Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

27Eyl/150

Kocaeli Kandıralılar Derneği Yöneticileri Kandıra’da Vahdettin Soydan’ı ziyaret etti.

   17 Eylül 2015 Perşembe / Erdoğan Görgün Başkanlığındaki Kocaeli Kandıralılar  Derneği Yöneticileri Vahdettin Soydan’ı  ziyaret etti.

Soydan Büfe’de gerçekleşen ziyarete; Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Erdoğan Görgün(İşadamı), Başkan Yardımcıları; Günay Gülcü(Sanayici), Erdal Baykara(Sigortacı) ve Harun Reşit Kocagöz(Elektrik Elektronik Mühendisi), Muhasip üye; Salim Yaşar(Tekniker), Denetim Kurulu üyeleri; Ahsen Okyar(Başkan /Mali Müşavir),  Ahmet Güngör(emekli) ve Adem Arı (SAÜ Öğretim Görevlisi) katıldı.

Ziyarette konuşan Erdoğan Görgün; “Kandıra’da manda sayısının azalması, ilçenin en meşhur ürünlerinden olan ve manda sütünden yapılan meşhur Kandıra Yoğurdunun üretimini de etkiledi. Adını Türkiye`de duyurmuş ve lezzetiyle halkın damağına yerleşmiş Kandıra`nın meşhur manda yoğurdu halk tarafından özlenen ürün haline geldi. Kandıra`nın Çarşamba Pazarı`nda az sayıda bulunan manda yoğurdunu, Kandıra Belediyesi`nin karşısında bulunan Soydan Büfe`de bulmak mümkün. İşletmeciliğini kardeşimiz Vahdettin Soydan`ın yaptığı Soydan Büfe`de bulunan meşhur manda yoğurdu, 1 kilo 100 gram, 2 kilo 200 gram olarak satışa sunuluyor.”  dedi.

Misafirlerine bakraçta Kandıra Yoğurdu ikram eden işletme sahibi Vahdettin Soydan “Müşterilerimize meşhur Kandıra yoğurdunu günlük tazelikle satmaktan keyif duyuyoruz. Manda sütünden elde edilen bu yoğurt Kandıra`ya özel ve tadanlar lezzetini kolay kolay unutamıyor. Ayrıca manda yoğurdunun sağlığımız için de önemi bir hayli fazladır. Kandıra`da yıllar önce manda sayısı çoktu. Şimdilerde azalan mandalardan yeteri kadar süt alınamadığından, Kandıra yoğurdu da hindi gibi özlenen ürünler arasına girdi. Yetkililer buna bir çare bulabilir mi bilemiyoruz ama mandalar bir gün hiç kalmazsa, Kandıra da yoğurtsuz kalacak” diye konuştu.

Ahmet Güngör, Günay Gülcü,Vahdettin Soydan, Harun Reşit Kocagöz, Erdoğan Görgün, Erdal Baykara, Salim Yaşar, Ahsen Okyar Soydan Büfe’de..

Vahdettin Soydan misafirlerine Kandıra yoğurdu ikram ederken

Ahmet Güngör, Günay Gülcü, Adem Arı, Ahsen Okyar, Erdoğan Görgün, Vahdettin Soydan, Erdal Baykara, Salim Yaşar, Harun Reşit Kocagöz

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.