İsmail Genç, İşadamı İlhan Ak, Satranç hocası Mustafa Yıldız, Gazeteci-Yazar Mustafa Küpçü, emekli Noter Nazif Görgülü, Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yunus Özen, Diş Hekimi Ömer Erdal, Kandıra Musiki ve Tiyatro Derneği Başkanı Rüştü Uygur ile çok sayıda nezih bir davetli topluluğu katıldı.

Görgün; Kimse unutulmamalı

Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Erdoğan Görgün açılış konuşmasında 11 Ocak 1994’ten bugüne dolu dolu 22 yıl geride kaldı. Derneğimizi bugünlere başarı ile taşyanlara teşekkür ediyorum. Ebediye yolcu ettiğimiz Kurucu üyemiz Mustafa Ersoy, hizmetleriye unutulmaz Kaymakamımız Mehmet Sarıcan, Derneğimizde Konferans verenlerden; Dr. Ali Serdar Yalçınkaya, Gima Müdürü Ekrem Çetin, Av. Ömer Türkçakal, Sedat Akay, Ahmet Arkan ve Prof. Dr. Atilla Çetin hocamız başta olmak üzere bütün hemşehrilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Av. Acurman; “Kandıralı olmak bir ayrıcalıktır”

Kutlama gecesinde konuşma yapan 5.Dönem Başkanı(2002-2004) Av. Hüseyin Acurman; “11 Ocak 1994 tarihinden beri faaliyetini sürdüren derneğimizi bugünlere taşıyanlara teşekkür ediyorum. Nice 23.Yıllar da buluşmak üzere bir kere daha Kandıralı olmak bir ayrıcalıktır diyorum.” Dedi.

23. yaş pastası

Derneğin 23. yaş günü pastası Kocaeli Kandıralılar Derneğinde Başkan olarak görev yapan Turan Sarı(2.dönem 1996-1998), Günay Gülcü(4.dönem 2000-2002), Av. Hüseyin Acurman(5.dönem 2002-2004), Erdal Baykara(6.dönem 2004-2006), Dr. İsmail Çapçı(7.dönem 2006-2008), Recep Yıldız(8.dönem 2008-2010), Harun Reşit Kocagöz(10.dönem 2012-2014), Erdoğan Görgün(11.dönem Başkanı) ile Denetim Kurulu Başkanı Ahsen Okyar tarafından birlikte kesildi.

Başarı ve Teşekkür Plaketleri

Kocaeli Kandıralılar Derneğinin 23. Yıl Başarı ve Teşekkür plaketleri; Kandıra’da Manda çiftliği kuran Kocaeli Damızlık Manda Yetiştiricileri Başkanı Niyazi Yelkencioğlu ve Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk’e verildi.

Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi de olana Niyazi Yelkencioğlu’na plaketini Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Erdoğan Görgün, geçen dönem Kocaeli Milletvekillerimizden Prof.Dr. Hurşit Güneş, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez ve Kocaeli Çukurovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut birlikte takdim etti.

Son Bekirpaşa Belediye Başkanı da olan Abdullah Köktürk’ün plaketini 11.dönem Kandıralılar Derneği Başkanı Erdoğan Görgün, CHP Kandıra İlçe Başkanı Recep Şenol, Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu ve Gazeteci-Yazar Mustafa Küpçü birlikte takdim etti.

Kandıra yoğurdu

CHP Kocali İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay’a Ekonomist Cihat Kaymas, İşadamı Teoman Yelkencioğlu’na eski Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, Erol Köse’ye Kandıra Sağlık Gurup Başkanlığından emekli Fevzi Genç, Klarnet üstadı Türkan Kandıralı’ya Ecz. İsmail Genç ve Bestekar Amir Ateş’e de , Kırkpınar Başpehlivanı Faruk Akkoyun tarafından Kandıra’dan getirilen yoğurtlar takdim edildi.

Kandıralılar sahnede

Geleneksel yemekli gecede sahneye çıkan Kocaeli eski Milletvekili ve Derneğin Danışma Kurulu Başkanı Erol Köse, eski Kandıra Belediye Başkanı Ecz. İsmail Genç, Bekirpaşa Belediye Başkanlarından Abdullah Köktürk, Kandıra Musiki ve Tiyatro Derneği Başkanı Rüştü Uygur bir şarkı seslendirirken, Üsküdar Musiki Derneği Başkanı Bestekar Amir Ateş çok beğenilen beş şarkıyı seslendirdi.

Türkan Kandıralı ve ekibi

Klarnet üstadı Türkan Kandıralı ve saz arkadaşları; Cenk Kandıralı, Bülent Şencalar, Aşkım Günan, Efe Hoşses ve gecenin solisti Oktay Yıldırım performanslarıyla Kandıralılara unutulmaz bir gece yaşattı.

“Karadeniz taştı da derler, taşmamış” Kandıra şarkısı ile başlayan Türkan Kandıralı’nın programı, sahneyi dolduranların neşe içinde ikicik dönmeleri ile sona erdi.

 

1Kandıralılar Derneği protokol masası

2Mustafa Küpçü, Erdoğan Görgün, Hasan Uzunhasanoğlu ve Recep Şenol birlikte Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk’e plaketini takdim ederken

3Kocaeli Kandıralılar Derneğinin 23. kuruluş yıldönümü toplantısına katılanlar

4Erdoğan Görgün, Av. Ruhittin Sönmez, Prof.Dr. Hurşit Güneş ve Erdoğan Davut birlikte Kandıra’da en önemli bir yatırımı gerçekleştiren Kocaeli İli Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Niyazi Yelkencioğlu’na laketini takdim ederken

IMG_1709Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanları; Ahsen Okyar, Dr. İsmail Çapçı, Erdal Baykara, Harun Reşit Kocagöz, Erdoğan Görgün, Turan Sarı, Recep Yıldız, Günay Gülcü ve Av. Hüseyin Acurman birlikte 23. kuruluş pastasını keserlerken

6Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkan Yardımcısı ERdal Baykara, Aynur Baykara, Zeynep Gökçen Okyar, Denetim Kurulu Başkanı Ahsen Okyar ve toplantıya katılanlar

7Türkan Kndıralı ve saz arkadaşları; Bülent Şencalar, Oktay Yıldırım, Kalrnet Üstadı Türkan Kandıralı, Cenk Kandıralı, Efe Hoşses ve Aşkım Günan

IMG_1711Kırkpınar Başpehlevanı Faruk Akkoyun, Üsküdar Musiki Cemiyeti Başkanı Bestekar Amir Ateş2e Kandıra yoğurdu bakracı takdim ederken

9Kandıralı Fevzi Genç, İzmit Belediye Başkanı ve Kocaeli Milletvekillerinden Erol Köse’ye yoğurt bakracını takdim ederken

10Güler Köktürk, Abdullah Köktürk, Av. Cengiz Sarıbay, Av. Nurdan Sarıbay

11Kandıra Belediye Başkanlarından Ecz. İsmail Genç, Klarnet üstadı Türkan Kandıralı

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.