Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

23May/150

Akçakocabey Mescidi açıldı

10986562_10153355844977460_7044017203963813209_n

22 Mayıs 2015 Cuma / Kandıra'nın en yüksek tepesi olan Kocaeli Fatihi Akçakoca Bey'in anıt mezarının bulunduğu Babatepesi'nde  yaptırılan Akçakocabey Mescidi düzenlenen törenle dualarla hizmete açılırken, ilk cuma namazı da burada kılındı.

Açılış törenine protokol ve vatandaşlar katıldı. Açılış ve duaların yapılmasının ardından ilk hutbe ve cuma namazı da mescitte kılındı. Babatepesinde bulunan eski camii yanına, zemini örme taş üzerine kestane ağacından yapılan ahşap mescidin özel olarak ilaçlanan kestane ağacından yapıldığı ve 300 yıl sağlam kalacağını ifade edildi.

Çevre düzenlemesi  yolu ve mescidi yapıldığı için Akçakoca’nın evlatları torunları artık burayı rahatça ziyaret edebilir, dinlenebilir, piknik yapabilir, namazını da kılabilir.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu konuşmasında “Bu toprakları vatan yapan Akçakoca’ya ve onun arkadaşlarına selam olsun. İslamı ve Türklüğü bu topraklara taşıyan bütün alperenlere selam olsun. Bu toprakların vatan olmasından bu yana, birlik beraberliğimiz uğruna, hayatlarını feda eden bütün şehitlerimize selam olsun. Bizler onların evlatları olarak bugün onların manevi huzurunda onlara yakışan bir ecdad şuuruyla hem onların mekanlarını hem de bu mekan yakışır bir mescidi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Babatepe’deki Akçakoca Anıtı projesi kapsamında anıtın çevresine750 metrekare kesme taş parkeli yürüyüş yolu yapıldığı alanda 2 bin metrekare çimlendirme çalışması gerçekleştirildi. Alanın bir bölümüne ise tamamen ahşaptan oluşan bir mescit yapıldı. Anıtın merdivenleri ahşapla kaplanırken Akçakoca için anıtta bir de sanduka oluşturuldu. Alandaki su deposu üzerine de piknik masaları yerleştirildi.

       Ahsen Okyar, Dr. H. İ brahim Kahraman, Ahmet Demir, Yüksel Özdemir

       Ahsen Okyar, Ahmet Demir, Prof. Dr.Ahmet Hakkı Turabi,  Dr. H. İ brahim Kahraman

    Gültekin Görüm, Dr. H. İbarahim Kahraman, Ahmet Demir

      Cengiz Kan, Dr. H. İbrahim Kahraman, Ahmet Demir, Ahsen Okyar, Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Volkan Şenel

      Ahmet Demir, Dr. H. İbrahim Kahraman, Ahsen Okyar

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.