Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

24Ağu/150

SİZ ALDATILMADINIZ BAYIM! BİZ ALDATILDIK, TOPYEKUN TÜRK MİLLETİ ALDATILDI… / Yrd. Doç. Dr. Sakin ÖNER

sakin önerSİZ ALDATILMADINIZ BAYIM! BİZ ALDATILDIK, TOPYEKUN TÜRK MİLLETİ ALDATILDI…Yrd. Doç. Dr. Sakin ÖNER

Önce milli orduya, Atatürk’e ve Cumhuriyet’e düşman olan büyük kısmı Marksist, liberal, kozmopolit, İkinci Cumhuriyetçi aydınlarını, yazarlarını ve sanatçılarını, “Askeri vesayeti kaldıracağız, eski darbelerden hesap soracağız, Türkiye’yi Avrupa Birliğine sokacağız” diyerek aldattınız.

Onların büyük desteğini alarak muhafazakar zihniyete karşı olanlar nezdinde itibar kazandınız, yol aldınız. Onları sonuna kadar kullandınız, kimliklerini, kişiliklerini yıprattınız, sonra da bir çamaşır gibi sularını sıkıp işiniz bitince hepsini birer birer harcadınız, bitirdiniz.

İnandırıcılıkları kalmadı. ”Avrupa Birliğine gireceğiz” dediniz, AB de buna inandı, görüşme fasılları açılmaya başladı. 2007 Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra yavaş yavaş bu çabanızdan vazgeçtiniz. Kadronuz yoktu, cemaatin kadrolarından yararlandınız, ne istedilerse verdiniz. Yargıyı, mülkiyeyi, emniyeti, eğitimi ve diğer hizmet alanlarını verdiniz. Birlikte milli ordumuzun millici subaylarını, ülkenin milliyetçi-ulusalcı teşkilat ve şahsiyetlerini hapse atıp etkisiz hale getirdiniz. Sonra cemaat MİT’i de ele geçirmeye çalışınca, Oslo’da başlayan “çözüm süreci”ne karşı çıkınca, Suriye muhaliflerine tırlarla gönderilen silahlar yakalanınca ve sizin çevrenizin yolsuzlukları ortaya çıkınca “eyvah aldatıldık” dediniz ve “İnlerine ineceğiz” dediniz, indiniz.

“Alevi açılımı”, “Roman açılımı” dediniz, ne istiyorsanız, ne eksiğiniz varsa vereceğiz dediniz, hiçbir şey vermediniz.

Suriye en büyük dostumuzdu, Esad’la ailecek balayı yaşayıp tatiller yaptınız. Sonra ne olduysa “Esad”ı “Esed” yapıp üzerine saldırdınız. Bu süreçte de birbirinizi kandırdınız.

“Baldıran zehiri de olsa içeceğim, ama bu Kürt sorununu bitireceğim” dediniz, Oslo-İmralı- Kandil ve posta tatarları BDP ile kolları sıvayıp “barış ve çözüm süreci” başlattınız. Orduyu polisi meydandan çekip, meydanı PKK’ya bıraktınız. Bu sürece önce Kürtler inandı, sonra Türkler inandı, ülkede bir barış rüzgarı esiyordu., herkes gidişattan memnundu. Barışın ılıman iklimine az kaldı derken, 7 Haziran seçim anketlerinden bu sürecin partinize zarar vereceğini, HDP’nin yüzde 10 barajını aşacağını anlayınca yüz seksen derece dönerek “Kürt sorunu yoktur” deyip keskin bir savaş dili kullandınız. Buna rağmen oylarınızın erimesini, HDP’nin barajı aşmasını önleyemediniz ve bir önceki seçime göre 9 puan kaybederek yüzde 41’le birinci parti oldunuz, ama iktidar olamadınız.

Ne olduysa bundan sonra oldu, bir taraftan IŞİD(DAİŞ), bir taraftan PKK ve bir taraftan PKK’nın devlet yapılanması KCK hem kırsalda, hem de şehirlerde kanlı eylemlerini başlattı. İki üç yıldır ortada olmayan Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Polisi de ortaya çıktı ve savaşta aktif olarak yerini aldı. İki ayda 50’nin üzerinde vatan evladını şehit verdik.

Sözün özü; siz aldatılmadınız bayım, biz aldatıldık. Koca bir Türk milleti aldatıldı.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.