Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

28Ağu/112

Dr. M. Şefik Postalcıoğlu’nu bugün ebediyete uğurluyoruz “Ehbee oldumu şimdi Doktor Abi?”

En son bu Ramazan ayı;

4 Ağustos 2011 Perşembe günü evimizde tertiplediğimiz İftara Neslihan kızımın kayınpederi Ahmet Görgün Küçük ve ailesi ile küçük oğlum Murat’ın nişanlısının babası Yaman Taşcıoğlu ve ailesini davet etmiştik. İftarda benim ailemin büyüğü olarakta Dr. M. Şefik Postalcıoğlu ve fedakar Zeynep Hanımefendi yengemiz sofrada yerlerini aldılar..

7 Ağustos 2011 Ramazanın ilk Pazar günü Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş hocamızın Eyüp Sultan’daki iftarına da beraber katıldık. İftar öncesi İş Dünyası Vakfında 2 dönem Milletvekili olarak hizmet veren Dr. Alaattin Büyükkaya ile olan sohbetindeki heyecan ve katkıları hafızamızda..

11 Ağustos 2011 Perşembe akşamı Dr. Ağabeyin evindeki iftara davetli idik. Ancak daha önce teyid ettiğimiz 10 yılldan fazla ilimizde Müftü olarak görev yapan Ailemizin babası da olan Hikmet Kutlu hocamızın iftarına katıldık. Özsar’daki iftar sonrası soluğu Bahçecikte aldık. Miafirleri ile birlikte geç vakitlere kadar sobet etme imkanı bulduk.

16 Ağustos 2011 Kocaeli Kandıralılar Derneğinin Otel Asya’daki iftarında herzaman olduğu gibi başköşede yerlerini aldı. Amir Ateş Hocam ve diğer misafirlerimiz ile birlikte faydalı sohbetler gerçekleşti.

26 Ağustos 2011 tarihini Kadir Gecesi olduğu için boş bıraktım Eşim ile hiç bir davete gitmemek ve davet etmemek üzere kararlaştırdık. Ancak çocuklarımın arkadaşlarının iftra gelmesi büyük mutluluk sebebi oldu.

Zeynep Yengemiz Hanımefendiden dinledim. Dr. Şefik Ağabey demişki; “Bu akşam başbaşa dışarıda iftar açalım. Teravihi de Fevziye Camiinde kılarız.” Ancak komşusu Dr. Halil İbrahim Kahraman SekaPark’ta ki iftar davetini red edememiş..

Saaat 21:00 sularında Ecz. Selçuk Arslan aradı; “Daha 5 dakika oldu. İftar sonrası akşam namazı için mescide giderken rahatsızlandı, Maalesef Dr. Ağabeyi SEKA İzmit Devlet Hastanesine kaldırıldı.” dedi..

26 Ağustos 2011 Cuma günü akşamında Rabbim Şefik Ağabeyimi bizden aldı…

26 Ağustos 1071 Cuma Malazgirt Savaşının yıldönümü…

26 Ağustos 1922 Afyonkarahisar - Kocatepe'de başlayan Büyük Taarruzun yıldönümü..

26 Ağustos 2011 1000 aydan hayırlı olan Kadir gecesi..

“Ramazanın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise, Cehennemden kurtuluştur.” hükmünde geçen son 10 gün..

İftar sonrası, Akşam namazını kılmak için Mescide giderken…

Varlığı hep sevinç ve mutluluğumuzu artıran oldu..

Gidişinin rastladığı gece bile ümit ve sevinç gecesi…

Olduğunu düşünmediğim, ancak varsa bir hakkım hepsi helal olsun. Rabbim rahmeti ile muamele eylesin…

Ahsen OKYAR

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (2) Geri izlemeler (1)
  1. O sadece hekimliğiyle değil sanatçı kişiliğiyle de ilimize çok şey kazandıran nadide şahsiyetlerindendi.Yaşarken yeterince değerinin bilinmediğini düşünüyorum.İşte dün vardı, bugün yok.Elimizden kaydı gitti. Demek ki Mevlamın öyle sevgili kuluymuş ki böyle mubarek bir gecede O’nu alıverdi katına.NE MUTLU O’na, ne mutlu ailesine… Rabbim geride bıraktığı evlâd-u iyâline sabr-u cemîl, ecr-u cezîl, âmâl-i sâlihât üzre tûl-i umur nasip eylesin.Rabbim kıymetli hekimimin sa’yini meşkûr, zenbini mağfûr eylesin inşaallah.Bütün meslektaşlarına sanatçı arkadaşlarına,mûsikî âlemine, yakınlarına, dostlarına, sevenlerine en derin taziyelerimi sunuyorum.Rabbim kabrini pür nûr makamını cennettten bir köşe eylesin inşaallah.Rabbim gizli âşikâr yardımını esirgemediği kişilerin mükâfatını O’na kat kat versin.Güneşin bir mızrak boyu yaklaştığı ahiret âleminde O’nu Arş’ın gölgesinde, Habîbinin sancağı altında haşr-u cem eylesin.Biz fânî kullarına da böyle değerli şahsiyetlerin yaşarken değerini hakkıyla bilebilecek idrak, iz’an ve şuûr lutfeylesin.

  2. Sevgili Hocam,
    Yorumlar yaptınız, birinci gün ve yedinci gün okumalarına katıldınız. Dr. Ağabeyimizi kaybedişimize müteakip katlandığınız fedakarlığa teşekkürlerimi sunarım. Sağolunuz.. Duanız için bir kere daha. Amin Amin Amin…


Leave a comment