Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

22Kas/120

Yerel Tarih Uzmanı Volkan Şenel, Kocaeli Kandıralılar Derneğinde…

30 Kasım 2011 geçen senenin başarılı eğitimcileri(Geçen sene 30 Kasım 2011 Plaket alan başarılı eğitimciler)

Yerel Tarih Uzmanı Volkan Şenel, Kocaeli Kandıralılar Derneğinde…

Harun Reşit Kocagöz Başkanlığındaki Kocaeli Kandıralılar Derneğinin Kasım ayı yemekli toplantısında, Yerel Tarih Uzmanı Volkan Şenel konferans verecektir.

Kocaeli Kandıralılar Derneğinin 27 Kasım 2012 Salı akşamı saat: 19:30’da başlayacak toplantısına katılanlara; Yerel Tarih Uzmanı Volkan Şenel “Tarihi Seyir İçerisinde Kocaeli’de Kandıra’nın Önemi” konusunda bilgi verecektir.

Otel Asya’da gerçekleşecek yemekli toplantıda, konferans öncesinde Kandıra’da görev yapan başarılı eğitimcilerden;

- Yusufça Ortaokulu Teknoloji Tasarım Öğretmeni Alpay Şimşek

- Akçakoca İlkokulu Sınıf Öğretmeni Yeşim Gölcü - Kocakaymaz Yunus Emre Ortaokulu Türkçe öğretmeni Ayşe Tunalı - Özbey İlkokulu Sınıf Öğretmeni Şerife Taşgın - Taşambarı İlkokulu Sınıf öğretmeni Elif Özlem Tarhan - Akçakoca İlkokulu sınıf öğretmeni Ali Rıza Kaba’ya Başarı ve Teşekkür” plaketleri takdim edilecektir.

Dernek yöneticileri, Yerel Tarih Uzmanı Volkan Şenel’in  gelen soruları da cevaplayacağı toplantıya üyelerini ve Kandıra’yı sevenleri ailece bekliyor.

Kocaeli Kandıralılar Derneğinin Kasım ayı toplantısına katılmak isteyenler Başkan Yardımcıları: Erdal Baykara (0532 225 30 05) ve Günay Gülcü’nün (0532 251 41 43) telefonunu arayarak rezervasyon yaptırabilir.

Yerel Tarih Uzmanı Volkan Şenel

Volkan Şenel kimdir?

Gümüşhane doğumlu olan Volkan Şenel, ilkokul tahsilini İstanbul'da, ortaokul ve lise tahsilini Kocaeli'nde yaptı. Lisans düzeyindeki öğrenimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü'nü bitirerek tamamladı.

Lisans öğreniminden sonra, 2001 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Eğitimi Ana Bilim Dalı'nda Lisansüstü öğrenimine başladı. Lisansüstü öğrenimini sürdürürken Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Tarih Eğitimi Anabilim Dalı Tarih Öğretmenliği Bölümü'nü de bitirdi. 2003 yılında Master öğrenimini tamamlayarak mezun oldu.

Askerlik görevini takiben Kocaeli'nde özel bir eğitim kurumunda öğretmen ve idareci olarak görev yaptı.

Şenel, şuan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu üyesi olarak ta ülkemizin kültürel, tarihsel ve doğal mirasının korunması için çalışmalar yapıyor.

Tarihi, kültürel ve sanatsal alanlarda çalışmaları olan Şenel'in bilimsel makaleleri; Kültür-Sanat, Akademia, Pusula, Gökkuşağı, Göze, Çınar, Türkçemizin Sesi, Gümüş Ufuklar, Değişen Kocaeli dergilerinde, yerel tarihle ilgili yazıları ise Kocaeli, Son Nokta, Gündoğumu, Ortam ve Kuşakkaya gazetelerinde, www.kocaeliaydinlerocagi.org.tr, www.degisenkocaeli.com.tr, www.gumushane.gen.tr sitelerinde yayınlandı.

Şenel, ulusal ve uluslararası birçok sempozyum ve kongreye bildirileriyle katıldı.

Yerel tarih ve şehirlerin kültürel mirasları üzerine araştırmalar yapan Şenel'in yayımlanmış yedi kitap çalışması vardır.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.