Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

12Haz/150

ÇOCUK KASABASI BUTİK ANAOKULU ÇOK FARKLI – Galip ATAMAN

666666ÇOCUK KASABASI BUTİK ANAOKULU ÇOK FARKLI – Galip ATAMAN

1960’lardan günümüze görev yaptığım ortaokul, lise ve üniversitelerde onlarca mezuniyet törenine katıldım.

Eşim Gülümser hanımın çalıştığı ilkokullarda düzenlenen eğitimle ilgili programları izledim.

Gazeteci olarak okulların açılış ve kapanış etkinliklerinde hazır bulundum.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızla gurur duydum, öğretmenlerimizi ayakta alkışladım.

Ama hiçbirinde; Yönetim kurulu Başkanı değerli dostum Dr. İbrahim Kahraman davetlisi olarak katıldığım “Çocuk Kasabası Butik Anaokulu Yıl Sonu Etkinliği”ndeki kadar keyif almadım.

Öğrencilerine özveriyle yaklaşan, onların her türlü fedakarlığa layık olduğunu düşünerek çocuklara ana sevgisiyle yaklaşan “Çocuk Kasabası Anaokulu” kurucu müdürü Ayşenur Kahraman Aytekin’i kutluyorum.

Aklını, bilgisini, enerjisini doğru yerde kullanmayı öğreten “Çocuk Kasabası Anaokulu” öğretmenlerini tebrik ediyorum.

“Çocuk Kasabası Anaokulu”nda eğitim alan, mezun olan miniklerimizi, anne ve babalarını ayakta alkışlıyorum.

Çocuklarımızın hazırladığı bir birinden güzel oyunları izlerken “Çocuk Kasabası Butik Anaokulu” öğrencisi olmadığıma hayıflandım.

65-70 yıl öncesi çocukluk günlerime gittim. O günlerle bugünleri karşılaştırdım.

“Çocuk Kasabası Anaokulunda öğrenci olmak varmış” diye düşündüm.

İbrahim Kahraman ve Ayşenur Kahraman Aytekin’e, davet ettikleri için teşekkür ediyorum.

İyi ki davet etmişler. İyi ki çocuklarımızın becerilerini, oyunlarını izlemeye gitmişim.  İyi ki “Çocuk Kasabası Butik Anaokulu”nu tanımış ve ilk günden beri destek vermişim.

HEM MARKA HEM ÖRNEK

17 Eylül 2012’de eğitim öğretime başlayan “Çocuk Kasabası Butik Anaokulu”nu bugüne kadar birkaç kez ziyaret ettim.

Kurucu müdür Ayşenur Kahraman Aytekin, miniklerin üzerinde anne ve babalarından daha çok titreyen öğretmenlerle tanıştım.

IMG_9397

3, 4 ve 5 yaş grubu çocuklarımızın kaldıkları, becerilerini geliştirdikleri özenle hazırlanmış mekanları gezdim, etkinliklerine katıldım.

29 Ekim 2012’de katıldığım resmi açılış sonrası kaleme aldığım, “Çocuk Kasabasında Hedef, MARKA ANAOKULU Olmak” başlıklı yazımda, “Dünya vatandaşı olmak için İngilizce eğitimi yanı sıra öğrencileri araştıran ve sorgulayan, dönüşümlü düşünen, iletişim kuran, bilgili, ilkeli, duyarlı özelliklere sahip bireyler olarak yetiştiren Çocuk Kasabası’nın daha ilk günden Kocaeli’de marka anaokuluna aday olduğu izlenimi edindim…” yazmıştım.

IMG_9269(1)   “Çocuk Kasabası Butik Anaokulu” yönetim kurulu başkanı Dr. İbrahim Kahraman o günden sonra her karşılaşmamızda, “Galip bey, bize çok büyük sorumluluk yüklediniz. Bize güvenen velilerimize mahcup olmamak, sevgili öğrencilerimize layık olmak için daha çok çalışıyoruz” der, yaptıklarını keyifle, gururla anlatırdı.

Önceki akşam Sabancı Kültür Merkezi’nde “Çocuk Kasabası Butik Anaokulu” miniklerinin etkinliklerini izlerken müdür Ayşenur Kahraman Aytekin öncülüğünde tüm öğretmen ve çalışanların katkılarıyla çok mesafe almış.

3 yıl önceki öngörümü gerçekleştirdikleri, beni yanıltmadıkları, çocuklarını “Çocuk Kasabası Butik Anaokulu”na güvenerek teslim eden anne-babalara mahcup olmadıkları için çok mutlu oldum.

Önceki akşam gördüğüm ve keyif alarak izlediğim miniklerin performansı ve becerileri Başiskele’deki “Çocuk Kasabası Butik Anaokulu”nu bırakın “marka” olmasını, ününü Türkiye sınırları dışına taşıyan, Avrupa’daki önemli anaokullarıyla yarışır hale gelen bir kurum olmuş.

“Çocuk Kasabası Butik Anaokulu” farkındalığı önceki akşam Sabancı Kültür Merkezinde gerçekleştirdikleri 3. dönem mezuniyet töreninde bile fark edildi.

“Çocuk Kasabası Butik Anaokulu” etkinliğine katılmamış olsaydım, öğrencilerinin etkinlikleri öncesi gösterilen Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünden 8 ay önce Bursa’da katıldığı törende yaptığı “Vals ve Dans” gösterisindeki zerafetini, nezaketini, kibarlığını, performansını izlemekten mahrum kalacaktım.

3, 4 ve 5 yaş grubu çocukların sergilediği gösteri ve performanslarının ardından mezun olan 35 öğrencinin keplerini fırlatırken yaşadıkları sevinç, ailelerinin mutluluğu doğrusu görülmeye değerdi.

“Çocuk Kasabası Butik Anaokulu”nu milli eğitime kazandıran, Dr. İbrahim Kahraman’a, kurucu müdür Ayşenur Kahraman Aytekin ve tüm katkı verenlere gönül dolusu teşekkürler.

“Küçük hanımlar, küçük beyler, sizin hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak sizlersiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizden çok şey bekliyoruz” sözünün sahibi Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyen, “Çocuk Kasabası Butik Anaokulu”nu tercih eden anne-babaları tebrik ediyorum.

Birileri, “Çocuk Kasabası Butik Anaokulu”nu, yönetim kurulu başkanı Dr. İbrahim Kahraman ve kurucu müdür Ayşenur Kahraman Aytekin’den övgüyle bahsetmemi fazla abarttığımı düşünebilir.

Merak edenler, Başiskele Damlar Mahallesi Mahmut Çavuş Caddesi No 70’de doğanın kalbinde faaliyet gösteren “Çocuk Kasabası Butik Anaokulu”nu çat kapı ziyaret edebilir.

Yerinde her türlü bilgiyi alabilir. Okulu gezerken mekanın ticarethane olarak düşünülmediğini, öğrencilerle anne ve babalara müşteri gözüyle bakılmadığını, az bile yazdığımı görürler.

GURURLANDIRDI, DUYGULANDIRDI

“Çocuk Kasabası Butik Anaokulu” miniklerinin performanslarını Dr. İbrahim Kahraman, Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar, Başiskele ilçe milli eğitim şube müdürü Cemalettin Özyurt, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Güray Oruç ve Sabancı Kültür Merkezini dolduran öğrenci velileri ile birlikte izledik.

Çok etkilendik, çok duygulandık, çok gurur duyduk, yürekten alkışladık.

Sevgili Ahsen Okyar bir ara kulağıma, “Hocam, miniklerin gösterileri beni çok duygulandırdı, gözlerim buğulandı, kalp atışlarım hızlandı” dedi.

Salonu dolduranlar geleceğimizin teminatı, yaşamlarının en büyük varlığı çocukları ayakta alkışladı.

“Çocuk Kasabası Butik Anaokulu”nu miniklerinin etkinliğine keşke Başiskele ilçe milli eğitim müdürü Muhterem Aktaş da katılmış olsaydı.

Etkinliğe katılmayan Muharrem hoca, “Çocuk Kasabası Butik Anaokulu” farkını, ekibin performansını, miniklerin becerilerini göremediği gibi diğer anaokulları ile de kıyaslama imkanını kaçırdı.

Aynur-Emrah Özkan çiftinin biricik sevgili oğulları Mert, “Çocuk Kasabası Butik Anaokulu” etkinliğine anne ve babasının yanı sıra babaannesi, anneannesi ve dedesi ile birlikte katıldı.

fdsf

Sevgili Mert’i, Galip dedesi olarak alkışlarken gösterdiği performansı ile gurur duydum.

Dr. İbrahim Kahraman’dan Ayşenur Kahraman Aytekin’e, İngilizce zümre başkanı Şule Elif Demircioğlu’dan tüm öğretmenlere, öğrencilerden velilerine kadar herkes üzerine düşeni fazlasıyla yaparken tiyatro oyuncusu Yelda Özdeş kadife tonlu sesli sunumuyla tam not aldı.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.