Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

24Tem/150

YENİ TÜRKİYECİLER GÜNAH ÇIKARIYOR… / Prof.Dr. Mustafa E. ERKAL

mustafa erkal profYENİ TÜRKİYECİLER GÜNAH ÇIKARIYOR… / Prof.Dr. Mustafa E. ERKAL

20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıldönümünde şehitlerimizi ve örnek devlet adamı Rauf Denktaş’ı rahmetle anıyoruz.

Aydınlar Ocağı Genel Merkezi’nin mevlidi ve bayramlaşması bizlere birçok şeyi düşündürdü. Bunların başında bayramı bayram olarak kutlayamayan şehit aileleri gelir. Vatan, millet ve bayrak için şehit olarak en yüksek mertebeye ulaşan bu aziz varlıklarımızın yakınları yıllardır bayram yapamamaktadırlar.

Etnisitesi ne olursa olsun; Devletinden yana olup emperyalizmin işbirlikçisi ve oyuncağı olmayan, Kürt Lawrencelere özenmeyen vatandaşlarımız bazı yörelerden göçe zorlanmaktadırlar. Bazı alçaklar askere diklenip “buradan gidin” bile diyebilmektedir. Ülkeyi 12 senedir bu hale getirenler, kamu düzenini verdikleri tavizlerle bozan siyasetçiler utanmalıdır. Bu vatandaşlarımız bayramı bayram olarak kutlayabilirler mi?

Devletlerine ihanet etmedikleri için korucu olanlar kurşunlanmakta, baskı ve şiddet görmektedirler. İktidarın sahip çıkmadığı korucularımız acaba bayramı fark edebiliyorlar mı?

Utanç verici bir dış dayatma olan sözde çözüm süreci ve barış bozulmasın diye eli kolu bağlanan asker, polis ve kamu görevlileri, terörle mücadele yerine, müzakere ve pazarlık peşindeki siyasetçileri gördükçe nasıl bayram yapabilirler?

Suriye’nin kuzeyinde etnik temizliğe konu olan, evi barkı elinden alınan, bir ara Türkiye’ye girişte kendilerine pasaport sorulan, ABD uçaklarınca havadan bombalanan, işbirlikçi PYD tarafından şiddet uygulanan Türkmenlere bayram bayram olur mu?

Irak’taki yanlışları Suriye’de tekrar eden, bir dönem IŞID’e daha sonra PYD (PKK)’ye destek olan, sünnicilik peşinde koşan yanlış ve çelişkili politikaları görenlerimiz için bayram nasıl bir bayramdır?

Ege’de 2006’dan beri Yunan işgali altındaki 16 ada ve adacık gerçeğini görmeyip Yunan adalarına tatile koşan paralı soytarıları görenler, işgal altındaki adalarımızın satışa çıkarılabileceğini hesap edenler nasıl bayram yapabilir?

Türkiye’de Türk’e karşı ırkçılık sürerken, etnik yobazlık kol gezerken, yeni anayasa tuzağında milli kimlik dışlanırken nasıl bayram kutlayabiliriz?

KKTC tasfiye edilirken, Ada birleştirilirken, Yeni Türkiye’den Yeni Kıbrıs’a uzanan süreçte aklı başında bir aydın nasıl bayram yapabilir?

Doğu ve Güneydoğu’da terör, yakma, yıkma sürerken, kalekollar ertelenirken, barajların yapımı engellenirken gelen bayram hangi bayramdı?

Ekonomisi kriz içinde yüzen, gelir dağılımı bozulan, işsizliği rekor yapan geçim zorluğundan organ satışlarının yapıldığı, bakılamayan çocukların terkedildiği, dış borcun üçe katlandığı, yanlış tohum ve eşe dosta ithalat kapısı açan kotalarla tarım perişan edilirken, tarım alanları boşalırken, iktisadi faaliyet dallarında daralma sürerken hangi bayramı kutladık?

Türkiye’nin mülteci üssü haline gelmesi, huzurun bozulması mülteci suçluların ortaya çıktığı bir ortamda bayram kutlayabildik mi?

Siyasetçi bugünlerde günah çıkarıyor. Yıllardır önemli kurumları paralel yapıya teslim edenler, aslında bir başka paralel yapı oluşturanlar, eski dostları şimdi dışlıyorlar. Önce paralel yapıyı, şimdi de terör örgütü yandaşı partiyi… Sanki “bende dağa çıkardım”, “Öcalan’ın fikirlerinden de istifade edilebilir” diyenler başkalarıydı.

Dolmabahçe mutabakatını kabul etmiyorum, haberim yok.” demek ne ifade eder ki? Anlaşılan 10 madde bir başbakan yardımcısı ve eski içişleri bakanı ile birlikte açıklanmadı mı? “Sırtını terör örgütüne dayayanlarla mutabakat olamaz” diyenler dün neredeydiler? Bunların açılım ve çözüm süreci hayalleri ne oldu? Gülünç Akiller Heyeti şimdi tatilde mi? Yıkım ve çözülme bu noktaya geldikten sonra, “daha fazla demokrasi ve özgürlüklerin genişlemesi terör ve çatışmayı daraltır” anlayışındaki gaflet artık anlaşılsın.

Ciddi bir ülkede bu yanlışı yapanlar siyaseti bırakır. İhanet odakları hala dış destekli Yeni Türkiye’ye talipler.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.