Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

26May/150

Araştırmacı – Yazar Oğuz Çetinoğlu İzmit’te..

24 Mayıs 2015 Pazar / Kocaeli 7. Kitap Fuarına katılan Ekonomist, Araştırmacı-Yazar Oğuz Çetinoğlu Bilgeoğuz Yayınevi Standında kitaplarını imzaladı.

Oğuz Çetinoğlu'nu İzmitli dostları Fuar’da yalnız bırakmadı. Kitaplarını imzalayan Oğuz Çetinoğlu ile Hasan Uzunhasanoğlu Başkanlığındaki Akça Koca Kültür Platformu üyeleri Kartepe Green Park Yolu üzerindeki Manzara Restoranda biraraya geldi.

Oğuz Çetinoğlu’nun kitapları ile ilgili bilgilerde verdiği toplantıya; Akça Koca Kültür Platformu yöneticileri; Ziraat Mühendisi Hasan Uzunhasanoğlu, Dr. İsmail Çapçı, Makine Mühendisi Çetin Mut, İnşaat Yüksek Mühendisi Coşkun Karakadılar, Dr. Ayşe Zeynep Turan ve Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yunus Özen ile Harita Mühendisi Ali Kahraman, Dr. Oktay Taşolar, Mali Müşavir Ahsen Okyar, Kimya Mühendisi Yücel Uzman, Hemetolog Dr. Hasan Dermenci ve eşleri katıldı.

Şadi Polat'ın da hazır bulunduğu ve keyifli bir sohbetin yapıldığı toplantının sonunda Akça Koca Kültür Platformu yöneticileri Araştırmacı-Yazar Oğuz Çetinoğlu’na plaket takdim etti.

Araştırmacı-Yazar Oğuz Çetinoğlu kimdir?

28 Kasım 1938 tarihinde Samsun'un Bafra ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu, doğduğu şehirde bitirdi. Ankara Ticaret Lisesi ve Ankara İktisâdî ve Ticârî İlimler Akademisi'nde okudu. Lise yıllarından itibâren bazı dergilerde yazıları yayınlandı. İş hayatına, Ankara'da muhasebeci olarak başladı. Ankara ve Karabük'te; muhasebeci, mali müşavir ve profesyonel yönetici olarak devam etti. 1980 yılında İstanbul'a yerleşerek, ticaretle meşgul oldu.

SSCB'nin dağılmasından Türk Cumhuriyetleri'nde sanayi yatırımları gerçekleştirmek üzere çok ortaklı şirket kurdu. Şirketin murahhas azası olarak Azerbaycan'da ve Kırım'da; tesis kurup çalıştırdı. 2000 yılında işlerini tasfiye etti.

İş hayatı ile birlikte yazı hayatı da devam etti. İlk yazısı 1954 yılında Bafra'da yayınlanmakta olan Bafra Haber Gazetesi'nde başmakale olarak yer aldı. Sonraki yıllarda Tercüman, Son Havadis ve Türkiye gazetelerinde yazdı. İlhan Egemen Darendelioğlu'nun Toprak, Türk Ocakları Genel Merkezinin yayınladığı Türk Yurdu dergilerinde yazı hayatı devam etti.  İslam, Kadın ve Aile, Yörünge, Yeni Düşünce, Yeni Hafta, Ufuk, Emelimiz Kırım, Papatya, Sağduyu, Dünya ve Kırım'da yayınlanan Kırım Sadâsı gibi dergi ve gazetelerde de imzasına rastlanmaktadır.  Akra FM radyosunda haftanın olayları üzerine yorumları oldu.

10 yıl boyunca (haftada bir gün) Gazetede köşe yazıları yazdı. Hâlen; Önce Vatan Gazetesi'nde, Orkun, Kalgay, Bahçesaray  ile Türk Dünyası Tarih ve Kültür, Dil ve Edebiyat, Antalya'da yayınlanan Nevzuhur, Kayseri'de yayınlanan Erciyes dergilerinde yazmaktadır.

Yayınlanmış kitapları:  Kültür Zenginliklerimiz, (2006), 4 Ciltte 4.000 sayfalık Kronolojik Tarih Ansiklopedisi (2008), Tarih Sözlüğü (2009), Okyanusa Açılan Kapılar / Tefekküre Mayası Röportajlar. (2009), Altaylardan Hira'ya Türk İslam Dostluğu (2011), Bilenlerin Dilinden Irak Türkleri (2012), Türkmenname (2013), Türkler Nasıl ve Niçin Müslüman Oldu? (2013), Türklerin Muhteşem Tarihi (2014)

Oğuz Çetinoğlu evlidir, bir oğlu ve bir torunu vardır.

IMG_0619Hasan Uzunhasanoğlu, Edanur Çapçı, Araştırmacı-Yazar Oğuz Çetinoğlu, Şadi Polat Kitap Fuarında

DSCN3629Araştırmacı-Yazar Oğuz Çetinoğlu kitapları ile ilgili bilgi verirken

Akça Koca Kültür Platformu Yöneticileri; Coşkun Karakadılar, Dr. Ayşe Zeynep Turan, Hasan Uzunhasanoğlu, Dr. İsmail Çapçı, Çetin Mut, Yunus Özen birlikte Araştırmacı-Yazar Oğuz Çetinoğlu’na plaket takdim ederken

Araştırmacı-Yazar Oğuz Çetinoğlu, Ahsen Okyar’a “Bilenlerin Dilinden Irak Türkleri” kitabını imza ederken

Akça Koca Kültür Platformu hanım üyeleri Araştırmacı-Yazar Oğuz Çetinoğlu ile birlikte

Yunus Özen, Coçkun Karakadılar, Dr. İsmail Çapçı, Çetin Mut, Şadi Polat, Hasan Uzunhasanoğlu, Aaştırmacı-Yazar Oğuz Çetinoğlu, Ahsen Okyar, Yücel Uzman, Dr. Oktay Taşolar, Dr. Hasan Dermenci

11329740_967192933315603_1028291228414018200_nEdanur Çapçı Kocaeli 7. Kitap Fuarında

Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Ziraat Mühendisi Hasan Uzunhasanoğlu

Oğuz Çetinoğlu, Hasan Uzunhasanoğlu,Şadi Polat

Hasan Uzunhasanoğlu, Şadi Polat, Ahsen Okyar

Araştırmacı-Yazar Oğuz Çetinoğlu

Dr. İsmail Çapçı, Dr. Hasan Dermenci, Oğuz Çetinoğlu, Hasan Uzunhasanoğlu, Şadi Polat, Ahsen Okyar

Araştırmacı-Yazar Oğuz Çetinoğlu, Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Ziraat Mühendisi Hasan Uzunhasanoğlu

Araştırmacı-Yazar Oğuz Çetinoğlu imzaladığı kitabını Ahsen Okyar’a takdim ederken

Ahsen Okyar Manzara Restorandan Sapanca- Maşukişye Manzarası

Araştırmacı-Yazar Oğuz Çetinoğlu ve Akça Koca Kültür Platformu üyeleri

Ayşe, Edanur ve Alperen Çapçı, Araştırmacı-Yazar Oğuz Çetinoğlu

Manzara Restoran önünde

Araştırmacı-Yazar Oğuz Çetinoğlu, Uzman Ailesi

Dr. İsmail Çapçı, Araştırmacı-Yazar Oğuz Çetinoğlu, Yunus Özen

Ahsen Okyar, Araştırmacı-Yazar Oğuz Çetinoğlu, Hasan Uzunhasanoğlu

IMG_0609Araştırmacı-Yazar Oğuz Çetinoğlu, Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Ziraat Mühendisi Hasan Uzunhasanoğlu

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.