Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

28Eyl/150

Kocabayramlar’da konferans..

   25 Eylül 2015 Cuma / Balıkesir Üniversitesi Ebe‐Hemşirelik Bölümü 2.sınıf öğrencisi Bilge Ergün Kandıra Kocabayramlar’da ebelik mesleğini anlattı.

Kadının,  ailenin ve toplumun sağlık danışmanları olan ebeler, doğum öncesi ve sonrasında ailelerin yanında olarak, onları eğiterek sağlıklı nesillerin oluşmasına katkı sunarlar diyen Balıkesir Üniversitesi Ebe‐Hemşirelik Bölümü 2.sınıf öğrencisi Bilge Ergün Kandıra Çakırcaali Divanı Kocabayramlar Mahallesinde ebelik mesleği ile ilgili bilgi verdi.

Ebe aileden biridir

Kocabayramlar Meydanında gerçekleşen konferansta konuşan Bilge Ergün; “Ebelik, bilim ve sanatın birleştiği, ruh ve etik değerler üzerine temellenmiş sağlık disiplinidir.  Ebe, aileden biridir. Normal gebe izlemini yapar, riskli durumları tespit eder ve gerekli önlemleri alarak sevk eder. Doğum sürecini yönetir, doğum sırasında anne ve bebeğin sağlığını izler, acil durumlarda tedbir alır, Doğum sonrası dönemde yeni doğanın ilk bakım ve muayenesini yapar. 0-6 yaş çocuk izlemini yapar, gebelik, doğum, yeni doğan bakımı, aile planlaması konularında eğitim ve danışmanlık hizmetleri verir.” dedi.

Gelen soruları da cevaplayan Bilge Ergün’ün konferansına Kocabayramlar sakinleri büyük ilgi gösterdi.

Toplantı sonunda Özge Bursalıoğlu’nun getirdiği çikolata ikram edildi. Çay ikramı ve cerez dağıtımı ile devam eden sohbet yeni günün ilk saatlerine kadar sürdü.

,Fatma Ergün, Perihan Eyidoğan, Nursel Okyar, Ahsen Okyar, Fahriye Altınten, İlknur Altınten, Sudenur Altınten, Sedanur Altınten, Şennur Altınten, Gülnur Altınten, Nuray Başaran

Hüseyin Altınten, Cihan Ergün, Erdi bayram, Av. Semih Ergün, Çağrı Başaran, Erhan Bayram

Serkan Bayram, Hasan Baykara, Berkalp Talha Baykara, Güler Ergün, Fati Ergün, İlker Altınten, Mehmet Ergün,Ergün Bayram, Semih Cici

Balıkesir Üniversitesi Ebe‐Hemşirelik Bölümü 2.sınıf öğrencisi Bilge Ergün

Perihan Eyidoğan, Nursel Okyar, Ahsen Okyar, Fahriye Altınten

Hasan Baykara, Bilge Ergün

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.