Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

14May/150

GÜÇLÜ İNSAN KİMDİR? – Yrd.Doç.Dr. Zülfikar ÖZKAN

  zülfikar özkan y doçGÜÇLÜ İNSAN KİMDİR? - Yrd.Doç.Dr. Zülfikar ÖZKAN

Hayat bir sınavdır. Bu sınavdan başarılı olarak çıkabilmemiz, öncelikle aklımızı etkili bir şekilde kullanmamıza bağlıdır.

Yüce Tanrı her insanı, kendine özgü bir nitelik taşıyan, orijinal bir varlık olarak yaratmıştır. Her insanın kendine ait üretici (yaratıcı) yetenekleri vardır. Bu yetenekler eğitim yoluyla, keşfedilebilir.

Üstün yetenekler çoğu zaman çok geç keşfedilmemekte, ya da hiç kimse farkına varmamaktadır. Eğitimin görevi bu yeteneklerin keşfedilmesini sağlayarak, kişinin kendini tanımasına yardımcı olmaktır.

Mutluluk, bu yeteneklerin keşfedilmesine ve ortaya çıkmasına bağlıdır. Üreticiliği engellenen insanlar asla mutlu olamazlar.

Güçlü insan, güçlü yönlerini keşfeden ve onları ve güçlerini yaratıcı bir şekilde kullanabilen kimsedir.

Güçsüz insan ise, kendi güçlerini yaratıcı bir şekilde kullanamayan kimsedir.

Bu sebeple, başkalarıyla uğraşmayı bırakıp kendi üzerimizde çalışmalıyız. Başkalarıyla dolu insan, kendisiyle boştur.

İnsan, kendini inşa etmelidir. Her zaman kendini yeniden kurmak ve yapmak zorundadır. Yüce Yaratan en güzel şekilde yarattığı insanı bir takım yaratıcı yeteneklerle donatmış ve insanın “insan olmasını” istemiştir.

Yüce Kur’an şöyle buyurmaktadır: “ O, her an yaratma halindedir.” (Rahman Suresi, 29). Başka bir ifadeyle, “O her gün (her an) yeni bir işle meşguldür.” Bu ayet insanoğlunun ne yapması gerektiğini net olarak gözler önüne sermektedir.

Yaratıcılığı engellenen insan bir takım yıkıcı olumsuz duygularla dolar ve taşar. Bir takım insanlar bu yüzden teröre bulaşıyor ve şiddet yanlısı oluyor.

Bu sebeple yaratıcılığın veya üreticiliğin anlamının ve öneminin bilincinde olmalıyız. Buna uygun ortamları oluşturmalıyız. Çünkü yaratıcılık takdir edileceği yerlere doğru kaçar.

11010548_697814807012723_4882395306082486192_n

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.