Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

29Eki/150

Serhat Duyar’dan Kent Konut’a suç duyuru..

3   28 Ekim 2015 Çarşamba / BBP Genel Başkan Danışmanı ve Kocaeli Milletvekili Adayı Serhat Duyar, Kent Konut davasının peşini bırakmıyor. Hazırladığı 4 klasör ile Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunan Duyar'ı İl Başkanı Nihat Yıldız ve BBP Kocaeli Milletvekili Adayları da yalnız bırakmadı.

BBP Genel Başkan Danışmanı ve Kocaeli Milletvekili Adayı Serhat Duyar, bir dönem yolsuzluk haberleriyle gündemden düşmeyen Kent Konut ile ilgili ciddi açıklamalarda bulundu. 4 adet dosya ile Kocaeli Adliye'sinde suç duyurusunda bulunan Duyar, "Uzunca bir süredir Kent Konut davası farklı alanlarda devam ediyor. Bilirsiniz bal tutan parmak yalar diye bir deyim vardır. Kent Konut'tan hileli indirim ile daire alanlar ise 10 parmağını birden yalamış" dedi.

Kent Konut'un rant üreten bir şirket haline geldiğini ifade eden Duyar, "Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Kent Konut'u tanımlamak gerekirse, anonim Şirketi ve bir belediye iştirakidir. Ama kent konut bir belediye iştiraki yerine işine geldiği gibi davranıyor. Açıklama istendiği zaman ticari sır diyor ve açıklama yapmaktan kaçınıyor. Senin bu lüksün yok" ifadelerini kullandı.

Kent konutun kurulma amacı sosyal konut üretmek olduğunu dile getiren Duyar, "Kendisine 18 kat imar izni alırken, bu sektörden para kazanmaya çalışan müteahhitler ise 3 kat ile sınırlı tutuluyor. Buradan da Kentkonut'un rant üreten ve müteahhitler ile haksız rekabet eden bir kurum olduğunu görüyoruz. Hileli satış yapılıyor. Adeta içinde ve dışında şebeke kurulmuş" ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Duyar, " Kentkonut 12 bin konut üretti ama buna rağmen 70 milyon TL zarar söz konusu. Kent Konut'ta çalıştığı iddia edilen ve daire satışı yapılan kişiler 5'er daire alıyor. Üstelik 10 bin TL peşin geri kalanı senetle. Hangimize bu imkan sağlanıyor. Buda yetmezmiş gibi 100 bin TL'lik bir daire peşin ödenmediği halde yüzde 10 peşin indirimi, yüzde 10 da belediye personeli indirimi yapılıyor" dedi.

Şuanda çalışan hangi belediye personelinin 5 daire birden alma imkanının bulunduğunu sorgulayan Duyar, "Kendinizden pay biçin, hangi çalışan 5 daire birden alabilir. Bankadan kredi yerine senetle satılan bu dairelerin kimi seneti ödenmiş kimi ödenmemiş durumda. Bu ticaret değil, yolsuzluk ve rant " ifadelerini kullandı.

Bu davadan kazanılan benim yada BBP'nin cebine girmeyecek diyen Duyar, "Kentimizin her şeyi hisseden bir bakanı var. Sayın Fikri Işık. Direk kendisiyle bağlantılı değil ama merak ediyorum her şeyi hissederken nasıl hissedemedi. Kent Konut'taki bu yolsuzluğu kimse bilmedi duymadı diyemez. 11 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanı olan İbrahim Karaosmanoğlu, kandırıldı mı yoksa bilgisi dahilinde mi gerçekleşti?" şeklinde konuştu.

3 y ile mücadele yerini 3 r'ye bıraktı. Yolsuzluk yasaklar, yoksulluk ile mücadele iddiası ile gelen AKP iktidarında rant rüşvet ve riya yerini aldı. Kent Konut'tan daire alanların hepsini suçlamıyorum. Bu usulsüzlüklerden haberi olmayanlar var. Adalete güveniyorum. Adalete güvenmek istiyorum. Bundan sonra görev Cumhuriyet Savcılarının" ifadelerin kullandı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Duyar, AKP eski İl Başkanı Mahmut Civelek'e kumpas kurulmuş olabileceğini ifade etti. Duyar, " Sebep ve sonuçlara baktığımız zaman görüyoruz ki, bu yaşananlar Mahmut Civelek'in milletvekili olması önünde bir engel oldu. Civelek'e bir nevi kumpas kuruldu. Eğer başka bir siyasiye de bu şekilde bir kumpas kurulduysa bu da adaletin ve Cumhuriyet Savcılarının işidir" dedi. Duyar, ardından hazırladığı 4 klasörü Cumhuriyet Savcısına teslim ederek suç duyurusunda bulundu.

1Serhat Duyar, İl Başkanı Nihat Yıldız ve BBP Kocaeli Milletvekili Adayları ile birlikte Kocaeli Adliyesi merdivenlerinde

2Serhat Duyar Cumhuriyet Savcılığına teslim ettiği klasörler ile birlikte

3Serhat Duyar basın mensuplarına bilgi verirken

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.