Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

17Eki/150

64. yıllık Kandıra Lisesi(Kandıra Anadolu Lisesi) yıkıldı..

  Kandıra Lisesi, 1951–1952 eğitim-öğretim yılında ortaokul olarak başladığı Kandıra insanının aydınlanma yolculuğundaki katkısına aradan geçen 64 yıllık zaman dilimi içerisinde uğradığı değişimler, dönüşümler, gelişimler ve yaşanmışlıkların ardından bugün “Kandıra Akçakoca Anadolu Lisesi” olarak devam etmektedir.

64 yıl…

Hiçte azımsanamayacak bir süredir bünyesinde barındırdığı muhteşem öğretmenlerinin taşıdığı eğitim meşalesi ile ilçe gençlerinin yolunu aydınlatan bu kurum nice nitelikli gencin bugünkü varlığına çok değerli katkılarda bulunmuştur. Kandıra insan kaynağı içerisinden Türkiye Cumhuriyeti Devletinin değerlerine inanan sanat, kültür, bilim, ekonomi, hukuk, askeriye, mühendislik, sanayi, siyaset vb. tüm alanlarda gurur duyduğumuz büyüklerimizin, arkadaşlarımızın ve kardeşlerimizin yetişmesine vesile olmuştur.

Dünyanın aklı başında birçok ülkesinde gelenek oluşturabilecek süre varlığını sürebilmiş eğitim kurumlarının eğitim kimliklerinin de ötesinde yerel tarih hafızası olma, oluşturma yetenekleri nedeniyle de ciddi bir hassasiyete ve özene maruz kaldıkları bilinmektedir. Kandıra Lisesi bulunduğu kasabanın eğitim vesilesi ile biriktirilmiş en değerli ve nitelikli hafızasıdır. Hiçbir neden bu hafızanın yok olması sürecinde atılacak adımların haklı gösterilmesine zemin olarak kabul edilemez.

Kandıra Lisesi’nin 64 yıllık köklerinden beslendiği geleneğini ve kültür mirasını büyük bir ciddiyet ve başarıyla sahiplenmiş olarak bu yıla kadar sürdüren Kandıra Akçakoca Anadolu Lisesi’nin hiçbir surette herhangi bir niteliksel dönüşüme ve değişime maruz bırakılmaması ve mevcut yasal statüsü dâhilinde kalması gerekiyor.

Dernek görüşünü böyle açıklamış!..

Elbetteki doğrusunu Kandıra’da yaşayanlar bilir!.. AO

12011395_10153889313639578_6399579351688330124_n

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.