Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

7Oca/160

GÖLCÜK BELEDİYESİ YAZLIK ILICASI TERMAL TESİSLERİNDE..

IMG_0771

3 Ocak 2015 Pazar / Hasan Baykara kardeşimi evinde ailece ziyaret ettik. Burnumun aktığını görünce “hadi seni iyileşeceğin bir yere götüreyim” dedi.

Gölcük Belediyesi Yazlık Ilıcası Termal Tesisinde yüzdük, hamam, sauna ve doktor balıkların tedavisi sonrası evimize döndük. Dinlenmişiz.. İyileşip iyileşmediğimizi sonra göreceğiz. Sağolsun..

IMG_0766IMG_0769     Berkalp Talha Baykara, Hasan Baykara

IMG_0771IMG_0767       Ahsen Okyar, Hasan Baykara

IMG_0773

GÖLCÜK BELEDİYESİ YAZLIK ILICASI TERMAL TESİSLERİ

TARİHÇE :
Arkeolojik buluntular ışığında tarihi geçmişi 2. Yüzyıl Roma dönemine ait Yazlık Ilıcası, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinde sağlık merkezi olarak kullanılmış ve halen günümüzde de kullanılan Kocaeli’ndeki tek sağlık yapısıdır. Eski Ilıca’ya ait tonoz, su yolu, hamam ve havuzundan oluşan kalıntılar, Gölcük Belediyesi’nin girişimleri neticesinde, Kocaeli Müze Müdürlüğü’nün yürüttüğü kazı çalışmaları ile gün yüzüne çıkarılmıştır.

TESİS BİLGİLERİ :
Gölcük Belediyesi Yazlık Ilıcası Termal Tesisleri 10.000 m2 alan üzerinde inşa edilmiş ve 25 Mayıs 2013 tarihinde hizmete açılmıştır. Termal tesislerimizde bay, bayan ayrı olmak üzere yetişkin termal havuzları, çocuk havuzları, engelli havuzları, özel aile odaları, tuz odası,Türk hamamları, bay-bayan SPA merkezi, saunalar, buhar odaları, doktor balıklar, kese-köpük odaları, kar çeşmesi, şok kovası, vitamin bar, idari birimler ve soyunma odaları bulunmaktadır.
Yine tesislerimizde açık ve kapalı yemek salonları, kafeterya,çocuk oyun alanı, otopark, dinlenme gezinti alanları, seyir terası ve yeşil alanlar mevcuttur.

TERMAL TESİS HİZMETLERİ:

ILICA TERMAL SUYU : Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan tahlil ve tetkikler neticesinde termal suyun selenyum, çinko, alüminyum, sodyum, demir, mangan, kalsiyum florür, bromür, klorür, bikarbonat, sülfat, hidrojen sülfür, sülfür (kükürt) ihtiva ettiği ve egzama, akne, sedef hastalığı, eklem hastalıkları, kireçlenmeler, yumuşak doku romatizmaları, yaralanmalar sonucu oluşan hastalıkların tedavisi, kısırlık, sindirim sistemi rahatsızlıkları, inhalasyon yolu ile kronik solunum yolu hastalıkların tedavisinde yararlı ve etken olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca termal suyun yaşlanmayı geciktirme, bağışıklık sistemini güçlendirme, hücre yenileme, kansızlık, uykusuzluk, genel vücut güçsüzlüğü, kemik erimesini önleme, kanı dezenfekte etme, hazmı kolaylaştırma, vücudun su dengesini sağlama, mide asidinin oluşumunu engelleme, ağız kokusunu giderme, bakterilere karşı vücuda direnç kazandırma, safra salgısını canlandırma gibi bir çok faydaları bulunmaktadır.

SPA HİZMETLERİ : Uzman masör ve masözler tarafından yapılan kese köpük, klasik masajlar (köpük masajı, tüm vücut yağ masajı, medikal sırt masajı, aroma therapy kokulu yağ masajı, sport masajı, ayak refleks masajı, relaks masajı) maske uygulamaları SPA hizmetleri arasında yapılmaktadır.

SAUNA, BUHAR ODASI VE TÜRK HAMAMI : Vücudun tamamıyla temizlenmesine yardımcı olan, vücuttaki gözenekleri açan ve toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olan sauna ölü deri hücrelerini temizler. Bağışıklık sistemini güçlendirir, kan dolaşımını hızlandırır, kanseri engeller, toksin atılımını sağlar. Buhar banyosu yolu ile cildin gözenekleri açılır, milyonlarca ter bezi salgılama yapmaya başlar, vücut ürettiği metabolik maddeleri ve diğer atıkları dışarı atar. Solunum şartlarında düzelme için etkin bir tedavidir. Soğuk algınlığında, sinüzitte , bronşitte, alerjik hastalıklarda tavsiye edilir. Üst solunum zarlarının iltihaplanmasında ve tıkanmasında rahatlama sağlar, boğaz tahrişini iyileştirir, kasları gevşetir ve öksürüğü azaltır. Türk Hamamının solunum yollarına bağlı soğuk algınlığına, astıma iyi geldiği, cindin genç ve taze kalmasını sağladığı, toksinleri derinin yüzeyinden temizlediği, hücresel seviyede oksijenlenmeyi arttırdığı, kan dolaşımını arttırarak bedenin metabolik aktivitesini arttırdığı, stresi hafiflettiği ve insanı gevşeterek dinlendirdiği bilinmektedir.

TUZ ODASI : Her yaştan insanın faydalanabileceği tuz odasının solunum hastalıkları, astım, nefes darlığı ve göğüs sıkışması , bronşit, akciğer kronik inflamasyonu, sinüslerin kronik inflamasyonu, soğuk algınlığı ve grip, saman nezlesi, solunum enfeksiyonları, rinit ve solunum alerjileri gibi bir çok rahatsızlıklara faydası bulunmaktadır.

DOKTOR BALIKLARI : Asya orijinli olup ülkemizde Aras Nehri, Seyhan ve Ceyhan Nehir sistemi bölgesinde yaşamakta olduğu bildirilen doktor balıklar, ilk adıyla Sivas Kangal Balığı olarak bilinmektedir. Doktor balıklar, insanlarda herhangi bir enfeksiyondan kaynaklanan cilt dokusundaki yaraları, egzama, irinli yara, sedef hastalığı gibi cilt hastalıklarını ağızlarından salgıladıkları DİTRONAL adlı enzim ile tedavi etmekte ve izlerini yok etmektedir. El, ayak ve tüm vücuttaki ölü derileri temizleyerek bakım yapar ve dudak hareketleri titreşim sağladıkları için masaj etkisi yaparak kan dolaşımını hızlandırarak ölü hücreleri de canlandırır.

TESİSLERİMİZ HAFTANIN HER GÜNÜ 09.00 – 23.00 SAATLERİ ARASINDA HİZMET VERMEKTEDİR.

HAVUZLARDAKİ TERMAL SU HAFTADA İKİ KEZ TAMAMEN DEĞİŞTİRİLMEKTE AYNI ZAMANDA NOMAL SİRKÜLASYON HER ZAMAN DEVAM ETMEKTEDİR.

İletişim Bilgileri:
Adres: Yazlık Yeni Mah. Osmanlı Caddesi. No:1 Gölcük / Kocaeli
Tel : (0 262) 433 23 33 – (0 262) 433 23 60

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.