Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

8Tem/150

Beytullah Uslu hakka yürüdü – Nurettin KOLAYLI

SAM_1364 - KopyaSAM_1364Beytullah Uslu hakka yürüdü – Nurettin KOLAYLI

5 Temmuz 2015 http://www.cagdaskocaeli.com.tr/nurettin-kolayli/beytullah-uslu-hakka-yurudu-y5779.html

Dün güzel bir insanı, milletinin derdiyle dertlenen bir dava adamını ve abimizi zamansız kaybetmenin hüznünü yaşadık. Ülkücü camianın ve ülkemizin başı sağ olsun.

Avukat Beytullah Uslu’yu bundan tam 40 yıl önce İzmit Fethiye Caddesi Dar sokakta bir binanın 7. Katında bulunan Ülkü Ocaklarında tanıdık. Biz daha çocukluktan yeni kurtulmuş bıyıkları terleyen bir delikanlıydık. Avukat Beytullah Uslu aralarında bizimde bulunduğumuz yaklaşık 20 arkadaşımıza her Cuma ilim irfan dersleri verir, bizde kendisini büyük bir hayranlıkla dinlerdik. O yıllarda her seçim döneminde MHP’nin 1. sıra adayı Beytullah Uslu olurdu. Bizde Beytullah Uslu’nun milletvekili seçilmesi için var gücümüzle çalışırdık.

Perşembe günleri İzmit’in pazarıydı. Pazar bugünkü Belsa Plaza nın olduğu yerde kurulur, o gün bütün köylüler İzmit’e inerdi. Bizde Perşembe günlerimizi İzmit Posta hanesinde geçirirdik. Perşembe günleri postahane ana baba gününe döner, askerde olan oğluna para ve mektup göndermek isteyen köylülerin akınına uğrardı. Köylülerin birçoğu okuma yazma bilmezdi. Biz onlara gönüllü yardım eder, mektuplarını yazar ve havalelerini doldururduk. Kendilerine yardımcı olduğumuz köylüler bizlere dua ederler Allah sizden razı olsun derlerdi. Bizler ise amca bizimde senden bir ricamız var, seçimde oyunun Üç hilale vur hakkımız helal olsun, MHP’nin Kocaeli Milletvekili adayı Avukat Beytullah Uslu işte buda onun kartviziti oy versen de vermesen de başın sıkışınca ara deyip, Beytullah abimizin kartını dağıtırdık. Başımız ne zaman sıkışsa ona başvururduk, o ise hiçbir işten yüksünmez bize yardımcı olmak için canla başla çalışırdı.

Hiçbir zaman parada pulda gözü olmadı. O bir dava adamıydı. Hayatını mütevazi şartlar içinde yaşadı. Tüm zamanını ve gayretini Ülkücü hareketi geliştirmeye ve yaymaya adadı. Bu büyük Ülkü devi bir Ramazan günü teravih namazı çıkışında geçirdiği elim bir kaza sonrasında hakka yürüdü. Evet, acımız büyük içimiz hüzünle dolu, ama şu gerçeğe de şahidiz ; rahmetli Beytullah abi, en çok yatırım yaptığı yere(daru'l bakiye) iltica etti. Rabbimiz makamını yüceltsin, cennetiyle mükâfatlandırsın. Fedakar ve cefakar muhtereme eşine, ailesine ve tüm dava arkadaşlarına Rabbimizden sabr­ı cemil diliyoruz.

Peki rahmetli Beytullah abi arkasında nasıl bir iz bıraktı? Yakın bir kardeşi olarak bize sorarsanız; mükemmel bir eş, fedakar bir aile reisi, duygusal bir baba, güvenilir bir dost, cömert bir arkadaş, misafirperver bir insan, vefalı bir kardeş, ciddi bir dava eri, cesur bir müslümandı deriz.

En önde gelen sıfatı ise; konuşması az, güzel amelleri çok olan biriydi. O kadar nazik ve naifdiki karıncaya dahi eziyet etmezdi. Gülümseyen yüzü, hoş siması, güven verici samimiyeti, vefalı duruşu ve istikrarlı yürüşü imanla o kadar iç içeydiki, arkadaşlığına,sohbetine doyum olmazdı.

Ona yeterince doyamadık. Daha yapacağı çok hizmetler vardı. Ama Rabbimiz yanına aldı. Biz ‘arkadaş ve dostları' olarak O'ndan razıyız, Rabbim de O'dan razı olsun.

Nur içinde yat ey güzel insan.

47350029  Muhsin YAZICIOĞLU “Değişen Dünya Dengelerinde Türkiye’nin Rolü ve Şansı” – 11 Şubat 1993

201313092625  İzmit Perşembe Pazarı - 29 Ocak 2013

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.