Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

30Eyl/150

Ferit Toplu’dan önemli bir kitap; “Kırım – Dobruca – Kocaeli Ekseninde Kırım Tatarları”

   28 Eylül 2015 Pazartesi / Kocaeli Kırım Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği Sekreteri Ferit Toplu’nun kaleme aldığı ‘Kırım-Dobruca-Kocaeli Ekseninde Kırım Tatarları’ adlı kitabının imza günü etkinliği dernek binasında gerçekleştirildi.

Etkinliğe Kocaeli Kırım Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Vefa İbrahim Aracı, Kavakçılık Araştırma Enstitü Müdürü Ercan Velioğlu, Pusula Düşünce Derneği Başkanı Volkan Şenel, KYÖD eski Başkanı Reşat Keçeci, SEKA eski Genel Müdürü İsmet Genç, Aydınlar Ocağı eski Başkanı Ahsen Okyar ve çok sayıda kitapsever katıldı.

‘Kırım-Dobruca-Kocaeli Ekseninde Kırım Tatarları’ kitabının imza gününde konuşan yazar Ferit Toplu, “2011’de başladığım ‘Kırım-Dobruca-Kocaeli Ekseninde Kırım Tatarları’ adlı kitabımı 2015 Temmuz ayında bitirdim. Ağustos ayında basımı yapıldı. Bu kitapta Kocaeli’nin yaklaşık 15 farklı bölgesinde hayatlarını sürdüren 150 civarında Kırım Tatarı ailesiyle görüştüm. Onların hikayelerini dinledim. Kendilerinden edindiğim 600 civarında fotoğraf ve belgeye kitabıma yer verdim. Kitabımda emeği geçen herkese katkılarından dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Etkinlikte Ferit Toplu’nun ardından konuşan Kocaeli Kırım Tatarları Derneği Başkanı Vefa İbrahim Aracı, Ferit Toplu’yu da tebrik ederek, “Kırım’da da çok beğenilen bu kitap özellikle üniversitedeki hocalarımızı çok memnun etmiştir. Onların elinde 50-60 yıldır böyle kaynaklar yoktu. Türkiye’nin böyle insanlara ihtiyacı var. Kendisine çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

‘Kırım-Dobruca-Kocaeli Ekseninde Kırım Tatarları’ kitabının imza gününde konuşan yazar Ferit Toplu

İsmet Genç, Ahsen Okyar, Vefa İbrahim Aracı, Günay Gülcü, İlhan Özsoy, Remzi Aybar

Kocaeli Kırım Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Vefa İbrahim Aracı,

Ferir Toplu kitabını imzazlarken

İsmat Genç, Ahsen Okyar, Volkan Şenel, Günay Gülcü, İlhan Özsoy

Ferit Toplu, Ahsen Okyar

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.